Home Κοινωνικοί φορείς Σύμφωνα με κύκλους της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας : «Παρανομούν οι Ευρωπαϊκοί Βωξίτες»
Κοινωνικοί φορείς - 30 Μαΐου, 2016

Σύμφωνα με κύκλους της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας : «Παρανομούν οι Ευρωπαϊκοί Βωξίτες»

 “Ο  νόμος 4093/2012 , άρθρο 7  ορίζει σαφέστατα ότι για να μπορεί ένας εργοδότης να θέσει σε αναγκαστική άδεια ( κατάτμηση άδειας ) τους εργαζόμενους του θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει συμφωνία   από τους ίδιους τους  εργαζόμενους  . Επιπλέον,  ο εργοδότης θα πρέπει να επικαλεστεί σοβαρό λόγο και όχι όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι του έγιναν έλεγχοι από κρατική  υπηρεσία, όπως καταγγέλλει  το σωματείο εργαζομένων Σε κάθε περίπτωση η πρώτη περίοδος της αδείας δεν μπορεί να περιλαμβάνει λιγότερες των έξι εργασίμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας και πέντε εργασίμων ημερών επί πενθημέρου εβδομαδιαίας εργασίας . Ήδη , όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων η επιχείρηση έχει προβεί 3 φορές σε κατάτμηση που και αυτό είναι παράνομο Από αυτήν την άποψη η διοίκηση των «Ευρωπαϊκών Βωξιτών» ενέργησε παράνομα και θα πρέπει να κληθούν   σε τριμερή συνάντηση προκειμένου να βγάλει η Υπηρεσία οριστικό συμπέρασμα »

Αυτήν την απάντηση φέρεται να έδωσαν στους εργαζόμενους των Ευρωπαικών Βωξιτών  στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας που κατέφυγαν σήμερα το πρωί μόλις βρήκαν τις πύλες στο 51 κλειστές

«Πήγαμε σήμερα το πρωί να πιάσουμε δουλειά, όπως κάθε μέρα μιας και κανείς μας δεν έχει υπογράψει άδεια και βρήκαμε τις πόρτες κλειστές. Εκεί , μας υποδέχτηκαν τα στελέχη της εταιρίας κκ Καλαρίδης και Μαργωμένος οι οποίοι μας παρέπεμψαν στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί με  την απόφαση του κ. Πολυχρονόπουλου η οποία έλεγε τα εξής:

 «Λόγω μείωσης της δραστηριότητας της εταιρίας θα χορηγηθούν τμηματικά και κυκλικά άδειες σε όλο το προσωπικό. Ο χρόνος λήψης των αδειών προγραμματίζεται περί των δύο εβδομάδων απουσίας των εργαζομένων από την εργασίας τους. Για το πρόγραμμα εργασίας όπως και για τις ημερομηνίες χορήγησης των αδειών θα ενημερώνεστε εγκαίρως από τα αρμόδια τμήματα» , υπογραφή ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

 

Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Δήμου Δελφών

 

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι συντεταγμένα κατευθυνθήκαν  με τα αυτοκίνητα τους στο δημαρχιακό μέγαρο όπου τους υποδέχτηκε ο Γ.Γ. του Δήμου κ Θεοφάνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Κάζος εξέφρασε τα παράπονα του ισχυριζόμενος ότι η δημοτική αρχή δεν είναι ενεργητικά στο πλευρό των εργαζομένων ούτε στο θέμα των απολύσεων, ούτε και στο θέμα της ασφάλειας εργασίας .

Από την πλευρά του ο κ. Θεοφάνης αφού κατέγραψε τα αιτήματα των εργατών ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα καθώς «αυτό είναι θέμα του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου»

Στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο αντιδήμαρχος Άμφισσας που τόνισε ότι απόφαση του Δημάρχου είναι να σταλεί σήμερα επιστολή προς τον κ. Πολυχρονόπουλο καλώντας τον να εξηγήσει τη θέση του και ταυτόχρονα υποσχέθηκε να δει θετικά το αίτημα των εργαζομένων να συζητηθεί το όλο ζήτημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 6 Ιουνίου.

Αυτήν την ώρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο όπου συζητούν την περαιτέρω στάση τους σε αναμονή της συνάντησης της διοίκησης της εταιρίας με τους μηχανικούς, επιστάτες και εργοδηγούς που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 σήμερα το πρωί και που αναμένεται να κριθούν πολλά πράγματα ενώ στη συν’έχεια θα κατευθυνθούν προς την Π.Ε. Φωκίδας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…