Home Εικόνες Αρχικής Στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο το θέμα της Ι.Μ. Κουτσουρώτισσας από τη Λαική Συσπείρωση
Εικόνες Αρχικής - Περιφέρεια - 19 Οκτωβρίου, 2022

Στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο το θέμα της Ι.Μ. Κουτσουρώτισσας από τη Λαική Συσπείρωση

Συνεχίζεται το κύμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Δωρίδας , σε σχέση με τις διεκδικήσεις της Ι.Μ. Κουτσουρούς, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Κώστα Μπασδέκη να ανακοινώνει ότι θα φέρει το θέμα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να παραβρεθούν προκειμένου να ενισχύσουν το αίτημα.
Επιπλέον, ο κ Μπασδέκης καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση και να μην αποδεχτεί τα χρυσόβουλα και τα χοτζέτια δίνοντας οριστική λύση προς όφελος των κατοίκων αλλά και των δημοτικών εκτάσεων

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ Μπασδέκη

Οι διεκδικήσεις που προβάλει η Ι.Μ. Κουτσουριώτισσας από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2021 είναι τουλάχιστον εξοργιστικές. Είναι σκανδαλώδες ένα μοναστήρι να διεκδικεί ουσιαστικά το μισό δήμο Δωρίδας αδιαφορώντας αν σε όσα ζητά περιλαμβάνονται ιδιωτικές και δημόσιες ιδιοκτησίες, υποδομές που κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού (σχολεία, βιολογικοί καθαρισμοί, εκκλησίες, υδροδοτικά δίκτυα κ.α) και όλα αυτά με τη δικαιολογία ότι κατέχουν χρυσόβουλα και χοτζέτια!
Στην προσπάθεια των 500 και παραπάνω κατοίκων να αποκρούσουν τις άδικες και απαράδεκτες διεκδικήσεις της Μονής, το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Έχουμε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, έχουμε εκδώσει ανακοινώσεις που ανοιχτά και χωρίς περιστροφές τους στηρίζουμε.
Καταψηφίσαμε στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας την πίστωση 240.000 Ευρώ για κάποια έργα στη μονή κατά πάγια τακτική μας. Ψηφίσαμε χωρίς ίχνος ταλάντευσης το ψήφισμα υπέρ των κατοίκων και των δημοτικών εκτάσεων στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας.
Θεωρούμε το ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό και στο επόμενο Περιφερειακό συμβούλιο θα το θέσουμε προς συζήτηση καλώντας και τους κατοίκους να πάρουν το λόγο αφού τους αφορά άμεσα. Ωστόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να εγγυηθεί:
– Την προστασία των κατοίκων των χωρίων της περιοχής από τις διεκδικήσεις της Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουριώτισσας πάνω στις περιουσίες τους.
– Την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και γης από τις διεκδικήσεις της μονής.
– Ότι δεν θα αποδεχτεί την ισχύ χρυσόβουλων και χοτζετιών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…