Home Εικόνες Αρχικής Συλλαλητήριο των συνταξιούχων για την εισφορά αλληλεγγύης

Συλλαλητήριο των συνταξιούχων για την εισφορά αλληλεγγύης

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πριν από 12 χρόνια η τότε Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με Υπουργό τον Γ. Κουτρουμάνη για την εξοικονόμηση πόρων θέσπισε τον φόρο αλληλεγγύης σε εισοδήματα πάνω από 12.000 ετησίως, με συντελεστή 1% – 4%. Ένας ακόμη άδικος φόρος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον ν.4387/2016 αντί να καταργήσει το συγκεκριμένο χαράτσι αύξησε το ποσοστό ως εξής :

Εισόδημα ετήσιο 12.000 – 20.000 ευρώ 2,2%

«            «       20.001 – 30.000 ευρώ 5%

«            «       30.001 – 40.000 ευρώ  6,6%

Η κυβέρνηση ανέστειλε την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2021 και 2022 για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, εξαιρώντας τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους στο Δημόσιο.

Σε συνέντευξη ο κ. Πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε «εάν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά θα καταργηθεί από το 2023 σε όλους και στους συνταξιούχους η εισφορά αλληλεγγύης. Πρέπει να καταργηθεί διότι δεν πρόκειται για αλληλεγγύη, αλλά για ένα ακόμη χαράτσι άδικο όπως αναφέρουμε.

Η προπαγάνδα τους όμως, δεν έχει όρια και οι ανακρίβειές τους συνεχίζονται με το ότι οι συνταξιούχοι το 2023 με αυτό τον τρόπο θα δουν αυξήσεις, όταν εδώ και 10 έτη έχουν να πάρουν αύξηση και μάλιστα τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, η αλήθεια είναι ότι 1 εκατομ. χαμηλοσυνταξιούχοι κάτω από 12.000 ευρώ έσοδα το χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ, όταν τους έχουν κόψει το ΕΚΑΣ 240 ευρώ το μήνα.

  • Όσοι έχουν 15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα δηλαδή 1250 ευρώ σύνταξη το μήνα θα δουν αύξηση 2,2 ευρώ το μήνα.
  • Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ δηλαδή 1666 ευρώ σύνταξη το μήνα θα δουν αύξηση 5,8 ευρώ τον μήνα.

Βγήκαν ξανά στη γύρα διάφοροι εργατολόγοι και «συνδικαλιστές»- τσιράκια της Κυβέρνησης και των μεγαλοδικηγόρων με τη δοκιμασμένη και πλήρως αποτυχημένη συνταγή των προσφυγών στα δικαστήρια, για τη δήθεν διεκδίκηση της επιστροφής της «εισφοράς αλληλεγγύης», που παρακρατείται από τις συντάξεις. Καλούν και πάλι τους συνταξιούχους να καταθέσουν αγωγές για να ζητήσουν αυτές τις επιστροφές.

Έλεος Κύριοι !  Για 2,2 ευρώ – 5,8 ευρώ τον μήνα να κάνουν προσφυγή που θα πληρώσουν πολλά περισσότερα που εάν δικαιωθούν μετά από χρόνια θα είναι λιγότερα, απ’ όσα θα πάρουν οι δικηγόροι.

Το κόστος είναι πάνω από 1 δις ετησίως και ένα πολύ μικρό ποσοστό θα επιστραφεί στους συνταξιούχους.

Άρα, η λύση θα είναι άλλη μια φουρνιά αναποτελεσματικών και αδιέξοδων- πολυέξοδων και χρονοβόρων όμως- δικαστικών αγωγών, αλλά η συνέχιση και ένταση των αγώνων του κινήματος των συνταξιουχικών οργανώσεων, για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο (τραπεζικό, εφοπλιστικό, κατασκευαστικό).

Απαιτούμε αυξήσεις το 2022 για όλους τους συνταξιούχους 10% με κατώτερη σύνταξη τα 640 ευρώ, τα αναδρομικά του 11μηνου από τα δώρα και των επικουρικών, το 0,5% του ΑΕΠ του 2020 – 2021 όπως έχει ψηφιστεί, τη 13η και 14η σύνταξη, να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις.

Η ΣΕΑ καταγγέλλει τους μηχανισμούς αποπροσανατολισμού των συνταξιούχων, απορρίπτει αποφασιστικά τις μεθοδεύσεις αυτές και καλεί τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα σωματεία τους και να συμμετέχουν στους αγώνες.

Καλούμε τα Συνταξιουχικά σωματεία μας να πάρουν αγωνιστικά μέρος στα συλλαλητήρια της Παρασκευής 25 και του Σαββάτου 26/2/22 σε όλη την Ελλάδα

Στην Άμφισσα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ18,30 πλ. Λαού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…