Home Πολιτικά - Φωκίδα Ταραχή και σκεπτικισμός στη ΝΔ
Πολιτικά - Φωκίδα - 13 Νοεμβρίου, 2020

Ταραχή και σκεπτικισμός στη ΝΔ

Μπορεί ο κορονοϊός να κάνει θραύση στην περιοχή μας και κυριολεκτικά όλος ο κόσμος καθημερινά να περιμένει με ανυπομονησία να διαβάσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κλασική-παραδοσιακή  πολιτική έχει χάσει το ενδιαφέρον της.

 

Τρανό παράδειγμα η κοινοβουλευτική ερώτηση 24 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Γηροκομείο Άμφισσας και τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία στην ολότητά τους προέρχονται από τη ΝΔ. και κάποια  από αυτά κατέχουν – άλλα  επιδιώκουν- υψηλές θέσεις ευθύνης.

Αυτή η ερώτηση κυριολεκτικά “έσπασε ταμεία” καθώς το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που ακόμη και χθες, μια σχεδόν εβδομάδα   μετά την γνωστοποίησή  της , τα τηλεφωνικά σύρματα της εφημερίδας πήραν φωτιά από κάθε λογής ενδιαφερόμενους.

Αν θέλει κάποιος να κωδικοποιήσει την αγωνία που εξέφρασαν αλλά και τα ερωτήματά τους  θα πρέπει να πω ότι είχαν δύο άξονες.

Ο πρώτος ήταν η τύχη της κολοσσιαίας περιουσίας του γηροκομείου  και ο δεύτερος  το μέλλον  των εμπλεκόμενων πολιτικών στελεχών της ΝΔ, ιδιαίτερα εκείνων που κατέχουν θέση ευθύνης και είναι ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι απλή: η κολοσσιαία περιουσία του γηροκομείου  εξαϋλώθηκε και για αυτό, άλλωστε, έβαλε λουκέτο στερώντας από την πόλη   μια τόσο χρήσιμη κοινωνική δομή.

 Στο δεύτερο ερώτημα αρμόδια να απαντήσει είναι η δικαιοσύνη, η οποία ελπίζω να το πράξει σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μην αφήσει το δηλητήριο των αμφιβολιών να ταρακουνήσει το τοπικό πολιτικό σύστημα  και μαζί με αυτό να δώσει τροφή σε ακραίες- μηδενιστικές απόψεις που συνεχίζουν να καραδοκούν.

 

Αρχίζουν να το ερευνούν κεντρικά στελέχη

 

Όμως δεν θα πρέπει να νομίζει κανείς ότι το ενδιαφέρον για την υπόθεση προέρχεται αποκλειστικά  από το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης .Όποιος το πιστέψει απλά κάνει λάθος διότι η είδηση  πρώτα από όλα ταρακούνησε τα στελέχη της ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο που σε πρώτη φάση άρχισαν να συλλέγουν  γενικές πληροφορίες για την υπόθεση. Μάλιστα, ακούστηκε     ότι ήδη χθες το πρωί κεντρικό στέλεχος επρόκειτο  να επικοινωνήσει με τον περιφερειάρχη κ Σπανό για να ανιχνεύσει τι ακριβώς γίνεται μιας που με την υπόθεση συνδέεται και η Περιφέρεια.,

Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θέλουν σώνει και καλά να ρωτήσουν αποκλειστικά  τον κ Σπανό. Θα μπορούσαν ανετότατα να ρωτήσουν το δήμαρχο Αθηναίων κ . Μπακογιάννη ο οποίος αν και γνώριζε  όλο το στόρι , απέξω και ανακατωτά,  εντούτοις πήρε το πολιτικό ρίσκο να επιβάλλει τα «θέλω» του στην περιοχή.

 

Ταραχή στα τοπικά στελέχη της ΝΔ

 

Όμως δεν ταρακουνήθηκαν μόνο τα κεντρικά στελέχη της ΝΔ. Η ερώτηση των 24 του  ΣΥΡΙΖΑ επέφερε ταραχή και στα τοπικά στελέχη του κόμματος  που έδειξαν να αιφνιδιάζονται και πλέον παραμένουν σε επιφυλακή γνωρίζοντας ότι το θέμα μπορεί να έχει αντανάκλαση στη συνείδηση και δικών τους ψηφοφόρων οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν , όταν έδωσαν την έδρα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξαν ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι. 

Πράγματι, εν μέσω λοκ νταουν με τις προβλέψεις ήδη να μιλούν για διψήφια ύφεση, με την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, τους μικρομεσαίους, ήδη να στενάζουν, με την ανεργία στο νομό να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα (κοντά στο 25% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία), με την ανυπαρξία νέων επενδύσεων στην περιοχή που έχει ως συνέπεια  τη φυγή των νέων  και ταυτόχρονα με την αδιαφορία του κεντρικού κράτους σε καθαρά τοπικά προβλήματα ,όπως η κλειστή για 5 χρόνια παθολογική κλινική του νοσοκομείου ,  η ερώτηση των 24ρων προκαλεί πανικό στους κατέχοντες τα κλειδιά της ΝΔ στη Φωκίδα οι οποίοι ανησυχούν μήπως η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα που απλά θα πυροδοτήσει εξελίξεις τόσο στο εκλογικό σώμα  όσο και στο ίδιο το κόμμα.

Αυτό διότι ήδη μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος μιλά για πολιτική συγκάλυψη , βλέπει τη ΝΟΔΕ να έχει χάσει την παλιά της αίγλη όντας προσκολλημένη όχι στις αξίες και τις αρχές του κόμματος αλλά στην εξυπηρέτηση  προσωπικών  στρατηγικών εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών , διαπιστώνει  ότι τα κορυφαία στελέχη του κόμματος σε επίπεδο νομού και περιφέρειας, ο βουλευτής κ Μπούγας και ο περιφερειάρχης κ Σπανός, συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής μη θέλοντας να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αν και γνωρίζουν ότι ήδη υπάρχει πολιτική φθορά και μια κίνηση στην κατεύθυνση κάθαρσης θα λειτουργήσει ανακουφιστικά τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στα ίδια τα μέλη , τους φίλους και τους ψηφοφόρους του κόμματος

 

 Γιατί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ένα ερώτημα που βασανίζει αρκετούς Συριζαίους είναι γιατί αποφάσισαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να καταθέσουν την κοινοβουλευτική ερώτηση , αν και γνώριζαν το θέμα από τη γένεση του. Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι και η προηγούμενη τοπική ηγεσία του κόμματος και όσο είχε τη διακυβέρνηση του κράτους ο ΣΥΡΙΖΑ  είχε πράγματι προωθήσει κάποιο υλικό σε βουλευτές  , χωρίς όμως ούτε να τους εξηγήσει καλά-καλά τι συμβαίνει αλλά ούτε και να τους πιέσει, ως όφειλε. Αυτό ίσως έχει να κάνει με τις στενότατες σχέσεις που είχε αναπτύξει εκείνο το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια από τα σημερινά στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Η ιστορία δείχνει να γυρίζει σελίδα μετά την ανάληψη της τοπικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από νέα πρόσωπα, που  δηλώνουν έτοιμα να κάνουν το άλμα προς τα εμπρός, να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να κάνουν επί παντός επιστητού σοβαρή αντιπολίτευση  στη ΝΔ , τόσο στην κυβέρνηση και τον τοπικό βουλευτή όσο    και στην  Περιφέρεια και στο  δήμο Δελφών, στην ηγεσία των οποίων είναι στελέχη της.

Ίσως για αυτό να αποκτά πλέον ιδιαίτερη σημασία  αλλά και να είναι καθοριστικό για το μέλλον τους τι θα πράξουν οι αιρετοί στην Περιφέρεια αλλά και κάποια τοπικά στελέχη που φλερτάρουν ανοιχτά με τους αιρετούς  της ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…