Home Κοινωνικοί φορείς Στον εισαγγελέα η Φιλοζωική Φωκίδας για τις δεκάδες φόλες στην Άμφισσα
Κοινωνικοί φορείς - 14 Οκτωβρίου, 2020

Στον εισαγγελέα η Φιλοζωική Φωκίδας για τις δεκάδες φόλες στην Άμφισσα

Με κείμενο υπογεγραμμένο από  περίπου  220 πολίτες η Φιλοζωική Φωκίδας  προσέφυγε χθες στον κ εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας με αίτημα να ξεκινήσει τις έρευνες για τον ασυνείδητο που καθημερινά πετάει φόλες   μέσα σε μπιφτέκια, σε ψημένα ψάρια και άλλα είδη τροφίμων δηλητηριάζοντας τα ανυποψίαστα αδέσποτα ζώα.

 

Το κείμενο της Φιλοζωικής αναφέρει τα εξής:

 

Τον κο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της Φιλοζωϊκής Ομάδας Φωκίδας, που κατοικοεδρεύει στην Άμφισσα και εκπροσωπείται νόμιμα.

Άμφισσα, 14 Οκτωβριου 2020.

 

Αξιότιμε κύριε εισαγγελεύ.

Τις τελευταίες μέρες στην Άμφισσα και συγκεκριμένα απο την 4η Οκτωβριου 2020 μέχρι και σήμερα, ενα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ γεγονός για τα χρονικά της Άμφισσας λαμβάνει χώρα σχεδόν καθημερινα στην πόλη μας.

Στην περιοχή που βρίσκεται γύρω από την πλατεία Σιμοπούλου και εκτείνεται μέχρι και τη Μητρόπολη στην Άμφισσα, ειδικότερα επι των οδών Σιμοπούλου, Τζαμαλά, Κοττορού, Πανουργιά, Δυοβουνιώτη, Παπαθανασίου και τους γύρω μικρότερους δρόμους, κάποιος άγνωστος καθημερινά αφήνει δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) μέσα σε μπιφτέκια, σε ψημμένα ψάρια και μέσα σε τροφή εν γένει, τα οποία είτε εναποθέτει στο δρόμο, είτε τα πετάει μέσα σε αυλόγυρους ιδιοκτησιών που φιλοξενούνται κατοικίδια ζώα συντροφιάς (γάτες και σκύλοι), ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ, με αποτέλεσμα τις τελευταίες δέκα μέρες να έχουν βρει ΤΡΑΓΙΚΟ θάνατο δύο δεσποζώμενα σκυλάκια, των οποίων οι ιδιοκτήτες ήδη έχουν προβεί σε καταγγελίες στο ΑΤ Άμφισσας, τρία ακόμη σκυλιά έχουν δηλητηριαστεί και νοσηλεύονται στα κτηνιατρεία της πόλης μας σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενω έχουν θανατωθεί πάνω απο ΣΑΡΑΝΤΑ ΓΑΤΕΣ (τουλάχιστον τόσες μας έχουν γίνει γνωστό μέχρι στιγμής), δεσποζώμενες και αδέσποτες! Ηδη προχθές, 12/10/2020 κι ενω γίνονταν προσπάθεια διάσωσης σκύλου απο εθελοντές, βρέθηκε πλαστική σακούλα με δηλητηριασμένα δολώματα (ψητά ψάρια και μπιφτέκια εμποτισμένα με ισχυρότατο φυτοφάρμακο) τα οποία και προσκομίστηκαν στο Α.Τ Άμφισσας.

Επειδή, αυτές τις μέρες συντελείται στη πόλη μας ένα τεράστιο ΕΓΚΛΗΜΑ θανάτωσης ζώων , δεσποζόμενων κι αδέσποτων, καθώς και κακοποίησης ζώων για όσα επέζησαν απο το δηλητήριο.

Επειδή, τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και ασφάλεια, καθώς τα δηλητηριασμένα δολώματα αφήνονται στο δρόμο και ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, με κίνδυνο να τα βρεί και κάποιο ΠΑΙΔΙ και να θρηνήσουμε κι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΘΥΜΑ.

Επειδή, η δηληρίαση και θανάτωση ζώου αποτελεί ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ και τιμωρείται εκ του νόμου, διώκεται δε αυτεπαγγέλτως.

Επειδή με την πράξη αυτή του δράστη προσβάλεται το δημόσιο αίσθημα από αυτή τη μαζική ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΩΩΝ που δημιουργεί ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ στον πολίτη της Άμφισσας.

Επειδή, ΟΛΟΙ μας νοιώθουμε ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ απέναντι σ’ αυτή τη συμπεριφορά και ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ για όλα τα ζώα της πόλης, δεσποζώμενα κι αδέσποτα που τυγχάνουν της περίθαλψης και φροντίδας των κηδεμόνων τους, του Δήμου Δελφών και των εθελοντών της ΦΟΦ, συνεπώς νομιμοποιούμαστε ενεργητικά στη παρούσα μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΑΜΕ

Να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια (καθώς και σε εντολή να ελεχθούν οι κάμερες φύλαξης που βρίσκονται σε ιδιοκτησίες στην γύρω περιοχή που παρουσιάστηκαν τα κρούσματα δηλητηρίασης) έτσι ώστε να διενεργηθεί προανάκριση και να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτού του ΣΤΥΓΕΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ κατά των ζώων στην πόλη μας που μας προσβάλει ΟΛΟΥΣ, να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και να του επιβληθεί η τιμωρία που προβλεπει ο Νόμος.

 

Με Τιμή

(υπογραφές)

 

https://www.facebook.com/FilozoikiOmadaFokidas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…