Home Εικόνες Αρχικής Σχόλιο για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Άμφισσα
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 10 Δεκεμβρίου, 2021

Σχόλιο για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Άμφισσα

Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ

Μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, με την αντιλαϊκή επίθεση να συνεχίζει αμείωτη, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να κατατρώγουν το αγροτικό εισόδημα, φέρνοντας νέα χρέη και απελπισία, έρχεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με την κουστωδία του στην Άμφισσα.
Τί να πει άραγε στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Φωκίδας;
Ότι θα λύσει τα προβλήματα επιβίωσής τους, εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική που τους έφτασε ως εδώ; Την διαχρονική πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων στον αγροτικό τομέα, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά για χάρη των μεγάλων, καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων ήδη απ’ το 1992 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και μετά.
Ή μήπως θα τάξει για άλλη μια φορά το αρδευτικό του ελαιώνα της Άμφισσας, τον αναδασμό της πεδιάδας του Μόρνου και άλλα έργα υποδομής που βαλτώνουν χρόνια τώρα, αφού δεν είναι ανταποδοτικά για το κεφάλαιο;
Θα διαφημίσει μήπως τα νέα μεγαλεπήβολα αρδευτικά έργα ανά την Ελλάδα που ανακοίνωσε πρόσφατα; Αποσιωπώντας βέβαια πως αυτά θα γίνουν με ΣΔΙΤ. Θα τα χρυσοπληρώνουν δηλαδή οι αγρότες, για να πλουτίζουν οι μεγαλοεργολάβοι που θα τα εκμεταλλεύονται.
Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Φωκίδας δεν πρέπει να παρασυρθούν από την κυβερνητική προπαγάνδα, να μην πέσουν στις παγίδες που τους στήνουν.
Συσπειρωμένοι στους συλλόγους τους να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του συνεπούς αγροτικού κινήματος της χώρας μας.
Αιτήματα που αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, με συγκεκριμένα μέτρα όπως: Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές των προϊόντων τους, άμεση και πλήρη αποζημίωση από φυσικές καταστροφές, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας, για να μπορούν να ζουν και να παράγουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Άμφισσα, 10 Δεκέμβρη 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…