Home Δήμος Δωρίδας Σύμφωνα με τον απολογισμό Το έργο της τριετίας Καπεντζώνη στον αθλητισμό

Σύμφωνα με τον απολογισμό Το έργο της τριετίας Καπεντζώνη στον αθλητισμό

Σύμφωνα με τον απολογισμό

Το έργο της τριετίας Καπεντζώνη στον αθλητισμό

 

Η δημοτική αρχή Δωρίδας είναι από τις ελάχιστες που όταν λένε ότι προάγουν τον αθλητισμό στην περιοχή το αποδεικνύει με πράξεις, καθώς καταφέρνει να συνδράμει οικονομικά συλλόγους, σωματεία και ακαδημίες στο χώρο του αθλητισμού.

Στον απολογισμό του Δημάρχου κ.Γιώργου Καπεντζώνη για τα έτη ’19, ’20 και ’21 αναφέρονται τα εξής:

«Η ευαισθητοποίηση της δημοτικής αρχής σε θέματα νεολαίας και άθλησης είναι απόλυτα εμφανής. Αυτό υποδεικνύεται όχι μόνο από την σειρά ετών έργα της στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας και τις χρηματοδοτήσεις όλων των αθλητικών σωματίων αλλά και από την φυσική παρουσία των αιρετών σχεδόν σε κάθε αθλητική εκδήλωση.

Τα αθλητικά σωματεία στην περιοχή μας είναι κυρίως ποδοσφαιρικά. Κάποια εξ αυτών έχουν αναπτύξει δραστηριότητες και σε άλλα αθλήματα. Ο τρόπος που η δημοτική αρχή βρήκε ώστε να τους χρηματοδοτεί, έδωσε κίνητρα για την περαιτέρω ανάπτυξη τους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Συνεχίζοντας εμπράκτως το έργο μας και αναγνωρίζοντας την εφάμιλλη του ποδόσφαιρου αξία της καλαθοσφαίρισης, σήμερα η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Γ.Γ Αθλητισμού εκτέλεσε εντός του έτους 2021 έργα αξίας 110.000,00€ για την βελτίωση εγκαταστάσεων καλαθοσφαίρισης σε προαύλιους χώρους σχολείων του Δήμου μας.

Τον Απρίλιο του έτους 2021 υπογράφτηκε Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δωρίδος και του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών- Σπύρος Λούης (O.A.Κ.A.}»

Ενδεικτικά το αντικείμενο της συνεργασίας περιλαμβάνει:

  • Τη συνεργασία με όλες τις δομές του Ο.Α.Κ.Α.
  • Την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας των αθλητικών σωματείων που έχουν την έδρα τους στο Δήμο Δωρίδος και την ελεύθερη πρόσβαση αυτών στις εγκαταστάσεις και  τις δομές του Ο.Α.Κ.Α.
  • Τη δωρεάν παραχώρηση αθλητικού υλικού που θα τυγχάνει προς αντικατάσταση από το Ο.Α.Κ.Α. και την παραλαβή του από το Δήμο Δωρίδος.
  • Δράσεις των σχολείων του Δήμου Δωρίδος στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών.
  • Τη μεταφορά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Η ασφάλεια που νιώθουν τα αθλητικά σωματεία και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός από την παρουσία μας, δεν αποσπά πλέον την σκέψη τους που παραμένει κοντά στα αθλητικά ιδεώδη. Η σχέση μας με τα αθλητικά σωματεία θα συνεχίσει να βασίζεται στην συζήτηση και τον κοινό προβληματισμό, που μόνο περαιτέρω θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Το κεφάλαιο αθλητισμός στο Δήμο μας αποτελεί ενότητα ύψιστης σημασίας, γνωρίζοντας τη σημασία που έχει για τη ζωή νέων, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας συμπολιτών μας. Ο Δήμος με μεθοδικές κινήσεις τα τελευταία χρόνια βελτιώνει τις αθλητικές του υποδομές και αναπτύσσει συνεργασίες , όπως αυτή στην παρούσα φάση με το Ο.Α.Κ.Α., προσφέροντας αφενός καλύτερες υπηρεσίες και αφετέρου τη δυνατότητα πρόσβασης σε παραστάσεις αθλητισμού του κορυφαίου επιπέδου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…