Home Δήμος Δελφών Σκόρπισε το φόβο το παζάρι της Γραβιάς με τους συμπολίτες μας να ζητούν προληπτικά τέστ
Δήμος Δελφών - 12 Ιουνίου, 2020

Σκόρπισε το φόβο το παζάρι της Γραβιάς με τους συμπολίτες μας να ζητούν προληπτικά τέστ

 Σκόρπισε το φόβο το παζάρι της Γραβιάς με τους συμπολίτες μας να ζητούν

Προληπτικά τέστ

-Έκδηλη η αγανάκτηση του κόσμου της περιοχής με την επιπολαιότητα του δήμου που επέτρεψε τη διεξαγωγή του παζαριού.

 

Σε μια περιοχή που κατάφερε να κρατήσει μακριά τον κορονοϊό κατά το πρώτο κύμα  της επιδημίας και να υπερηφανεύεται που ήταν στους λίγους νομούς που δεν ακούμπησε η πανδημία, η απόφαση του δήμου Δελφών να επιτρέψει τη διεξαγωγή του παζαριού σκόρπισε το φόβο, μετά την είδηση για επιβεβαιωμένα κρούσματα σε οικογένεια μικροπωλητή.

Ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δελφών είναι εξοργισμένος, ενώ καταλογίζουν στη Δημοτική Αρχή επιπολαιότητα και ανευθυνότητα. Θεωρούν ότι εφόσον  γνώριζαν τον κίνδυνο και δεδομένου ότι είχαν ακυρώσει το Φεστιβάλ Δελφών, ακριβώς για να αποφύγουν τη συνάθροιση, δεν έπρεπε να επιτρέψουν το παζάρι. «Δεν είναι αυτονόητο γιατί ο δήμος ακύρωσε το Φεστιβάλ, αλλά επέτρεψε το παζάρι; Για το Φεστιβάλ θα πλήρωνε, ενώ από την εμποροπανήγυρη πληρώνεται», μας λέει επαγγελματίας της περιοχής, που διατηρεί κατάστημα στη ΔΕ Παρνασσού.

Το συγκεκριμένο παζάρι έχει σκορπίσει τρόπο σε όλη την ευρύτερη περιοχή, από τις ΔΕ Γραβιάς και Παρνασσού, έως και Αμφίκλεια, αλλά και κεντρική Φωκίδα, καθώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας το επισκέφθηκαν.

Όλοι όσοι επικοινώνησαν μαζί μας είχαν μια ερώτηση στα χείλη: «αν θα γίνουν προληπτικά τέστ». Η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς δεν προβλέπεται από τη διαδικασία, αλλά ούτε και κανένας φορέας ευαισθητοποιείται να τα κάνει. Εξάλλου, η επώαση του ιού, μέχρι την εκδήλωση συμπτωμάτων παίρνει χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο παζάρι και ήρθαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με κρούσμα, βιώνουν ήδη σε συνθήκες αβεβαιότητας.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν η είδηση έγινε γνωστή, ξενοδόχοι των Δελφών επικοινώνησαν με τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό ζητώντας του την κατάργηση των πάσης φύσεως παζαριών. Μερικοί μάλιστα, τόνιζαν ότι αν γίνουν παζάρια και προκύψει το παραμικρό θα κινηθούν νομικά κατά του δήμου για τη δυσφήμιση και τη ζημία που θα υποστεί ολόκληρη η περιοχή.

Η αντίδραση του δήμου Δελφών ήταν να αναβάλει το παζάρι της Άμφισσας, όχι όμως και της Κίρρας, που διεξάγεται τον Αύγουστο. Από την πλευρά του δήμου Δελφών και της περιφέρειας, δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή, με τους δημοτικούς άρχοντες να συνιστούν τη θερμομέτρηση των κατοίκων της περιοχής που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…