Home Καλαθοσφαίριση Στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι της καλαθοσφαίρισης : Μεγάλος νικητης ο Μάκαρος 66-61 το ΓΣ Ιτέας
Καλαθοσφαίριση - 20 Νοεμβρίου, 2018

Στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι της καλαθοσφαίρισης : Μεγάλος νικητης ο Μάκαρος 66-61 το ΓΣ Ιτέας

 Στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής , που σημαδεύτηκε από μικρής έκτασης επεισόδια, ο Μάκαρος κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο του αντίπαλο Γ.Σ. Ιτέας με 66-61 συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί που είχε χτίσει στις προηγούμενες δυο αγωνιστικές.

Από την πλευρά της η ομάδα της Ιτέας , έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία υπέστη την τέταρτη σερί ήττα και έμεινε αρκετά πίσω στο βαθμολογικό πίνακα. 

 

Στην πρώτη περίοδο, που έληξε 16-16,  κυριολεκτικά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο  αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για πραγματικό ντέρμπι 

 Στο β’ 10λεπτο των ανατροπών, ο Γ.Σ. Ιτέας ξέφυγε ακόμα και με 7 πόντους αλλά ο Μάκαρος απάντησε στο τέλος με ένα σερί 10-0 και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 34-31.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γίδα μπήκε πιο αποφασιστικά στο τερέν και κατάφερε στο τρίτο δεκάλεπτο με βασικό της όπλο την άμυνα να φτάσουν σε επιμέρους σκορ 18-5 και να πάνε στην τελευταία περίοδο με 16 πόντους διαφορά (52-36)

Εκεί, η ομάδα της Ιτέας έδειξε να μην θέλει να καταθέσει τα όπλα και με ασφυκτική άμυνα αλλά και αποτελεσματικότητα στην επίθεση κατάφερε να μειώσει ακόμη και στους 5 πόντους. Στο σημείο εκείνο, και ενώ ο αγώνας ήθελε περίπου 3 λεπτά για να λήξει, ο Μωραίτης διαμαρτυρήθηκε έντονα

για ένα φάουλ στον αιφνιδιασμό που, όπως υποστήριξε ,  δεν δόθηκε στον Γεωργαντά, με τον Μάκαρο να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ στην επόμενη επίθεση και κάπου εκεί να τελειώνει ουσιαστικά το ματς καθώς οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά μέχρι τέλους φτάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στο τοπικό ντέρμπι του Γ.Σ.Ιτέας με 66-61.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι διαιτητές κράτησαν το δελτίο του Γεωργαντά!

Καλύτερος των νικητών ο Νασάκης που σημείωσε 19 πόντους και για τον Γ.Σ.Ιτέας ο Σταύρου με επίσης 19 .

 

Διαιτητές: Χουγιάζος-Αρτσίτας.

Δεκάλεπτα: 16-16, 18-15, 18-5, 14-25.

 

Μάκαρος  (Γίδας): Δρίβας 2, Μαμαρέλης 9 (2), Οικονόμου 1, Κυριακίδης 14, Φουσέκης 4, Φωτητζόγλου 13, Λούπουλ 4, Νασάκης 19 (2).

Γ.Σ.Ιτέας  (Μωραΐτης): Αναγνωστάκος, Παπαθεοχάρης 8 (2), Μπαντελάς 1, Γεωργαντάς 7, Αγγελόπουλος 4, Πράππας 7 (2), Δημητρίου 2, Παπαδήμας 2, Σταύρου 19 (3), Παπαδρόσος 9 (2), Περδίκης.

 

Αγ Γίδας: “ ήμασταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση”

 

Ένα δυνατό παιχνίδι με πολύ κόσμο στις εξέδρες όπως αρμόζει σε ένα τοπικό ντέρμπι. Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη, ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας, καταφέραμε να περιορίσουμε Γεωργαντά και Αγγελόπουλο καθώς και τη δημιουργία της Ιτέας, ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πιστεύω κερδίσαμε δίκαια.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, στη συνέχεια εμείς δεν βρήκαμε τις λύσεις που έπρεπε απέναντι στον Σταύρου αλλά με την είσοδο και άμυνα του Λούπουλ και στη συνέχεια του Φουσέκη καταφέραμε να τον περιορίσουμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνά μας ήταν πολύ καλή, κρατήσαμε την Ιτέα στους 5 πόντους και με κυρίαρχο τον Νασάκη σε άμυνα και επίθεση πήραμε προβάδισμα, όμως στο τέλος η κούραση μας οδήγησε σε πολλές άστοχες βολές και έτσι μειώθηκε η διαφορά. Και πάλι μπράβο σε όλα τα παιδιά που έδωσαν και τη ψυχή τους γι’ αυτό τον αγώνα.

Τέλος, να ευχαριστήσω το κόσμο της Άμφισσας που ήταν κοντά μας και μας βοήθησε παρά πολύ και να ευχηθώ ότι καλύτερο για την υγεία του μικρού κοριτσιού εκ μέρους όλης της ομάδας. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα για εμάς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι’.

 

Μωραίτης: “Η διαιτησία σήμερα ασέλγησε στο πτώμα μας!”

 

Ξεκινώντας να δώσω συγχαρητήρια στην διοίκηση του Μακαρου και του ΧΒΑ για την κίνηση να μαζέψουν χρήματα για το κοριτσάκι. Στα του αγώνα, να σημειώσω ότι ο Μάκαρος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κέρδισε τελικά δίκαια. Εμείς είχαμε κακή εικόνα κυρίως στο τελείωμα του ημιχρόνου και στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν είχαμε κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία. Ο Μάκαρος έπαιζε under στα pick and roll και με αυτό τον τρόπο γυρίζεις γύρω γύρω από το screen χωρίς να μπορείς να δημιουργήσεις. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι τα ριμπάουντ στα οποία ηττηθήκαμε κατά κράτος. Στο τέλος προσπαθήσαμε με χαμηλό σχήμα να αντιδράσουμε, αλλά την ώρα που είχαμε ρυθμό μας τον έκοψε ο κύριος Χουγιάζος! Θεωρώ πως το ματς όπως πήγε, δυο ήταν τα σημεία που μας επηρέασαν. Ο τραυματισμός του Μπαντελά που είναι πολύ σημαντικός στο παιχνίδι μας στο 12 λεπτό και το καθαρό φάουλ που δεν πήραμε στα 2’40’’λεπτά πριν το τέλος με το σκορ στο -5. Αντίθετα στην επίθεση του αντιπάλου έδωσαν φάουλ συν τεχνική ποινή και αποβολή του Γεωργαντά! Για το τέλος, αφήνω να πω δυο λόγια για την διαιτησία για έχω ήσυχη την συνείδηση μου. Η διαιτησία σήμερα ασέλγησε στο πτώμα μας! Θεωρώ πως ήταν σε κακή μέρα και επειδή φοράω παντελόνια το είπα και στον κύριο Χουγιάζο ο οποίος ήταν ειρωνικότατος. Επειδή λοιπόν κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται γνωστά και να λέγονται, η φάση θα αναζητηθεί από το βίντεο και θα αναρτηθεί ώστε ο κόσμος να δει (που είδε) και να μην με περνάει γραφικό! Ο Γεωργαντάς σουτάρει σε κάθε ματς 11 βολές μέσο όρο και σήμερα ενώ ο Μάκαρος τον έπαιζε squeeze σούταρε μόνο 3! Πιθανότατα επειδή δεν μιλάω για διαιτησία εκλαμβάνεται ως αδυναμία! Ίσως ο σύλλογος μου δεν έχει κερδίσει τον σεβασμό από κάποιους μετά από τόσα χρόνια! Τελειώνοντας, να πω ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε μαζί μας στην Άμφισσα αλλά και συγνώμη για το μπάσκετ που είδε τουλάχιστον από εμάς’.

 

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 

ΜΑΚΑΡΟΣ-Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ                                                      66-61

ΑΝΑΓ. ΛΑΜΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ                           77-62

Γ.Σ. ΑΥΛΙΔΑΣ-ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜ.                                      70-63

ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                   68-61

ΧΒΑ-ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ                                                  76-40

ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ                                           77-96

 

 

 ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/12)

 

Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΑΝΑΓ.ΛΑΜΙΑΣ

ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜ.-ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΧΒΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…