Home Εικόνες Αρχικής ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»: “η κοροϊδία σωματείων,εργαζομένων πάει σύννεφο!!!”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»: “η κοροϊδία σωματείων,εργαζομένων πάει σύννεφο!!!”

Σε συνάντηση καλεί την τοπική διοίκηση της Imerys το σωματείο Μηχανοτεχνιτών και Βοηθών Φωκίδας “Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ” προκειμένου να συζητήσουν σειρά προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους
Ταυτόχρονα, στην ανοιχτή επιστολή – καταγγελία αναφέρει ότι “η κοροϊδία σωματείων,εργαζομένων πάει σύννεφο!!!” με αφορμή ανεκλπήρωτες , όπως τονίζει, υποσχέσεις της διοίκησης
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Σας κάνουμε γνωστές κάποιες από τις πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία απέναντι στο Σωματείο μας (καθώς και στα άλλα σωματεία από όσο γνωρίζουμε) και σε συνδυασμό με τις πρακτικές απέναντί σας μπορείτε εύκολα να βγάλετε συμπεράσματα.
Αιτηθήκαμε συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας πέρσι τέτοιες μέρες, με αιτήματα – ανάμεσα στα άλλα – να σταματήσουν οι αναθέσεις σε εργολάβους, οι μισθολογικές ανισότητες, να χορηγείται το μπόνους σε όσους εργάζονται τα Σάββατα κ.λ.π. Η συνάντηση έγινε 5 ολόκληρους μήνες μετά, Οκτώβρη του ’22, με την υπόσχεση ότι τα θέματα θα λυθούν μέχρι τέλος της χρονιάς.
Ήδη κλείσαμε χρόνο από τη κατάθεση των αιτημάτων μας και αυτά όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά τα προβλήματα επεκτείνονται στο σύνολο των συναδέλφων μας.
Αυξήσεις ψίχουλα με «αξιολογήσεις» (από ποιους άραγε;) που στόχο δεν έχουν την πραγματική στάση των εργαζομένων στην ίδια την εργασία αλλά κρίσεις για άλλα ζητήματα εντελώς υποκειμενικά που θα μπορούσε να κρίνει ο κάθε αξιολογητής με διαφορετικό τρόπο. Άρα αξιολογήσεις που χαρακτηρίζουν τη νοοτροπία των αξιολογητών και όχι αυτό καθ’ αυτό το έργο.
Ακόμη μπόνους που δεν δίνονται, παρόλες τις υποσχέσεις, ενώ οι εργολαβικές αναθέσεις συνεχίζονται και ακόμη και η ίδια η ύπαρξη και λειτουργία τμημάτων του συνεργείου τίθεται σε αμφιβολία.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις γενικότερες υποσχέσεις για τις διευθετήσεις για τις υπερωρίες, το παρών, την εξαήμερη λειτουργία που όμως έχουν και αυτά παραπεμφθεί στις καλένδες – με ευθύνες που έχουμε και εμείς ως σωματεία – τότε μπορεί κάποιος εύλογα να βγάλει κάποια συμπεράσματα ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάτι που εξ άλλου συζητιέται ανάμεσα στους συναδέλφους.
Ή όλα αυτά γίνονται επίτηδες μιας και η κερδοφορία πάει καλά άρα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παρά πάνω η διοίκηση της εταιρείας δεδομένου και ότι τα σωματεία δεν αντιδρούν ή ότι «δεν κινείτε τίποτα» γιατί δεν υπάρχει λόγος μια και το καράβι «πάει για άλλα λιμάνια» ή για καμιά ξέρα!
Και τα δύο είναι ανησυχητικά μιας και αυτά τα πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι είτε με τα ψίχουλα που μας δίνουν έναντι αυξήσεων είτε με τις ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις, είτε με το μέλλον που φαντάζει ζοφερό.
Με το έγγραφό μας αυτό καλούμε τη διοίκηση της εταιρείας σε συνάντηση όχι για να μας ξανά υποσχεθεί αλλά για να μας δώσει εξηγήσεις για όλα τα παρά πάνω.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…