Home Εικόνες Αρχικής Σοφία Αναγνωστάκου: ”Έχουμε προσωρινό μειοδότη για το έργο “Αναβάθμιση του Προβλήτα του Λιμένα Ιτέας”-Προχωρουν οι μελέτες για υδατοδρόμιο
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 24 Απριλίου, 2023

Σοφία Αναγνωστάκου: ”Έχουμε προσωρινό μειοδότη για το έργο “Αναβάθμιση του Προβλήτα του Λιμένα Ιτέας”-Προχωρουν οι μελέτες για υδατοδρόμιο

Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε χθες από τη ΔΤΕ της ΠΕ Φωκίδας για το έργο της “Αναβάθμισης του Προβλήτα του Λιμένα Ιτέας” με προυπολογισμό 6.200.000 ευρώ
Την είδηση έδωσε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας κ Σοφία Αναγνωστάκου τονίζοντας ότι πρόκειται για την εταιρία ΚΕΠΑ Αττικής, Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία με ποσοστό έκπτωσης 17,14%.

Στόχος του έργου είναι η επέκταση του υφιστάμενου προβλήτα με τη διαμόρφωση μετώπου παραβολής επαρκούς μήκους και αυξημένου ωφέλιμου βάθους, ώστε να καταστεί δυνατή η πλαγιοδέτηση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα:
-Κατασκευή γεφυρώματος επί πασσάλων για τη δημιουργία νέου μετώπου παραβολής.
-Κατασκευή νησίδας επί πασσάλων σε απόσταση 30μ. από το νότιο άκρο του γεφυρώματος.
-Κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας για την επικοινωνία της νησίδας με το γεφύρωμα.
-Κατασκευή πλωτού ναύδετου, το οποίο θα αγκυρωθεί σε τεχνητούς ογκόλιθους.
-Εκσκαφή του πυθμένα για την εξασφάλιση του αναγκαίου βάθους στην περιοχή του μετώπου παραβολής και του χώρου ελιγμών των πλοίων.

Έπεσαν οι υπογραφές και για τη μελέτη του υδατοδρομίου Ιτέας

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας και της ς Ένωσης Οικονομικών Φορέων: «ΤΡΙΤΩΝ Σύμβουλοι Μηχανικοί Τεχνική Ανώνυμος Εταιρία – Δ.Τ.: Τρίτων Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., – ΑΛΚΩΝ Μελετητική Ε.Π.Ε., – Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.»υπογράφεται η συμφωνία για τη μελέτη: “Υποδομές για τη λειτουργία υδατοδρομίου”, με προυπολογισμό 100.000,00 ευρω συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και ποσοστό μέσης τεκμαρτής έκπτωσης 7,00% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης).
Στα πλαίσια της μελέτης αυτής θα πραγματοποιηθεί και το MASTER PLAN της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιτέας, το πλέον απαραίτητο εργαλείο, που θα ορίσει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…