Home Στερεά Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προπαγανδίζουν ότι είναι καλύτερα που καταργείται το ΤΕΙ : Δε μπορούν να ξεγελάσουν την κοινωνία!
Στερεά - 6 Ιουλίου, 2018

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προπαγανδίζουν ότι είναι καλύτερα που καταργείται το ΤΕΙ : Δε μπορούν να ξεγελάσουν την κοινωνία!

 Το facebook και κάποιες ιστοσελίδες ή blogs αποδεικνύονται ιδανικά μέσα προπαγάνδας από φιλοκυβερνητικά στελέχη, που επιχειρούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο και να πείσουν την κοινωνία της Φωκίδας ότι καλώς το υπουργείο καταργεί το τμήμα ΤΕΙ της Άμφισσας και ότι η αντικατάστασή του με διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι πιο συμφέρουσα για την κοινωνία.

 

Το κείμενο του κ. Η.Τσίγγα

 

Λίγο μετά την  αποστολή του κειμένου του Δημάρχου Δελφών κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου, ο οποίος μιλούσε για casus belli  και καλούσε το Βουλευτή να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο εμφανίστηκε στο facebook ένα κείμενο του ειδικού συνεργάτη του και μέλους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Τσίγγα, το οποίο κινούταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Υποστήριζε ότι το τμήμα δημιουργήθηκε στη λογική των «πελατειακών σχέσεων», ενώ έπληττε ευθέως αυτούς που το δημιούργησαν, αυτούς που το υπερασπίστηκαν και το υπερασπίζονται, αλλά και αυτούς που κατά καιρούς το διέσωζαν. Ούτε λίγο, ούτε πολύ παρουσίαζε όσους αντιδρούν στη κατάργηση του ΤΕΙ, ως τους «εχθρούς του λαού». Όλη αυτή η επίθεση είχε έναν και μοναδικό σκοπό  , να πείσει ότι η πρόταση του Υπουργείου κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Ανέφερε μάλιστα ευθέως ότι από ένα τετραετές τμήμα, είναι προτιμότερο να λειτουργούν τέσσερα διετή ΚΕΕ! Επί της ουσίας του, το εν λόγω κείμενο δεν θεωρούσε ικανή τη Φωκίδα και την Άμφισσα να διαθέτει τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γι’ αυτό και προφανώς υποστήριζε ότι είναι προτιμότερα τα διετή προγράμματα εκπαίδευσης.

Το κείμενο εξαφανίστηκε λίγο μετά την ανάρτησή του, προφανώς από την έντονη αντίδραση του ίδιου του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος σύμφωνα με απολυτως διασταυρωμένες πληροφορίες αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με τον ειδικό του συνεργάτη και να άρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του.

Με το συγκεκριμένο κείμενο ο κ. Τσίγγας, ο οποίος είναι πολιτικό πρόσωπο γιατί κατέχει πολιτική θέση, έδειχνε όχι απλά ότι κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, αλλά ότι η Δημοτική Αρχή κινείται σε δυο κατευθύνσεις υποκρινόμενη και κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ο κ. Τσίγγας προέτασσε κάποια άλλη ιδιότητά του, πάνω από τη θέση του στο Δήμο. Σε αυτή τη δύσκολη μάχη επέλεξε να είναι «κομματικό στέλεχος» και όχι κομμάτι του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, προκαλώντας φυσικά την εύλογη αγανάκτηση του πολιτικού του προϊσταμένου. Πολλές φορές δε, κατά το παρελθόν είχε προτάξει το ΦΩΚΙΚΟ, του οποίου ηγείται, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον κ. Παναγιωτόπουλο.

 

Οι ισχυρισμοί των  «υπερασπιστών»

 

Παρότι με βάση τη λογική δεν θα περίμενε κανένας και καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να υπάρξουν δημόσιες ή μη τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων και κομματικών στελεχών που να υποστηρίζουν την κατάργηση του μοναδικού τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτει η Φωκίδα, εντούτοις υπήρξαν.

Το πρώτο τους επιχειρημα  είναι ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν πληροί τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Λένε αλήθεια, αλλά εφόσον είναι κυβέρνηση ποιος τους εμποδίζει να το αναβαθμίσουν και να το αλλάξουν, σε σημείο που να γίνει εύρωστο και να παρέχει σπουδές υψηλής ποιότητας; Δηλαδή, η λογική τους είναι «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι»;;; Δεν καταργείται το τμήμα επειδή με τη σημερινή του μορφή έχει προβλήματα και ειδικά όταν έχει κατασκευαστεί ένα καινούργιο κτίριο πολλών εκατομμυρίων. Απεναντίας, το αναβαθμίζουν και έχουν να δείξει κάτι από το πέρασμά τους στην εξουσία!

 

Λένε επίσης, αναίσχυντα και ανερυθρίαστα, πως τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι «τα ενοίκια, οι καφέδες και τα νοίκια». Αυτές τις μεγαλοστομίες να βγουν και να τις πουν δημόσια στον κόσμο. Στους πολίτες που είναι καταχρεωμένοι, που κουβαλούν δάνεια, που παλεύουν με νύχια και με δόντια να τα βγάλουν πέρα. Ο κόσμος της περιοχής αγκάλιασε το ΤΕΙ και επένδυσε σε αυτό. Φυσικά και πήραν δάνεια να διαμορφώσουν σπίτια, που ενοικιάζουν στους φοιτητές και γιατί να μην το κάνουν. Όλοι όταν σπουδάζαμε κάπου μέναμε. Γιατί είναι κακό να μιλάμε για τη συμβολή του στην τοπική οικονομία; Φυσικά και ο καφές που θα πιει ο φοιτητής είναι σημαντικός για τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που πρέπει να πληρώσει την εφορία, τα ταμεία και όλες τις υποχρεώσεις που παράγουν τα μνημόνια, τα οποία δεν έσκισαν και οι εφαρμοστικοί νόμοι που δεν καταργήθηκαν!

 

Ακόμη προσπαθούν να πλήξουν αυτούς που ίδρυσαν το τμήμα ΤΕΙ και που θεώρησαν ότι η Άμφισσα και η κοινωνία της είναι σε θέση να το φιλοξενήσει. τους καταλογίζουν ότι το έκαναν στη βάση της πελατειακής λογικής. Αυτά τα λένε για ένα και μόνο λόγο. Γιατί όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι το τμήμα δημιουργήθηκε από μια κυβέρνηση, (του Κώστα Σημίτη), η οποία για τα δικά τους γούστα ήταν «δεξιά» και «συντηρητική», ενώ οι ίδιοι, ως μεγάλοι «επαναστάτες» έρχονται να γκρεμίσουν και να διαλύσουν ό,τι βρήκαν χτισμένο! «Επαναστάτης» και «προοδευτικός» είναι εκείνος που πάει την κοινωνία ένα βήμα μπροστά, όχι αυτός που τη γυρίζει 50 χρόνια πίσω.

Μας ειρωνεύονται όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η Φωκίδα αξίζει να έχει δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παλεύουμε να τις κρατήσουμε. Μας καταλογίζουν ότι «κυνηγάμε Χίμαιρες» στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ στη χειρότερη λένε ότι ξέρουμε πως ένα πανεπιστημιακό τμήμα δε μπορεί να κρατηθεί στη Φωκίδα, αλλά επιμένουμε για να λαϊκίζουμε και να γινόμαστε αρεστοί στην κοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι όλοι εμείς που θέλουμε το τμήμα είμαστε η κοινωνία.  Αν κάποιος βγει στο δρόμο και ρωτήσει 100 ανθρώπους αν θεωρούν επιβεβλημένη την κατάργηση του τμήματος, ούτε ένας δεν θα απαντήσει θετικά. Αυτοί οι κύριοι που με ελαφρά την καρδία προτάσσουν το κομματικό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον του τόπου, θα πρέπει να εξηγήσουν άμεσα γιατί βγήκαν το 2015 στη «γύρα» για να μαζέψουν ψήφους, αφού δε θεωρούσαν τη Φωκίδα ικανή να έχει τριτοβάθμιο τμήμα, να έχει νοσοκομείο, να αστυνομεύεται κ.ο.κ. Προπάντων να εξηγήσουν γιατί δεν ενημέρωσαν πριν την αρπαγή της ψήφου, ότι ο νομός θα καταγράψει τόσο σημαντικές απώλειες!

 

Λένε ακόμη ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση. Το είπε δημόσια ο βουλευτής Φωκίδας, κατά την επίσημη παρουσίαση της πρότασης του Δελφικού Πανεπιστημίου. Άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι δεν είναι. Ας αποφασίσουν! Μήπως τελικά όμως έχουν δίκιο, αυτοί που λένε ότι δεν είναι; Μήπως η υποχρέωση του υπουργείου παιδείας είναι να μειώσει τις δαπάνες του και δεν του υπαγορεύει κανένας το πώς; Ας απαντήσουν!

 

Δε λένε τίποτε όμως, γιατί η Άμφισσα είναι η μοναδική πόλη της Στερεάς Ελλάδας που μένει χωρίς τμήμα. Δηλαδή η Άμφισσα είναι μικρή να έχει τριτοβάθμια δομή, αλλά το Καρπενήσι είναι μεγάλη πόλη και μπορεί να διατηρήσει πανεπιστημιακό τμήμα με αξιώσεις. Είναι γνωστό ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο έχει ζητήσει το τμήμα της Ευρυτανίας. Η γειτονική, εξίσου μονοεδρική περιοχή όμως, έχει τον Κώστα Μπακογιάννη που δεν την παραμελεί ποτέ και για κανένα λόγο και δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Η Φωκίδα, δεν έχει κανέναν. Πάνω από όλα δεν έχει ένα βουλευτή που θα προτάξει το συμφέρον του νομού. Που θα πάει στον Πρωθυπουργό και θα του «αν καταργηθεί το τμήμα, ανεξαρτητοποιούμε»! Σε οριακές πλειοψηφίες των 152 βουλευτών, δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας, ούτε μιας ψήφου! Ο υπουργός θα υποχωρούσε και θα ζητούσε και συγγνώμη για την αναστάτωση.

 

Επιτέλους, ο Βουλευτής δε μπορεί να κρύβεται. Έχει υποχρέωση να πάρει θέση. Έχει υποχρέωση να λογοδοτήσει στο λαό της Φωκίδας. Οφείλει να ενημερώσει τον κόσμο της περιοχής ποια στάση θα κρατήσει. Τι σκοπεύει να κάνει και αν είναι αποφασισμένος να ψηφίσει αυτό το έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στο νομό. Να βγει και να πει δημόσια αν σκοπεύει να γίνει ο «νεκροθάφτης» της Φωκίδας!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…