Home Κοινωνικοί φορείς Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Άμφισσας:«ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλέτω»
Κοινωνικοί φορείς - 13 Νοεμβρίου, 2020

Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Άμφισσας:«ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλέτω»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ είναι υποχρεωμένος να αναφερθεί και να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σχετικά με θέσεις και απόψεις και ισχυρισμούς ατόμων, που εκ της θέσεώς τους, θα έπρεπε να έχουν φροντίσει να εκφράζονται αιτιολογημένα και με μετριοπάθεια .
Αν κάτι πρέπει να μας διδάξει η σημερινή κατάσταση που βιώνει τόσο η μικρή κοινωνία της Φωκίδας, όσο και ολόκληρη η ανθρωπότητα, είναι ότι αυτό το δύσκολο μονοπάτι της πανδημίας θα πρέπει να το διαβούμε, τείνοντας χέρι βοηθείας ο καθένας στο συνάνθρωπό του και όχι κυνηγώντας μάγισσες και δαιμονοποιώντας επαγγελματικούς κλάδους, κοινωνικές ομάδες και αυτοδιοικητικά διοικητικά όρια.
Σήμερα, ο κλάδος της εστίασης στην Άμφισσα δέχθηκε μια ανοίκεια επίθεση από εκπρόσωπο μίας ομολογουμένως μεγάλης επιχείρησης της Φωκίδας, η οποία όμως, ως μεγάλη επιχείρηση που είναι, θα έπρεπε να μην αφήνει εργαζομένους της να την εκθέτουν και να την «μικραίνουν».
Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η αρωγή των μελών μας και η βοήθεια στην επίλυση επαγγελματικών προβλημάτων του κλάδου μας και όχι η αστυνομική διερεύνηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ή η ανεύρεση του ασθενούς μηδέν (0) στη Φωκίδα. Αυτές είναι υποχρεώσεις και δράσεις άλλων φορέων και Υπηρεσιών και καλό θα ήταν, να αφήσουμε αυτούς του Φορείς και τις Υπηρεσίες να πράττουν τα δέοντα και να μην προσπαθούμε να τους υποκαθιστούμε.
Το γεγονός της ύπαρξης κρουσμάτων στη Φωκίδα είναι ένα γεγονός, πολύ δυσάρεστο μεν, πραγματικό γεγονός δε. Περισσότερο δυσάρεστο όμως να είναι να ισχυρίζεται κάποιος τελείως ανεύθυνα, αναιτιολόγητα και κακοπροαίρετα ίσως, ότι για το γεγονός των κρουσμάτων κορωνοϊού, ευθύνεται ένας συγκεκριμένος κλάδος και όχι τα δικά του ελλιπή πιθανόν μέτρα, ή η ανεύθυνη συμπεριφορά μεμονωμένων συμπολιτών, ή οι κοινωνικές επαφές καθενός από εμάς, με συγγενείς, φίλους, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα εκτός της περιοχής μας.
Εμείς δεν επιθυμούμε ούτε πρόκειται να αναλάβουμε το ρόλο του ερευνητή, ο οποίος θα προσπαθήσει να ιχνηλατήσει την αρχή και τον τρόπο διάδοσης των κρουσμάτων. Δεν επιθυμούμε ούτε πρόκειται να αναλάβουμε το ρόλο των εκτελεστικών οργάνων που διαχειρίζονται θεσμικά την κρίση και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στον τόπο μας. Τέλος, δεν επιθυμούμε ούτε πρόκειται να προβούμε σε δηλώσεις και υποδείξεις προς τα αρμόδια όργανα, για το εάν, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει μία επιχείρηση να αναστείλει τη λειτουργία της, λόγω αυξημένου φορτίου κρουσμάτων.
Επειδή δε «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλέτω», ας κάνουμε πρώτα όλοι την αυτοκριτική μας και αφού, από την αυτοκριτική μας διαπιστώσουμε ότι εμείς πράξαμε όλα τα δέοντα και δεν παραλείψαμε να πράξουμε όλα τα δέοντα, και μόνο τότε να αναζητήσουμε τυχόν ευθύνες σε τρίτους.

Οι επιχειρήσεις εστίασης της Άμφισσας, πήραν άμεσα μέτρα για την καλύτερη και πλέον ακίνδυνη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Οι επιχειρήσεις εστίασης της Άμφισσας υπάκουσαν πλήρως στις επιταγές των αρμοδίων παρά το γεγονός ότι αυτές ήταν ιδιαιτέρως σκληρές και συνέδραμαν στην καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι επιχειρήσεις εστίασης της Άμφισσας είναι εδώ για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον καθένα πελάτη ξεχωριστά, οποιοσδήποτε και αν είναι, από οπουδήποτε και αν είναι. Όσο για «εκπροσώπους» που στοχοποιούν κλάδους και επαγγελματίες, μόνο και μόνο, λόγω έλλειψης σαφών απαντήσεων για το τι δεν πήγε στο χώρο της δικής τους ευθύνης και για να αποκρύψουν την δική τους ένδεια επιχειρημάτων, αυτούς τους αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…