Home Κοινωνικοί φορείς Σκουρλέτης: «Ο Κλεισθένης 1 θα ψηφιστεί στα μέσα Ιουνίου από τη Βουλή
Κοινωνικοί φορείς - 6 Ιουνίου, 2018

Σκουρλέτης: «Ο Κλεισθένης 1 θα ψηφιστεί στα μέσα Ιουνίου από τη Βουλή

 Στα μέσα Ιουνίου , όταν και θα ολοκληρωθεί η παράταση της δημόσιας διαβούλευσης ,  θα κατατεθεί στη Βουλή ο «Κλεισθένης 1»  τόνισε χτες, μιλώντας στον ρ/σ 247 , ο  Πάνος Σκουρλέτης. 

 
Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτημα σε σχέση με τις αντιδράσεις για την απλή αναλογική υποστήριξε ότι αυτές παρατηρούνται κυρίως σε επίπεδο δημάρχων και όχι δημοτικών συμβούλων και πολιτών, κάτι που σημαίνει ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν είναι εξ αντικειμένου αντίθετες καθώς προτιμούν τις συνεργασίες παρά τις πολώσεις. 
Από την πλευρά της  η ΚΕΔΕ, αντιπροσωπεία της οποίας συναντάται σήμερα με τον υΠΕΣ  , υποστηρίζει ότι το 92% των δημοτικών συμβουλίων έχει ταχθεί όχι μόνο κατά της απλής αναλογικής αλλά και συνολικά κατά του «Κλεισθένη 1».
Ωστόσο , εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι  ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι θεωρεί ως «πολύ πιθανό» να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019 οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, απορρίπτοντας στην ουσία το σενάριο του Μαΐου (σ.σ. ταυτόχρονα εθνικές και ευρωεκλογές): «Η θεσμοθέτηση της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια τον Οκτώβριο είναι κάτι μόνιμο», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ πιθανό» να συμπέσουν αυτή τη φορά με τις εθνικές εκλογές, καθώς η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…