Home Δήμος Δελφών Συμμετέχουν στην Πανελλαδική διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Και ο Σύλλογος Καταστημάτων Άμφισσας παραδίδει τα κλειδιά στον Άδωνη –Συμμετέχει και ο Σύλλογος Εστιατόρων Ιτέας
Δήμος Δελφών - 9 Φεβρουαρίου, 2021

Συμμετέχουν στην Πανελλαδική διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Και ο Σύλλογος Καταστημάτων Άμφισσας παραδίδει τα κλειδιά στον Άδωνη –Συμμετέχει και ο Σύλλογος Εστιατόρων Ιτέας

 Συμμετέχουν στην Πανελλαδική διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας

Και ο Σύλλογος Καταστημάτων Άμφισσας παραδίδει τα κλειδιά στον Άδωνη –Συμμετέχει και ο Σύλλογος Εστιατόρων Ιτέας

 

Στην πανελλαδική κινητοποίηση συμβολικής αποστολής των κλειδιών των καταστημάτων τους συμμετέχουν οι επαγγελματίες της Άμφισσας, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, αλλά και τη διαμαρτυρία τους για την ασέβεια του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού.

 

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Άμφισσας συμμετέχει στη διαμαρτυρία που διοργανώνεται για σήμερα, συλλέγοντας και παραδίδοντας τα κλειδιά στον υπουργό Ανάπτυξης. Οι επαγγελματίες που βρίσκονται με κλειστές επιχειρήσεις και δε γνωρίσουν αν θα καταφέρουν να σταθούν όρθιοι μέχρι τέλους, στην ουσία περίμεναν να κατανοήσει ο υπουργός την κατάστασή τους και όχι να τους ειρωνεύεται. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Βάγιανος επισημαίνει ότι η εστίαση έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα και είναι ο επαγγελματικός κλάδος που οδεύει πραγματικά σε άγνωστη και θολή κατεύθυνση, ενώ οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν!

Σε ενημερωτικό ο σύλλογος αναφέρει ότι «ο σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης Άμφισσας συμμετέχει στην δράση κινητοποίησης της ΠΟΕΣΕ “τα κλειδιά της εστίασης” την Τετάρτη 10/02/2021.

Μια κίνηση με βαθύ συμβολικό νόημα, που χρειάζεται όμως την άμεση στήριξη του κράτους, ώστε να μείνει σε συμβολικό επίπεδο.

Ο κλάδος μας διάγει πρωτοφανή κρίση στα χρονικά λόγω πανδημίας, απειλούμαστε με αφανισμό, και οι μέχρι στιγμής ενισχύσεις και μέτρα στήριξης δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο.

Ζητούμε έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία ώστε να παραμείνουμε ζωντανοί….», τονίζουν.

Υπενθυμίζουμε ότι επαγγελματίες της εστίασης από όλη την Ελλάδα υπογράφουν δηλώσεις και στέλνουν τα κλειδιά στον κ. Γεωργιάδη, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες για την επιχείρηση. «Η  πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα». Οι φράσεις αυτές είναι το υστερόγραφο της «δήλωσης πρώην επαγγελματία εστίασης», την οποία υπογράφουν επιχειρηματίες του κλάδου από όλη την Ελλάδα για να συνοδεύσει την παράδοση των κλειδιών των επιχειρήσεών τους. Μετά τη συλλογή των κλειδιών και την αποστολή τους στην Ομοσπονδία, αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων) κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο φόβος, η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα μετατρέπονται σε απελπισία και οργή. Παραδίδουμε με πόνο ψυχής τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Πάρτε τα κλειδιά – Δώστε μας πίσω τις ζωές μας – Ανοίξτε το οξυγόνο», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΕ.

Η Ομοσπονδία μάλιστα εύχεται καλές δουλειές στους παραλήπτες των κλειδιών παρακινώντας τους να επιχειρήσουν εκείνοι «αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι σχέσεις των επαγγελματιών της εστίασης, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή κατάσταση ύστερα από το πολύμηνο λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, με την κυβέρνηση, είχαν φτάσει στα άκρα όταν ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης τους είχε καλέσει να του παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, κατηγορώντας τους μάλιστα και για «κακό συνδικαλισμό»: «Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα ότι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί οτι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει».

Την ίδια στιγμή θετικά, αλλά ανεπαρκή για τη διάσωση του κλάδου, χαρακτήρισαν οι επιχειρηματίες της εστίασης τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αναλύθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, μεταξύ του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ και του οικονομικού επιτε2λείου της κυβέρνησης με την συμμετοχή των κ.κ. Χρήστου Σταικούρα, υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί χωρίς να υπάρχει ακόμα εικόνα για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους, ζήτησαν επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση για την στήριξη του κλάδου κατά την διάρκεια του lockdown και ιδιαίτερα κατά την επανεκκίνησή του με:

Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στο 100%]

Επιδότηση του ενοικίου με ταυτόχρονη παράταση των μισθώσεων και απαγόρευση των εξώσεων

Κούρεμα των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΤΑ

Ρύθμιση οφειλών

Ακολουθεί ολόκληρη η «υπεύθυνη δήλωση πρώην επαγγελματία εστίασης», την οποία υπογράφουν οι επιχειρηματίες του κλάδου:

 

Υπεύθυνη δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης

 

Οι επιχειρήσεις  Εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν οριστικά λουκέτα. Καθημερινά, οι συνάδελφοι παραδίνονται σ ένα  βάναυσο πόλεμο.  Το τοπίο είναι θολό, τίποτα δεν ξεκαθαρίζεται και τα δελτία τύπου δεν αποτυπώνονται στην πραγματικότητα. 

Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος,  δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε μόνο για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας,  να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. Να συσσωρεύουμε χρέη και να βλέπουμε τις θυσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται.

Οι φωνές μας δεν ακούγονται δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες.  Η Εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει . Απαιτεί διάσωση.

Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν βάζουμε πλάτη άλλο,  καταντήσαμε από νοικοκυραίοι επαίτες. Οι οικογένειές μας  στηρίζονται σε μας.  Έχουμε  δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα.

Το ποτήρι ξεχείλισε, η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η κοινωνία δεν θα απολαμβάνει πια τις υπηρεσίες μας.

Σας παραδίδουμε λοιπόν  με πόνο,  τα κλειδιά των επιχειρήσεων μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. Επιχειρήστε εσείς, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό. Εμείς, πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων , των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης . Πάρτε τα κλειδιά κι’ ανοίξτε το οξυγόνο. Θέλουμε να ζήσουμε.

Υ.Γ Η πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια  θέλουν  πότισμα,  έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο,  χρειάζεται επανασύνδεση.  Αν χτυπήσει το τηλέφωνο καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα.

Καλή επιτυχία και καλές δουλειές.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιο λάθος η νέα μελέτη από την παλιά! -Το…