Home Κοινωνικοί φορείς ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Κοινωνικοί φορείς - 9 Οκτωβρίου, 2020

ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι αποκαλυπτικές για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Έρχονται ως συμπλήρωμα στον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία, έχοντας πάντα ως γνώμονα την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ενώ μιλάει για «ατομική ευθύνη» και να κουνά το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία, έκανε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χάρη των επιχειρηματιών στον τουρισμό, των εφοπλιστών και των ομίλων στις αερομεταφορές. Άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δεν πήρε μέτρα για να θωρακίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Τώρα, για ακόμα μια φορά, επιχειρούν να φορτώσουν στις πλάτες μας τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης !

Νομοθετούν την απλήρωτη υπερωρία, την απελευθέρωση απολύσεων, το ροκάνισμα του δώρου Χριστουγέννων, το δικαίωμα της εργοδοσίας να μας έχει για δουλειά ήλιο με ήλιο με γενίκευση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας,  την κατάργηση  του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και τη διεύρυνση της τηλεργασίας.

Εντείνουν την κρατική καταστολή, ετοιμάζοντας νέο συνδικαλιστικό νόμο που προβλέπει νέα μέτρα περιορισμού της παρέμβασης και δράσης των σωματείων, παράλληλα με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.  Η κυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Η πείρα από την προηγούμενη καπιταλιστική κρίση απέδειξε πως όσο αποδεχόμαστε τους όρους της εργοδοσίας, όσο ρίχνουμε τις απαιτήσεις, όσο αναζητούμε ατομικές λύσεις μακριά από το σωματείο μας, η κατάσταση πάει από κακό στο χειρότερο. Η απαξίωση της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλεγγύης και η ηττοπάθεια απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι οι χειρότεροι εχθροί. Κυβέρνηση και εργοδοσία μας θέλουν ανοργάνωτους, φοβισμένους για να μπορούν να περνάνε τους εκβιασμούς τους.

Σήμερα είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να κάνουμε το βήμα και να δυναμώσουμε τον αγώνας μας, να γίνουμε μέλη του σωματείου μας. Να διεκδικήσουμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

Διεκδικούμε:

 • Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους, με επιβολή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με επιβάρυνση της εργοδοσίας.

 • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.

 • Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις οξυμένες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους.

 • Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 • Όχι στις απολύσεις, να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας.

 • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

 • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα.

 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

 • Ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με μόνιμο προσωπικό και οχήματα.

 • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ,ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΛΑΟΥ,ΑΜΦΙΣΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Αφαίρεση tattoo : Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το αποφασίσετε!

Η τέχνη του τατουάζ έχει εξελιχθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των αιώνων. Η πρώτη εμφάνιση…