Home Δήμος Δελφών Στον απολογισμό του Δημάρχου κ. Π.Ταγκαλή διαπιστώθηκαν Δυνατότητες, αδυναμίες και ανακολουθίες
Δήμος Δελφών - 5 Ιανουαρίου, 2021

Στον απολογισμό του Δημάρχου κ. Π.Ταγκαλή διαπιστώθηκαν Δυνατότητες, αδυναμίες και ανακολουθίες

 Στον απολογισμό του Δημάρχου κ. Π.Ταγκαλή διαπιστώθηκαν

Δυνατότητες, αδυναμίες και ανακολουθίες
-Σε ποιους τομείς έχουν γίνει άλματα και που υστερεί κατά πολύ η Δημοτική Αρχή. –Που δεν έχουν τηρηθεί οι προεκλογικές δεσμεύσεις. 
-Οι νέες προτάσεις έργων που δίνουν το στίγμα της Δημοτικής Αρχής. 
 
 
 
Ελάχιστα είναι τα σημεία που εντυπωσιάζουν στον απολογισμό του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, στην πρώτη ουσιαστικά χρονιά, αλλά και στο πιο δύσκολο έτος που βίωσε η ανθρωπότητα, ενώ έρχονται στην επιφάνεια και όλες οι ανακολουθείες προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων. Πέρα όμως από τις αστοχίες έχει και τομείς που έχουν πάει εξαιρετικά καλά. 
 
Δημιουργική ασάφεια
 
Από τα βασικότερα στοιχεία του απολογισμού είναι ότι δεν μιλάει με νούμερα, με φωτεινή εξαίρεση τη ΔΕΥΑ, κάνοντας το κείμενο να φαντάζει φτωχή έκθεση ιδεών. Πρωτοφανές πραγματικά είναι το φαινόμενο να μην έχουν νούμερα ούτε καν τα έργα που αναφέρονται. Ειδικά στο κομμάτι των οικονομικών, αναφορές όπως στην πανδημία, λαμβάνουν χαρακτήρα λόγιων εκφράσεων, δίχως τα συνοδευτικά νούμερα που το αποδεικνύουν. Πιο συγκεκριμένα η φράση «η πανδημία η οποία, αφ’ ενός μεν μπορεί να μείωσε αισθητά τις δαπάνες του Δήμου σε συγκεκριμένους κωδικούς (π.χ. εκδηλώσεις), αφ’ ετέρου δε μείωσε ακόμη περισσότερο τα έσοδά του, χωρίς φυσικά να υπάρξει ανάλογη ‘αναπλήρωση’ από τις κρατικές ενισχύσεις, οι οποίες ήταν σημαντικές, όχι όμως επαρκείς», δεν τεκμαίρεται παρά θεωρητικά, που θα μπορούσα κάλλιστα να είναι στη σφαίρα επιρροής του συντάκτη. Επίσης, ο δήμαρχος κ. Ταγκαλής δεν μας ενημερώνει με ποιο τρόπο και ποσό στηρίζει τη ΔΕΥΑ. «Παράλληλα, ο Δήμος στηρίζει οικονομικά την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά με τη γνωστή «δημιουργική ασάφεια».  
Συγκεκριμένα και ως προς τα «οικονομικά», αναφέρονται μεταξύ άλλων τα σημαντικότερα γεγονότα που κατά την κρίση τους 
Τα βασικότερα σημεία της Οικονομικής κατάστασης που βιώσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας και μέχρι σήμερα συνοψίζονται στα κάτωθι:
Στη γνωστή και πολύκροτη υπόθεση της πλατείας Θεάτρου , με βάση την αμετάκλητη πλέον καταστάσα απόφαση του Εφετείου Λαμίας , οι δικαιούχοι της αποζημίωσης προέβησαν στην εκτέλεση αυτής με την επίδοση επιταγής κάτωθι αντιγράφου εξ απογράφου εκτελεστού επιδοθείσα στο Δήμο και προέβησαν σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων (Τραπεζών) κατά του Δήμου Δελφών για το ποσό 1,0 εκ. ευρώ που βαρύνει το Δήμο μας μέχρι σήμερα.  
Η δεύτερη βασική αιτία είναι τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις, οι οποίες όδευαν προς κατάσχεση και οι οποίες αποπληρώθηκαν, ύψους 0,5 εκ. ευρώ.
Η Τρίτη αιτία είναι η πανδημία η οποία, αφ’ ενός μεν μπορεί να μείωσε αισθητά τις δαπάνες του Δήμου σε συγκεκριμένους κωδικούς (π.χ. εκδηλώσεις), αφ’ ετέρου δε μείωσε ακόμη περισσότερο τα έσοδά του, χωρίς φυσικά να υπάρξει ανάλογη ‘αναπλήρωση’ από τις κρατικές ενισχύσεις, οι οποίες ήταν σημαντικές, όχι όμως επαρκείς. Παράλληλα, ο Δήμος στηρίζει οικονομικά την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης. Αποπληρωμή οφειλών του Δήμου, ως ληξιπρόθεσμες, από την κυβέρνηση, ύψους 0,75 εκ. ευρώ.
 
Τα μεγάλα λόγια και οι τοσοδούλες πράξεις
 
Μια από τις βασικότερες εξαγγελίες του κ. Ταγκαλή ήταν ότι μέσα στο 2020 θα φροντίσει ώστε να φτάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφιστούν όλοι οι ισολογισμοί. 
Στον απολογισμό αναφέρει: «Άμεση προτεραιότητα η εκπόνησηκαι έγκριση όλων των ισολογισμών που εκκρεμούν από το 2014 και μετά. Υλοποιήθηκαν οι ισολογισμοί του 2014 και 2015, ενώ αυτός του 2016 είναι σε φάση ολοκλήρωσης και θα εισαχθεί αρχές του επόμενου έτους».  Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι ανέλαβαν τον ισολογισμό του 2014 σχεδόν ολοκληρωμένο. Στην ουσία εκπόνησαν έναν ισολογισμό, αυτόν του 2015, όπως έκανε και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που σίγουρα είναι πρόοδος, σε σχέση με τον «κανένα» που εκπονούσε η προ – προηγούμενη. 
Η άλλη μεγάλη αποτυχία είναι η πολιτική για τους Ρομά. Ο κ. Ταγκαλής βγήκε δήμαρχος με την υπόσχεση ότι θα διαχειριστεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Εξάλλου, όταν στάθηκε αφορμή να χαθεί το πρόγραμμα των 2.800.000 ευρώ, υποστήριζε ότι έχει άλλη λύση, μόνο που δεν την είδαμε ως σήμερα. Όπως δεν είδαμε και κανένα σχεδιασμό για την αδειοδότηση και νομιμοποίηση χώρου, με στόχο τη μετεγκατάσταση της ομάδας αυτής. Ο δήμος Δελφών με την ανοχή, συντήρηση και διαιώνιση ενός παράνομου καταυλισμού έμπροσθεν του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας εξευτελίζει την επιχειρηματικότητα και αποδεικνύει ότι η λέξη «ανάπτυξη» για τη Δημοτική Αρχή δεν είναι τίποτε άλλο από «προεκλογικό πυροτέχνημα». 
Στο απολογισμό του Δημάρχου για τις κοινωνικές δράσεις και στο κομμάτι των Ρομά αναφέρονται τα κάτωθι:
«Κατά την διάρκεια της πανδημίας του COVID 19 έγιναν δύο  απολυμάνσεις και μοιράστηκε υγειονομικό υλικό.
Εγκρίθηκαν  προσλήψεις  εξειδικευμένου προσωπικού 3 ατόμων με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου για την λειτουργία του Υποέργου (2) «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΡΟΜΑ» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δελφών» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002169».
Στον Πολιτισμό ο κ. Ταγκαλής είχε εξαγγείλει ότι θα επανεξετάσει τη κορφή του Φεστιβάλ και θα επανακαθορίσει τη λειτουργία του. Σε χρόνο ρεκόρ μαζί με τον αρμόδιο για τον πολιτισμό κ. Κατσικούλη αποδέχθηκαν το «μεγαλειώδη» σχεδιασμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και δεν προέβησαν σε καμιά απολύτως αλλαγή!
Ο Δήμαρχος για τον πολιτισμό δεν κάνει απολογισμό, δεδομένου ότι η πανδημία παρέλυσε τα πάντα, οπότε αναφέρεται στον προγραμματισμό του 2021. Αναφέρει λοιπόν: 
«Προγραμματίσαμε:
1.Το επόμενο Φεστιβάλ Δελφών.
2.Τον εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης, όχι με εκδηλώσεις εντυπωσιασμού και αμιγώς πανηγυρικού χαρακτήρα, αλλά με δράσεις πολιτισμού, σε κάθε δημοτική μας ενότητα και έργα υποδομής. Όλο το 2021, σε πολιτιστικό επίπεδο, θα έχει κατεύθυνση την ανάδειξη της παρουσίας του τόπου μας στην Επανάσταση.
3.Υποβάλαμε πρόταση στο Greece 21 και ενταχθήκαμε σε αυτό με δύο δράσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει την υλοποίηση μιας Ιστορικής-Πολιτιστικής διαδρομής με τίτλο «Οι δρόμοι του ‘21». Για τη  συγκεκριμένη πρόταση ετοιμάζουμε μελέτη και πρόταση για χρηματοδότηση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» στην πρόσκληση με αριθμό 14».
Η πολύ θετική κίνηση που έγινε στον τομέα του Πολιτισμού –αν και από ανάγκη- είναι η λειτουργία των Μουσείων εκτός του Δικτύου Δελφών.
 
Αναμένεται η επεξήγηση
 
Σε επίπεδο τουρισμού προκαλεί εντύπωση μια ανακοίνωση του κ. Ταγκαλή. 
Επεξεργαζόμαστε την παροχή υπηρεσίας του  ”Σχεδίου Διαχείρισης & Προβολής του Προορισμού των Δελφών κατά τη διάρκεια και μετά την COVID-19 περίοδο”, η οποία θα αποτελέσει σημαντική «πυξίδα» για τις νέες κατευθύνσεις της Τουριστικής μας προβολής και μια σημαντική παρακαταθήκη, απαραίτητη για τη δημιουργία μιας σύγχρονης νέας Ιστοσελίδας του Δήμου μας, που θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες τεχνολογίες-εφαρμογές των smartcities και την απαιτούμενη ‘εξωστρέφεια’ που πρέπει να αποκτήσουμε», είπε ο Δήμαρχος και αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει.
 
Μεγάλης χρησιμότητας
 
Μια από τις καλύτερες δομές που θεσπίσθηκαν είναι το γραφείο αιτημάτων. Στο πλαίσιο των Διοικητικών υπηρεσιών δημιουργήθηκε γραφείο διεκπεραίωσης αιτημάτων. Ο Δήμαρχος αναφέρει: 
«Το γραφείο διεκπεραίωσης αιτημάτων δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που θα υποδέχεται θα καταγράφει και θα παρακολουθεί έως την οριστική επίλυσή τους τα αιτήματα που θα κατατίθενται από τους πολίτες.
Ενδεικτικά οι κατηγορίες των αιτημάτων που θα δηλώνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 2265072500 ή στην ιστοσελίδα του γραφείου είναι οι εξής:
•Αποκομιδή απορριμμάτων 
•Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων
•Ηλεκτροφωτισμός
•Δρόμοι, πεζοδρόμια
•Πλατείες
•Πολιτική Προστασία
•Πράσινο 
•Ύδρευση – αποχέτευση
•Αδέσποτα
•Ορισμένες διοικητικές πράξεις
•Παροχή γενικών και ειδικών πληροφοριών (π.χ. κατάλογο με ενοικιαζόμενα σπίτια για φοιτητές κ.λ.π.)
•Παροχή υπηρεσιών σε άτομα με ειδικές ανάγκες
Τα αιτήματα με ευθύνη του γραφείου θα αποστέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, θα παρακολουθούνται και θα ενημερώνεται ο πολίτης για την πορεία τους.
Το σύστημα επίσης θα παρέχει στατιστικά στοιχεία στη διοίκηση του Δήμου προκειμένου να ενισχυθεί η οργάνωση, στελέχωση και η απόδοση των τμημάτων του Δήμου όπως:
•Εμφάνιση λίστας όλων των αιτημάτων
•Γενικά στατιστικά 
•Ροή προβλημάτων 
•Εμφάνιση πλήρους ιστορικού του αιτήματος
•Εμφάνιση των αιτημάτων σε χάρτη
•Εμφάνιση συνολικού αριθμού επιβεβαιωμένων αιτημάτων
•Συνολικά εκκρεμή προβλήματα (και ανάλυση ανά τμήμα)
•Μηνιαία ροή νέων προβλημάτων
•Μηνιαία ανάλυση ενεργειών
•Ανάλυση ενεργειών ανά ημέρα εβδομάδας (μέσος όρος)
•Αναθέσεις ανά ημέρα
•Διεκπεραιώσεις ανά ημέρα
Τέλος το πληροφοριακό σύστημα αποτελείται από τέσσερα (4) διακριτά υποσυστήματα: α) Δημόσια επισκόπηση της πόλης β) Διαχειριστικό Περιβάλλον γ) Στατιστικά στοιχεία και δ) Εφαρμογές για λειτουργικά (Android και IOS) που θε εγκαθίστανται στις φορητές συσκευές των δημοτών εφόσον το επιθυμούν.
 
Εξαιρετικά τα αποτελέσματα – Πολλά υποσχόμενοι οι σχεδιασμοί
 
Στο πλαίσιο της Πολιτικής προστασίας εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα για τη διαχείριση των αδέσποτων, ενώ παράλληλα ο σχεδιασμός που γίνεται θέτει τα θεμέλια για τη άριστη συμβίωση κατοίκων και ζώων.  
Αναλυτικά αναφέρει τα κάτωθι:
«1.Για πρώτη φορά πραγματοποιείται σύμβαση για τη περισυλλογή
2.Έχουν υιοθετηθεί συνολικά 76 ζώα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες
3.Έχει πραγματοποιηθεί σχετικό αίτημα προς το ΥΠΑΑΤ για την επιστροφή μέρους των χρημάτων που δαπανήθηκαν 
4.Καθαρισμός και κατασκευή κλωβών στο καταφύγιο Ιτέας
5.Καθαρισμός και οριοθέτηση χώρου στο καταφύγιο Άμφισσας (εκκρεμεί η απομάκρυνση των παροπλισμένων οχημάτων διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη- Έχει οριστεί η επιτροπή εκτίμησης, έχει οριστεί η επιτροπή τήρησης διαδικασιών,
έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα στα εγκαταλειμμένα οχήματα σε κοινόχρηστους χώρους, απόφαση ΔΣ καθορισμός τιμών -έχει σταλεί η εισήγηση) 
6.Πρόσληψη δυο υπαλλήλων (2) με σύμβαση».
 
Το «καθάρισε» ο ΦΟΔΣΑ
 
Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παρούσας θητείας είναι το 2ο κύτταρο ΧΥΤΥ. Για το έργο είναι τεράστια η συμβολή του προέδρου των ΦΟΔΣΑ κ. Γιώργου Καπεντζώνη και του Διευθυντή κ. Μπάμπη Τσοκανή, οι οποίοι φρόντισαν εμπεριστατωμένα να πείσουν τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη την προσφορά και την αναγκαιότητα επέκτασης του κυττάρου. 
Για το θέμα αυτό ο κ. Ταγκαλής αναφέρει:
Η) Εξασφάλιση χρηματοδότησης μελέτης 2ου κυττάρου στου Χώρου Υγειονομικής Ταφής  Άμφισσας
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος  “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την Α. Π.: οικ. ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 11972/29-12-2020 ενέταξε την Πράξη «ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΧΥΤΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5069530 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΑΔΑ:Ω2ΠΡ46ΜΤΛΡ-6ΗΚ), με Δημόσια χρηματοδότηση 464.118,88 €.
Η πράξη περιλαμβάνει ένα υποέργο, τις «Μελέτες Επέκτασης ΧΥΤΥ Άμφισσας» και αφορά την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή του έργου της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Άμφισσας (Β’ φάση) καθώς και των αναγκαίων συνοδών έργων (εσωτερική οδοποιία κ.α.), η οποία θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του.
 
Εύστοχο και επαναλαμβανόμενο
 
Αναφορικά με τα έργα, η πρόοδος που σημειώθηκε στον προγραμματισμό με την εκκαθάριση του Τεχνικού Προγράμματος, μια κίνηση που έγινε από ανάγκη λόγω της πλατείας Θεάτρου, θα πρέπει να παγιωθεί σε ετήσια βάση. Έχει μεγάλη αξία, να παραμένουν τα έργα που μπορούν να απορροφήσουν πόρους και να υλοποιηθούν!
Ο Δήμαρχος σημειώνει τα εξής: 
«Έγινε πλήρης εκκαθάριση όλου του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Έκλεισαν όλα τα ανενεργά έργα, μετά από ενδελεχή έλεγχο ανά φάκελο ξεχωριστά, έγιναν οι απαραίτητες παραλαβές, ενώ τακτοποιήθηκαν σωστά έργα-προμήθειες και παροχές υπηρεσίας.
Τέλος, έγινε πλήρης εκκαθάριση και τακτοποίηση –τεχνική, διοικητική και οικονομική- όλων των έργων που χρηματοδοτούνταν από Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, από το 2011 και μέχρι σήμερα, ανά Κοινότητα.
Με αυτό τον τρόπο έχουμε άμεση, σαφή και με ακρίβεια εικόνα όλου του μεγάλου Τεχνικού προγράμματος του Δ.Δελφών».
 
Νέες προτάσεις έργων, μελετών και προμηθειών
 
Οι νέες προτάσεις έργων που ανακοινώθηκαν στον απολογισμό είναι οι εξής:
1.ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ
2.ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ, Δ.Ε. ΔΕΛΦΩΝ, Δ.Ε. ΓΡΑΒΙΑΣ, Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α΄ΦΑΣΗ) – (Β΄ΦΑΣΗ) Η Α’ ΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, Η Β’ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.(ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ W.C. ΑΜΕΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ. (ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ) ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.  (ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ(ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΟ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.  (ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ(ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΟ
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΣΑΙΑ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ.   (ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ) ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΟ
Σ.Φ.Η.Ο. ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ
Σ.Β.Α.Κ. (ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ). ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.   (ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ) ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ Δ.Ε. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΓΡΑΒΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΕΩΝ, ΑΜΦΙΣΣΑΣ & ΙΤΕΑΣ. (ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ Δ.Ε. ΔΕΣΦΙΝΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ & ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ. (ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ(ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ
ΣΤ.ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (MASTERPLAN ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ) (ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ) ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ W.C. ΑΜΕΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ. (ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ) ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ  (ΝΕΑ ΠΡΌΤΑΣΗ) ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΤΑΞΗ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ»   (ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ) ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ
ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ   (ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ) ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΛΕΠΙΔΕΣ, ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ,ΑΛΑΤΟΔΙΑΝΟΜΕΙΣ) (ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ) ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΣΦΗΟ) (ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ) ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΤΑΞΗ
 
Άρτια η εικόνα της ΔΕΥΑ
 
Σε επίπεδο ΔΕΥΑ έχουμε μια εξαιρετικά άρτια παρουσία, σαν αυτές που πάντα φροντίζει να κάνει ο κ. Λάιος. Παρουσιάζονται αρχικά τα έργα που παρέλαβε η σημερινή διοίκηση από την προηγούμενη, αυτά που επιδιώκει σήμερα να εντάξει η επιχείρηση και αυτά που σχεδιάζονται. 
 
Α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΡΓΑ
Σημαντικά έργα που παραλήφθηκαν σε φάση σύνταξης φακέλου – ένταξης και συμβασιοποιήθηκαν – υλοποιούνται από την παρούσα Διοίκηση:
1.«Έργο Αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Άμφισσας στο Δήμο Δελφών». 
Υπογραφή Σύμβασης Κατασκευής Έργου Ποσού 2.487.719,15€ στις 18-06-2020. Ημερομηνία περαίωσης του έργου 16.06.2022. Το έργο υλοποιείται.
2.«Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Ιτέας» .  
Υπογραφή Σύμβασης Κατασκευής Έργου Ποσού 502.062,21€ στις 31-12-2019. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου εννέα (9) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης. Το έργο υλοποιείται. 
3.«Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων δικτύου αποχέτευσης αναρρόφησης Τ.Κ. Κίρρας».
Υπογραφή Σύμβασης Κατασκευής Έργου Ποσού 83.030,00€ στις 14-02-2020. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου έξι (6) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης. Το έργο ολοκληρώθηκε. 
4.«Αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών αντλιοστασίων δικτύου ύδρευσης Δ. Δελφών – Ά Φάση».
Αρχική ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» στις 10.12.2018, προέγκριση δημοπράτησης στις 23.07.2020. Το έργο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης.
5.«Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου διαρροών και κεντρικού συστήματος τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης Δήμου Δελφών». 
Αρχική ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στις 18.04.2019 μεταφορά στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΤΟΥ Υπουργείου Εσωτερικών στις 18.06.2020, Προϋπολογισμού 1.216.828,99€. Το έργο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης.
 
Σημαντικά έργα για τα οποία υποβλήθηκαν τεχνικά δελτία ένταξης:
 
1.«ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» της ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών, συνολικού προϋπολογισμού 79.839,90€ (πλέον ΦΠΑ 24%). 
2.«Υποδομές Ύδρευσης»  συνολικού προϋπολογισμού 5.656.603,43 €
Η πρόταση με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης της ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών» θα αποτελείται από τα εξής Υποέργα:
Υποέργο 1: Σύνταξη και Προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης, Π/Υ 4.900,00€, πλέον ΦΠΑ.
Υποέργο 2: Κατασκευή Εξωτερικού και Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης οικισμού Αγίου Μηνά της Κοινότητας Δεσφίνας του Δήμου Δελφών και Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης ΤΚ Αγίων Πάντων του Δήμου Δελφών, Ενδεικτικού Π/Υ 1.399.626,66€.
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…