Home Πολιτικά - Φωκίδα Τέσσερις μέρες πριν την εσωκομματική κάλπη τα στελέχη από την Παρνασσίδα της ΝΔ παίρνουν θέση
Πολιτικά - Φωκίδα - 7 Ιανουαρίου, 2016

Τέσσερις μέρες πριν την εσωκομματική κάλπη τα στελέχη από την Παρνασσίδα της ΝΔ παίρνουν θέση

 Τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της ΝΔ για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της τα στρατόπεδα ξεκαθάρισαν και στο δήμο Δελφών. «Κλειδί» για την εκλογή προέδρου είναι οι υποστηρικτές των δυο κομμένων του πρώτου γύρου κ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη. 

Η παρουσία του π.πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και οι παρεμβάσεις του αν και έχουν δημιουργήσει θετικό κλίμα εσωκομματικά για τον κ.Μεϊμαράκη, ωστόσο έχουν προκαλέσει έντονο σκεπτικισμό στο πολιτικό σύστημα, καθώς φαίνεται το κόμμα να αντιμετωπίζεται σαν οικογενειακή υπόθεση και προσωπική επιχείρηση. 
Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουβαλάει την οικογενειοκρατία και το νεποτισμό, βασική αιτία για τη θέση που βρίσκεται η χώρα σήμερα. 
Αν και στο πρώτο γύρο είδαμε ακρότητες και «γαλλικά» ο δεύτερος γύρος χαρακτηρίστηκε από τους ήπιους τόνους που τον διέπουν, ενώ γίνεται μια συναινετική και πολιτισμένη αναμέτρηση.  
 
Οι υποστηρικτές του Μητσοτάκη
 
Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε από την πρώτη στιγμή ο π. υφυπουργός Γιάννης Μπούγας που είναι και το πιο βασικό του στέλεχος στο νομό. Η στήριξή του στον Κ.Μητσοτάκη προκύπτει από την πεποίθηση ότι μπορεί και πρέπει η ΝΔ να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα με σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά. 
Αναλυτικά ο κ. Μπούγας σε δήλωσή του στην ΩτΦ εξηγεί γιατί επέλεξε τον κ. Μητσοτάκη και μιλάει για τα πλεονεκτήματά του έναντι του αντιπάλου του, αναφέροντας τα εξής: 
«Στην εκλογή προέδρου του κόμματος παίζει ρόλο και η προσωπικότητα των υποψηφίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει καλύτερα τη ΝΔ του μέλλοντος. Εκφράζει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα με σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά που ως αντιπολίτευση θα αναδεικνύει τα σφάλματα και τις παραλείψεις της κυβέρνησης και ταυτόχρονα θα προετοιμάζεται όχι μόνο για να αναλάβει γρήγορα τη διακυβέρνηση αλλά για να την ασκήσει με τρόπο αποτελεσματικό υπέρ των συμφερόντων των πολιτών.
Σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι διαθέτει ικανή εμπειρία, επαρκή παιδεία και έχει διεθνείς επαφές οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικό πρωθυπουργό, όχι μόνο για να προωθήσει τις εθνικές μας θέσεις, αλλά και για να μπορεί να αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον.
Τέλος επειδή διαθέτει μια σύγχρονη αντίληψη για την πολιτική, μακριά από λαϊκισμούς και εμπόριο ελπίδας χωρίς αντίκρισμα», καταλήγει. 
O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας Γιώργος Γαζής ήταν ο εκπρόσωπος του Γεωργιάδη στη Φωκίδα και σύμφωνα με αποκλειστική του δήλωση στην Ώρα της Φωκίδας στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης  είναι περισσότερο οργανωτικός και με τη νέα τεχνολογία που θα εισάγει  θα κάνει το κόμμα πιο λειτουργικό, πιο κοντά στην εποχή μας. Επιπλέον , σημαντικό είναι για εμένα ότι υποσχέθηκε μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, 111 είπε, θα ετοιμάσει τις προτάσεις του κόμματος με τις οποίες θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την εξουσία πρώτα και κύρια προς όφελος της ίδιας της χώρας» θα πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. 
Υποστηρίκτρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και στους δύο γύρους, δηλώνει η τ. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νυν αντιδήμαρχος Ιτέας κα Λιάνα Πιλάλα –Τσακίρη. «Υποστηρίζω τον Μητσοτάκη γιατί θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στις απόψεις μου , στις ιδέες μου  γιατί είναι μεταρρυθμιστής προς όφελος του κόμματος αλλά και της χώρας» θα μας πει. 
Υποστηριχτής του Κυριάκου Μητσοτάκης δηλώνει και ο αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου Γιώργος Νάκος «Εμμένω στην αρχική μου ψήφο και έχω εξηγήσει επαρκώς τους λόγους» μας τονίζει και χθες. Σταθερός φέρεται στις απόψεις του ο πρώην δήμαρχος Δεσφίνας κ. Στάθης Μαντζώρος ο οποίος στηρίζει και στους δυο γύρους τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μεγάλο αγώνα έκανε για το Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός Νίκος Γκελεστάθης, ο οποίος άνηκε πάντα στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και της οικογένειάς του. 
Στους υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκαταλέγεται ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κώστας Μίχος. 
 
Οι υποστηρικτές του Μεϊμαράκη
 
Βασικό στέλεχος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Φωκίδα είναι η π.Βουλευτής κ. Ασπασία Μανδρέκα η οποία και πήρε πάνω της όλο τον προεκλογικό αγώνα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες και ο π.δήμαρχος Δελφών κ.Νίκος Φουσέκης συνδέεται με τον κ. Μεϊμαράκη με στενή προσωπική φιλία.  
Στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη βρίσκεται και ο Δημοτικό ο δημοτικός σύμβουλος Αργύρης Κορδάς, καθώς τον θεωρεί ώριμο, αξιόπιστο και ενωτικό, ενώ παράλληλα δεν εκφράζει ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις, όπως τονίζει. 
Σταθερά στηρίζει Μεϊμαράκη ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Στάθης Κάππος, καθώς τον θεωρεί ενωτικό και πιστεύει ότι με την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει, ενώ κρίνει θετικά το γεγονός ότι εκφράζει φιλελεύθερες απόψεις αλλά με κοινωνικό πρόσωπο.
 
Οι αναποφάσιστοι
 
Τα υπέρ και τα κατά των δυο υποψηφίων ζυγίζει ακόμη ο πρώην δήμαρχος Ιτέας και δημοτικός σύμβουλος Αριστείδης Παπαλάιος, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιόν θα στηρίξει. Στους αναποφάσιστους, αλλά και απογοητευμένους είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δελφών κ. Μπάμπης Παναγιωτόπουλος. Αν και στήριξε την πρώτη φορά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την εμπειρία του, τις γνώσεις και τις διεθνείς διασυνδέσεις του, τώρα είναι σε δίλημμα ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γεωργίου, καθώς θεωρεί ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νέος άνθρωπος, ώριμος, σοβαρός και μπορεί να βοηθήσει.
Ο πρώην Δήμαρχος Γραβιάς κ. Θανάσης Μανανάς, ενώ στον πρώτο γύρο στήριξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα τώρα εμφανίζεται στους αναποφάσιστους. 
 
Δεν παίρνουν θέση
 
Συνειδητά δεν θέλουν να πάρουν θέση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Κατσαγούνος. 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…