Home Π.Ε. Φωκίδας Συναρμοδίων υπηρεσιών, περιφέρειας και επαγγελματιών επιτρέποντος υπεγράφη η παραλία Τολοφώνος
Π.Ε. Φωκίδας - 19 Σεπτεμβρίου, 2018

Συναρμοδίων υπηρεσιών, περιφέρειας και επαγγελματιών επιτρέποντος υπεγράφη η παραλία Τολοφώνος

 Συναρμοδίων υπηρεσιών, περιφέρειας και επαγγελματιών επιτρέποντος

Υπεγράφη η παραλία Τολοφώνος

-«Θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής», διευκρινίζει η Περιφέρεια. –Λίγους μήνες πριν μεγαλοεπιχειρηματίας της περιοχής αξίωνε να μην ξεκινήσει καλοκαίρι το έργο για να μη δημιουργηθεί ανωμαλία στην επιχείρησή του.

 

Σε μια χώρα που η γραφειοκρατία βασιλεύει, οι χαρτογιακάδες είναι οι απόλυτοι άρχοντες, ο κάθε πολίτης προσπαθεί να προστατεύσει τα συμφέροντά του, έστω και κόντρα στο δημόσιο συμφέρον, ενώ οι αρχές του το επιτρέπουν, το έργο της παραλίας Τολοφώνα είναι θαύμα που τελικά ξεκινά.

Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε επίσημα την υπογραφή των συμβάσεων, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει την περιπέτεια του έργου μέχρι να φτάσει εδώ, αφού χρειάστηκε να εγκριθεί από διψήφιο νούμερο υπηρεσιών και υπουργείων. Αναφέρεται μάλιστα και στην «παραχώρηση θαλασσίου χώρου», που απαιτήθηκε, αν και δε διευκρινίζει ότι την είχε λάβει τον Μάιο.

Επίσης, η καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβάσεων αποδίδεται, με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, στην καθυστέρηση των εγκρίσεων, ωστόσο είναι γνωστό ότι όλες οι εγκρίσεις είχαν δοθεί πολλούς μήνες πριν. Εκείνο που δεν αναφέρεται είναι ότι επαγγελματίας της περιοχής αξίωνε να μην ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στην τουριστική σεζόν. Ως δια μαγείας πάντως το έργο υπεγράφη τέλη Σεπτεμβρίου! τι σύμπτωση!

 

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου της περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

 

Επιτέλους πράσινο φως για τα έργα στην παραλία Τολοφώνα

 

Ανακούφιση προκαλεί η υπογραφή των συμβάσεων για την έναρξη των έργων στην ακτή Τολοφώνα στη Φωκίδα, μετά τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να ξεπεραστούν τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και να δοθεί το πράσινο φως.

 

Η Περιφέρεια είχε δηλώσει έτοιμη εδώ και καιρό, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα επισκευών και ανάπλασης της παραλίας, ωστόσο, η εμπλοκή πολλών υπηρεσιών “φρέναρε” όλες τις διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να φτάσει η Περιφέρεια στην υπογραφή των συμβάσεων, έπρεπε να περάσει από περισσότερα από 10 συναρμόδια υπουργεία ώστε να εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη του έργου, και από άλλα τόσα για τις παραχωρήσεις, με αποκορύφωμα την παραχώρηση θαλάσσιου χώρου με υπογραφή της υφυπουργού Οικονομικών.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν αφορούν στην τεχνητή αναπλήρωση της παραλίας με υλικό που θα μεταφερθεί από άλλες φυσικές πηγές (χειμάρρους ή ποταμούς), στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων της ακτής, στον καθαρισμό της παραλίας αλλά και στην κατασκευή νέων αποστραγγιστικών φρεατίων. Επίσης, πρόκειται να γίνουν εργασίες για την επισκευή του οδοστρώματος στην περιοχή και αντικατάστασή του, όπου χρειάζεται και αποκατάσταση των στηθαίων ασφαλείας.

 

Σημαντικό είναι ότι το έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, γίνεται υπό αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες, κυρίως στο κομμάτι της αναπλήρωσης της παραλίας και της δημιουργίας φυσικών αποστραγγιστηρίων.

 

Ο Περιφερειάρχης, αφού περιέγραψε το έργο που θα αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα της παραλίας Τολοφώνα, δήλωσε:

 

«Αν κοστολογήσει κανείς τις χαμένες εργατοώρες των ανθρώπων που έτρεξαν για να μαζέψουν υπογραφές από υπουργείο σε υπουργείο, θα διαπιστώσει πόσο λάθος είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε ως κράτος. Μαζί με τους πολίτες φωνάζουμε και εμείς εδώ και καιρό, ώστε να μας αφήσουν να ζωντανέψουμε αυτή την τόσο όμορφη περιοχή, αυτή την υπέροχη παραλία και να την κάνουμε πιο ασφαλή για τους επισκέπτες της. Τώρα που η γραφειοκρατία μας το επιτρέπει, ξεκινάμε».

 

Από την Περιφέρεια, με την ανακοίνωση της υπογραφής των συμβάσεων, διευκρινίστηκε ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…