Home Δήμος Δελφών «Σφάζει τον κόκορα των θεμελίων» για τον περιφερειακό της Άμφισσας ο Δήμος Δελφών
Δήμος Δελφών - 17 Φεβρουαρίου, 2021

«Σφάζει τον κόκορα των θεμελίων» για τον περιφερειακό της Άμφισσας ο Δήμος Δελφών

 Προκηρύσσονται οι απαλλοτριώσεις, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος κ. Π.Ταγκαλής

«Σφάζει τον κόκορα των θεμελίων» για τον περιφερειακό της Άμφισσας

-Το έργο που αποτελεί την μεγαλύτερη αξίωση της πόλης, το οποίο οραματίστηκε ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος και συνεχίζει ο διάδοχός του πλέον λαμβάνει σάρκα και οστά!

 

Δεν έκρυψε τη χαρά του ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής για την προκήρυξη του υποέργου της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για τον Περιφερειακό δρόμο της Άμφισσας.

Το έργο του Περιφερειακού, του δρόμου που θα οδηγούσε στο κάστρο της πόλης, δίνοντας τέλος στο μαρτύριο της Φρουρίου, είχε λάβει για πολλά χρόνια διάσταση αστικού μύθου. Είναι αυτό το έργο που ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος με αποφασιστικότητα προχώρησε και ωρίμασε προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά, βρίσκοντας βεβαίως ανταπόκριση στην περιφέρεια που το χρηματοδότησε, εντάσσοντάς το επί διοίκησης Κώστα Μπακογιάννη.

Ως προς το έργο να σημειώσουμε ότι ήδη έχει βγει στον αέρα η προκήρυξη, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό μας φύλλο, η οποία αναφέρει ότι ο Δήμος Δελφών πρόκειται να προβεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την κατασκευή του έργου «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ  ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ».

Η περιοχή την οποία αφορά το έργο είναι η δυτική πλευρά της πόλης της Άμφισσας, στις παρυφές αυτής, περιοχή η οποία εκτείνεται από την επέκταση του Σχεδίου Πόλης νότια, έως τη περιοχή του Κάστρου των Σαλώνων στα δυτικά. Η προς κατασκευή οδός αποτελεί τμήμα της προβλεπόμενης στο εγκεκριμένο Γ.Π.Σ Περιφερειακής οδού Άμφισσας, η οποία αρχίζοντας νότια από τη διασταύρωση με την Εθνική οδό Νο 48 προς Αγία Ευθυμία – Λιδωρίκι κινείται δυτικά της πόλης διερχόμενη ανάντη του Νοσοκομείου, της Χάρμαινας και  του Κάστρου των Σαλώνων.

Η προς απαλλοτρίωση έκταση έχει συνολικό εμβαδόν 98.825,25τ.μ. και αποτυπώνεται στο από 03.09.2019 κτηματολογικό διάγραμμα, που συντάχθηκε από την μελετητική εταιρεία ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ και εγκρίθηκε με την αρ. 342/26.11.2019 (ΑΔΑ: Ψ64ΟΩ9Θ-ΣΜ0) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών.

Το έργο, στο οποίο αφορά η απαλλοτρίωση, έχει χαρακτηριστεί ως έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας και για το λόγο αυτό η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την υλοποίησή του υπάγεται στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων (σ.σ. διαδικασία fast truck).

Η υλοποίησης του έργου, περιλαμβανομένης της απαλλοτρίωσης, έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση   στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) – ΣΑΕΠ 066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με συνολικό ποσό 5.070.000,00€, η δε δαπάνη απαλλοτρίωσης έχει προϋπολογιστεί στο ποσό των 203.737,00€.

Ύστερα από τα ανωτέρω καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να προβούν σε προσφορά ή υπόδειξη κατάλληλων για το σκοπό της απαλλοτρίωσης ακινήτων.

Αρμόδια Υπηρεσία για την παροχή σχετικών πληροφοριών είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Δελφών (Δ/νση: Σταλλού 6 – Άμφισσα, ΤΚ 33100, τηλ. 22650-22156 & 22650-72128, Υπεύθυνοι: κ.Αθανάσιος Δημητρίου & κ.Χαράλαμπος Ψύχας) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Λόγω των συνθηκών covid-19, η επίσκεψη στην υπηρεσία θα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και κλείσιμο ραντεβού, όπως ρητά ορίζεται στην προκήρυξη του έργου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…