Home Δήμος Δελφών Τέλος στο βραχνά της Κερατόραχης: Εγκαθίσταται ο εργολάβος
Δήμος Δελφών - 22 Απριλίου, 2015

Τέλος στο βραχνά της Κερατόραχης: Εγκαθίσταται ο εργολάβος

 Όλα σχεδόν είναι έτοιμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων της Φωκίδας στη Λαμία, αρχικά, όπως και το κλείσιμο του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στην Κερατόραχη. 


Σε πρώτο στάδιο και μέχρι να εκδώσει την απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη Λειβαδιά, όλα τα απορρίμματα του δήμου Δελφών θα μεταφέρονται   στο ΧΥΤΑ της Λαμίας, ενώ αμέσως μετά θα εξισορροπηθεί αναλογικά το σύστημα. Η Κερατόραχη αποτελεί το μακροβιότερο ΧΑΔΑ της περιοχής, όπου είχε γίνει βραχνάς για τον πρώην δήμο Γραβιάς και την ευρύτερη περιοχή.
Στις 13 Μαρτίου του 2013 και υπό τη Δαμόκλειο Σπάθη των προστίμων, η τότε Δημοτική Αρχή υπό το Δήμαρχο Νίκο Φουσέκη, δημοσιεύει την περίληψη διακήρυξης του έργου  «Έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ Κερατόραχης». Γνώριζαν βέβαια καλά ότι ο εργολάβος θα αργήσει να μπει να μπει μέσα, δεν φαντάζονταν όμως σε καμιά περίπτωση «πόσο», καθώς περίμεναν από τότε «από μέρα σε μέρα», όπως διαβεβαίωνε το υπουργείο Περιβάλλοντος την απόφαση που θα καθόριζε σε ποιους δήμους θα μεταφέρονται τα απορρίμματα των περιοχών που δεν διέθεταν ΧΥΤΑ. Μια απόφαση που τελικά βγήκε το Δεκέμβριο του 2014!
Πλέον τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους, ο εργολάβος εγκαθίσταται και ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση μιας πληγής που επιτέλους ήρθε η ώρα να κλείσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…