Home Δήμος Δελφών Στις 18 Ιουνίου ο διαγωνισμός Στον αέρα η πλατεία Ησαΐα
Δήμος Δελφών - 28 Μαΐου, 2020

Στις 18 Ιουνίου ο διαγωνισμός Στον αέρα η πλατεία Ησαΐα

 Στις 18 Ιουνίου ο διαγωνισμός

Στον αέρα η πλατεία Ησαΐα

-Εντός έξι μηνών πρέπει να έχει παραδοθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου.

 

Στον αέρα είναι ο διαγωνισμός του έργου με τίτλο «Βιοκλιματική Ανάπλαση της Πλατείας Ησαΐα στη Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας» από σήμερα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Το έργο έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019» Άξονας 1 «Αστική αναζωογόνηση 2019».

Οι προσφορές θα κατατίθενται έως τις 12 Ιουνίου, ενώ στις 18 του ιδίου μήνα θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου ορίζεται στις 180 μέρες.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του εν λόγω προγράμματος κύριος στόχος των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, καθώς και η αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική και βιοκλιματική αναβάθμιση των πόλεων. Το έργο της πλατείας Ησαΐα στην Άμφισσα, το οποίο και εγκρίθηκε, είναι συνολικού προϋπολογισμού 576.000,00€, και θα επιχορηγηθεί από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 284.144,00€.

Το έργο αυτό είχε υποβληθεί και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ωστόσο η σημερινή δημοτική Αρχή έκρινε σκόπιμο να  τροποποιήσει την πρόταση επικαλούμενη δυο λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό της αρχικής πρότασης που ξεπερνούσε τα 800.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα να συμπεριλαμβάνεται ο φωτισμός της πλατείας, όπως είχαν τονίσει. Ο άλλος λόγος που επικαλέστηκαν ήταν ότι κατά την παρουσίασή του το αρχικό σχέδιο δεν είχε τύχει της αποδοχής της τοπικής κοινωνίας.

Στην τροποποιημένη πρόταση οι παρεμβάσεις είναι περιορισμένες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νέο σχέδιο που είχε παρουσιαστεί αφορούν στην αντικατάσταση βασικών υλικών της. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να αντικατασταθούν οι υπάρχουσες πλάκες με νέες, ψυχρού τύπου, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το σχέδιο της βιοκλιματικής αναβάθμισης του χώρου, ενώ θα γίνει και νέα φύτευση στους χώρους πρασίνου. Επίσης, θα γίνει αντικατάσταση του φωτισμού, δίνοντας λύση σε ένα από τα βασικότερα προβλήματα που έχει σήμερα η Πλατεία.

Τέλος να αναφέρουμε ότι με την παρέμβαση αυτή δε δίνεται λύση στο μεγάλο πρόβλημα της πλατείας το οποίο είναι η κλίση της. Αν και αποτελεί κοινή αξίωση η πλατεία να είναι επίπεδη και ισοϋψής, ούτε αυτή τη φορά θα το πετύχουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…