Home Εικόνες Αρχικής Στελέχη της ΝΔ σχολιάζουν την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία «Ναι» στη στρατιωτική βοήθεια

Στελέχη της ΝΔ σχολιάζουν την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία «Ναι» στη στρατιωτική βοήθεια

Στελέχη της ΝΔ σχολιάζουν την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία

«Ναι» στη στρατιωτική βοήθεια

-Πως σχολιάζουν το «ευχαριστώ» στον Ερντογάν, αλλά και την απώλεια στον ελληνικό τουρισμό.

-Αποστολή με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει ο δήμος Δελφών στην Ουκρανία.

 

Την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό υλικό, εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, την απώλεια που προκαλείται στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και το ευχαριστώ του Ζελένσκι στους Τούρκους σχολιάζουν τοπικά στελέχη της ΝΔ.

 

Ανθρωπιστική βοήθεια και αντιπροσωπεία θα στείλει ο δήμος Δελφών στην Ουκρανία

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο δήμο Δελφών θα καταθέσει ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής ψήφισμα συμπαράστασης για την Ουκρανία, ενώ ήδη ετοιμάζει αντιπροσωπεία που θα μεταβεί προκειμένου να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Δήμαρχος εκφράζει την πλήρη συμφωνία του με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την απόφασή της να στείλει πολεμικό υλικό, εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια. «Η υπόθεση με την Ουκρανία είναι ανάλογη της Κύπρου και μας ξυπνάει μνήμες σοβαρές. Εμείς φέρνουμε ψήφισμα για τον πόλεμο και θα αποστείλουμε επιτροπή με ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο Δήμαρχος.

 

«Διπλωματικό το ευχαριστώ στους Τούρκους»

 

Συντάσσεται ξεκάθαρα με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας, πέραν από την ανθρωπιστική που έχει ήδη σταλεί ο γραμματέας της ΝΟΔΕ κ. Νώντας Τριβήλος. «Αυτές οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο από την Ελλάδα αλλά είναι μέρος ενός συλλογικού οργάνου. Το «ευχαριστώ» στον Ερντογάν είναι διπλωματικό γιατί ελέγχει τα Στενά. Θεωρώ ότι επί συνόλου κινήσεων είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», κατέληξε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ.

 

«Η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει»

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει εκφράζει ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Ανδρέας Ευσταθίου. «Ανεξαρτήτως αν εμείς συμφωνούμε ή αν κατανοούμε τις επιλογές του η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει και έχει μετρήσει τις επιπτώσεις που μπορούν να επιφέρουν», τόνισε.

 

«Δεν το κάνουμε για το Ζελένσκι»

Υπέρμαχος της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κ. Αργύρης Δεδούσης. «Η βοήθεια θα μπορούσε να είναι μόνο ανθρωπιστική. Με την επιλογή αυτή ο Μητσοτάκης παίρνει ξεκάθαρη θέση στην αλλαγή του χάρτη. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ερντογάν στο Αιγαίο. Έτσι πρέπει να κάνουν και οι άλλοι.

Δεν το κάνουμε για το Ζελένσκι και όντως έχουμε χάσει μέρος του τουρισμού, αλλά δε γίνεται να είμαστε με τον μακελάρη τον Πούτιν. Όντως η Αμερική δε είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά η λύση δεν είναι ο καθένας να εισβάλει σε μια ξένη χώρα όποτε θέλει», κατέληξε.

 

«Ο Πούτιν είναι εισβολέας και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται»

Σε σωστή κατεύθυνση κρίνει ότι είναι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Δημήτρης Καραχάλιος.

«Αναφορικά με την ανθρωπιστική βοήθεια δεν το συζητάμε καθόλου. Αναφορικά με τα όπλα, η Ουκρανία είναι αμυνόμενη χώρα. Στα πλαίσια συνεργασιών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. είναι λογικό να εναρμονίζεται και η χώρα μας. Οι εισβολείς δε σέβονται ούτε παιδιά, ούτε αμάχους. Βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σπίτια και δημιουργούν νέα γενιά προσφύγων. Με την κήρυξη του πολέμου ο ίδιος ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι έχει απωθημένο λέγοντας ότι θέλει να διορθώσει το λάθος του Λένιν. Θεωρώ σωστή την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει αμυντική βοήθεια γιατί ο Πούτιν είναι εισβολέας και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Εισέβαλε απρόκλητα σε μια ξένη χώρα», κατέληξε ο κ. Καραχάλιος.

 

«Είμαστε μέρος συλλογικοτήτων»

«Εννοείται ότι είμαστε κατά του εισβολέα», δηλώνει ο Α. αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στάθης Κάππος. Δηλώνει ότι συμφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης και εξηγεί ότι είναι θέμα τακτικής. «Θα περίμενα την ίδια στάση να έχουν κι άλλες χώρες. Μακάρι να βλέπαμε και πολλές άλλες παρόμοιες αποφάσεις. Η Ελλάδα είναι μέρος συλλογικών οργάνων και λογικό είναι να εναρμονίζεται. Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλα τα μέλη τις ίδιες ευαισθησίες και δεν επιδεικνύουν την ίδια στάση και συμπεριφορά. Για παράδειγμα στην υπόθεση της Κύπρου δε φέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτές οι στάσεις και οι συμπεριφορές δε χρειάζεται να βιαζόμαστε, ούτε να γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως», κατέληξε ο κ. Κάππος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…