Home Δήμος Δελφών Σωτήρια κίνηση για το Γιάγτζειο από το δήμο Δελφών : Εκμισθώθηκαν 2500 στρέμματα γης στη Στυλίδα με ετήσιο μίσθωμα 169.000 ευρώ
Δήμος Δελφών - 16 Οκτωβρίου, 2015

Σωτήρια κίνηση για το Γιάγτζειο από το δήμο Δελφών : Εκμισθώθηκαν 2500 στρέμματα γης στη Στυλίδα με ετήσιο μίσθωμα 169.000 ευρώ

 Την εκμίσθωση σε ιδιωτική εταιρία   για εννέα χρόνια  με δικαίωμα επέκτασης, 2.500 περίπου στρεμμάτων γεωργικής γης στο Αυλάκι Στυλίδας που ανήκουν στο Γιάγτζειο ίδρυμα με ετήσιο μίσθωμα 169.000 ευρώ ανακοίνωσε χτες ο δήμαρχος Φωκίδας Θανάσης Παναγιωτόπουλος. 

Όπως αναφέρει στη σχετική  ανακοίνωση η κίνηση αυτή για το Γιάγτζειο , που μεταξύ των άλλων διαχειρίζεται το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας , θεωρείται σωτήρια καθώς  από το 2010 σχεδόν παραπαίει και καταβάλει με μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση   τους μισθούς των εργαζομένων. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου

«Σε δρόμο σωτηρίας το Γιάγτζειο Κληροδότημα της Άμφισσας».
Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Δελφών, Αθανάσιο Ηλ. Παναγιωτόπουλο, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Γιαγτζείου Ιδρύματος («Γιάγτζειος Επαγγελματική Σχολή») συμφωνητικό μακροχρόνιας εκμίσθωσης 2.500 περίπου στρεμμάτων γεωργικής γης στο Αυλάκι Στυλίδας με την εταιρεία “EUCALYPTUS Ι.Κ.Ε.”.
Η μισθωτική σύμβαση έχει διάρκεια εννέα ετών με δικαίωμα παράτασης, ενώ θα αποδίδει στο Ίδρυμα ετήσιο μίσθωμα ύψους 169.000 ευρώ, αποτελεί δε η εξέλιξη αυτή το επιστέγασμα της συστηματικής μας προσπάθειας για την προσέλκυση μιας σοβαρής επένδυσης στην αξιόλογη αυτή έκταση.
Το Γιάγτζειο Ίδρυμα διέρχεται από το έτος 2010 μεγάλη κρίση, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην κατάρρευσή του, κατάφερε ωστόσο να σταθεί όλα αυτά τα χρόνια αξιοπρεπώς και να λειτουργήσει εντατικά και επιτυχημένα το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, κυρίως χάρη στο φιλότιμο και στη διάθεση προσφοράς του προσωπικού του.
Πλέον, τόσο με την παραπάνω εξέλιξη, όσο και με άλλες κινήσεις αξιοποίησης της περιουσίας του που σχεδιάζονται, δημιουργούνται ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον του Ιδρύματος, η συνετή διαχείριση του οποίου είναι αυτονόητη δέσμευση και υποχρέωση της Διαχειριστικής Επιτροπής και των εργαζομένων του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…