Home Δήμος Δελφών Τίμησε τα 4 χρόνια Εθνολογικό & Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού- Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου
Δήμος Δελφών - 16 Δεκεμβρίου, 2019

Τίμησε τα 4 χρόνια Εθνολογικό & Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού- Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου

 Με μια λιτή αλλά αρκετά σημαντική εκδήλωση , η οποία προσέλκυσε πλήθος κόσμου, ο δήμος Δελφών  την περασμένη  Κυριακή 15 Δεκεμβρίου  τίμησε τα  τέσσερα χρόνια λειτουργίας    του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού-Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου.

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Δελφών  κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας  κ. Γεώργιος Δελμούζος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χρισσού  κ. Αστερινός Δημητρίου οι οποίοι εξήραν την προσφορά του συλλέκτη και δωρητή κ. Ηλία Δαραδήμου και αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα του Μουσείου για την περιοχή.

 

 Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η Ομότιμη Καθηγήτρια Λαογραφίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου των Αθηνών  κα. Κατερίνα Κορρέ- Ζωγράφου, που ανέπτυξε το θέμα «Η προσφορά των τοπικών μουσείων στον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό. Η περίπτωση του Μουσείου του Χρισσού», η οποία χαρακτήρισε το Μουσείο του Χρισσού, ως ένα από τα σημαντικότερα στο είδος του στον ελλαδικό χώρο.

 

 Ακολούθως ο συλλέκτης και δωρητής κ. Δαραδήμος, αναφέρθηκε σε όσες και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία και οργάνωση του Μουσείου που φιλοξενεί τη συλλογή του. Ευχαρίστησε τους παρόντες στην εκδήλωση πρώην Δημάρχους, κ. Νικόλαο Φουσέκη και κ. Παναγιώτη Καλτσή για τη συμβολή τους στην ίδρυση του Μουσείουκαι επιπλέον την πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Μέριμνας του Μουσείου, κ. Ελισάβετ Κοτσάνου- Ρομβοτσάνου,  την κ. Λέλα Μπακολουκά, την κ. Μαρία Φαίδα-Κοντοπρία, τον κ. Αστερινό Δημητρίου, τον Πρόεδρο κ. Μέγα Πέτρου και πολλά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρισσού.

Ο κ. Δαραδήμος έκλεισε την εισήγησή του παρουσιάζοντας το νεοαποκτηθέντα πίνακα της συλλογής, μια ακουαρέλα του 19ου αι. με τίτλο ‘’Gulf of Galaxidi & Valley Crisso’’ (Κόλπος Γαλαξιδίου & Κοιλάδα Χρισσού).

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δελφών, κ. Νικόλαος Κατσικούλης. Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Δελφών κ. Χρύσα Σεγκούνη και κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης.

Στην οργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρισσού και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Δελφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…