Home Κοινωνικοί φορείς Σκληρή η μάχη, βέβαιη η νίκη Μήνυμα ενότητας και δύναμης στέλνουν ο Βουλευτής Ι.Μπούγας και οι Δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδας Π.Ταγκαλής και Γ.Καπεντζώνης αντίστοιχα.
Κοινωνικοί φορείς - 7 Νοεμβρίου, 2020

Σκληρή η μάχη, βέβαιη η νίκη Μήνυμα ενότητας και δύναμης στέλνουν ο Βουλευτής Ι.Μπούγας και οι Δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδας Π.Ταγκαλής και Γ.Καπεντζώνης αντίστοιχα.

 Είμαστε σε πόλεμο με την πανδημία

Σκληρή η μάχη, βέβαιη η νίκη

Μήνυμα ενότητας και δύναμης στέλνουν ο Βουλευτής Ι.Μπούγας και οι Δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδας Π.Ταγκαλής και Γ.Καπεντζώνης αντίστοιχα.

 

 

Βιώνουμε για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 ένα γενικό εγκλεισμό με αβέβαιο το χρονικό προσδιορισμό που θα ολοκληρωθεί αυτή η περιπέτεια και θα την αφήσουμε πίσω ως ένα κακό όνειρο.

Η περιοχή μας ξέρει πλέον και αυτή ότι δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι αστείο και δεν έχουν ουδεμία σχέση όλα αυτά τα βλακώδη σενάρια συνωμοσίας που βλέπαμε όλο αυτό τον καιρό στο facebook και γελάγαμε ή και μας εκνεύριζαν, όταν μας περιγελούσαν επειδή δε ντρεπόμασταν να παραδεχτούμε το φόβο μας.

Δυστυχώς τα πράγματα έχουν ξεφύγει πολύ και στη Φωκίδα, όπου κυρίως η Άμφισσα δε σταματά καθημερινά να δίνει κρούσματα, ενώ κύριες εστίες θεωρούνται οι εορτασμοί και τα πάρτυ της 28ης Οκτωβρίου και η περιβόητη εξόδιος ακολουθία στο Σερνικάκι.

Ας κάνουμε υπομονή, ας προσέξουμε τους εαυτούς μας και του δικούς μας ανθρώπους. Τα φετινά Χριστούγεννα δε θα μπορέσουμε να είμαστε «μαζί», οφείλουμε όμως να είμαστε «όλοι»!

 

Σε μήνυμά του ο βουλευτής Ι.Μπούγας αναφέρει:

«Τις επιπτώσεις θα τις αποκαταστήσουμε, αρκεί να προστατευτούμε»

 

«Παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι» τονίζει ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας για το νέο lockdown και καθιστά σαφές ότι θα είναι παρών για οποιονδήποτε συμπολίτη μας τον χρειαστεί.

Ο Βουλευτής ξεκαθαρίζει πως το lockdown  δεν το επιβάλλει η κυβέρνηση, όποτε νομίζει, αλλά το εισηγούνται οι επιστήμονες. Εξηγεί ότι η πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει την πιστή τήρηση των μέτρων, αν εποπτεύσει και αν χρειαστεί να επιβάλλει κυρώσεις. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να στηρίξει οικονομικά όσους χάνουν την εργασία τους, αλλά και όσων η εργασία μειώνεται. Οι πολίτες έχουν από την πλευρά τους την υποχρέωση να εφαρμόσουν αυστηρά τα μέτρα, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μπούγας.

Αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

      «Από σήμερα, εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων για την προστασία από την πανδημία, αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε ένα μέρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Κατανοώ ότι το γεγονός αυτό μας στεναχωρεί, μας προκαλεί ανασφάλεια, ενδεχομένως και φόβο. Πρέπει όμως να το κάνουμε για να προφυλάξουμε την ζωή και την υγεία μας.

     Στη Φωκίδα, μετά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, επιστρέψαμε αλώβητοι στις κοινωνικές και επαγγελματικές μας δραστηριότητες.

     Για να έχουμε στην ίδια επιτυχία στην δεύτερη και πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας, σας ζητώ να τηρήσουμε και πάλι πιστά και χωρίς παρέκκλιση τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που τα εισηγήθηκαν.

     Παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι, διατηρώντας τη συνοχή της Κοινωνίας μας και συμπαραστεκόμαστε σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

     Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την ουσιαστική στήριξη των εργαζόμενων, των ανέργων, των επιχειρήσεων και όσων έχουν ανάγκη.

    Τις επιπτώσεις και στην τοπική μας οικονομία θα τις αποκαταστήσουμε. Αυτό που τώρα προέχει είναι να προστατευτούμε από τον ύπουλο εχθρό για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα.

      Προσωπικά, θα εξακολουθώ ασφαλώς να είμαι διαρκώς παρών, δίπλα σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μου, να τους βοηθώ με όλες τις δυνάμεις μου σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν».

 

 

«Να σταθούμε αρωγοί σε όσους πλήττονται», προτρέπει ο Δήμαρχος Δελφών Π.Ταγκαλής

 

Την ανάγκη να παραμείνουμε ενωμένοι επισημαίνει ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και τονίζει στο μήνυμά του τα εξής:

«Αγαπητοί μου συνδημότες,

οι κρίσεις και οι συλλογικές δυσκολίες αντιμετωπίζονται όταν είμαστε ενωμένοι, όταν έχουμε νηφαλιότητα και αποφεύγουμε ακραίες θέσεις, η ενότητα θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα μας. Οι δοκιμασίες σφυρηλατούν χαρακτήρα που οδηγεί στην ελπίδα, είναι βέβαιο ότι οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα πλήξουν αρκετούς συνανθρώπους μας, στους οποίους πρέπει και να σταθούμε αλληλέγγυοι και βοηθοί. Σας καλώ σε συμπαράσταση όσων συνανθρώπων έχουν πληγεί ή πρόκειται να πληγούν οικονομικά από την κατάσταση αυτή.

Είμαι σίγουρος ότι με όλα τα παραπάνω συστατικά και τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στους αρμοδίους, θα διέλθουμε το συντομότερο δυνατό την κρίση και θα επανέλθουμε δυνατότεροι».

 

 

Ο δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης:

«Πρέπει να μείνουμε ασφαλείς. Το οφείλουμε σε εμάς και στους ανθρώπους μας»

 

«Πλέον έχουμε την εμπειρία και μπορούμε να τα κάνουμε όλα καλύτερα», όπως επισημάνει εύστοχα ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης και υπενθυμίζει ότι οι υπηρεσίες και όλο το πολιτικό και διοικητικό προσωπικό του δήμου είναι στη διάθεση των δημοτών της περιοχής.

 

«Μπαίνουμε σε δεύτερο κύκλο και πλέον είμαστε προετοιμασμένοι ως εικόνα και διαδικασία και πλέον έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Πραγματικά ο καθένας μας, μπορεί πια να κάνει καλύτερα αυτό που του αναλογεί. Δεν είναι μόνο στόχος για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά είναι στόχος όλων μας να είμαστε καλά, υγιείς και δυνατοί τα Χριστούγεννα.  Πλέον έχουμε την εμπειρία και μπορούμε να τα κάνουμε όλα καλύτερα. Έχουμε όμως και τους λόγους να ακούσουμε ευλαβικά τους επιστήμονες, να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα και να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Από την πλευρά μας, είναι ξεκάθαρο ότι θα σταθούμε όλοι μας στο πλευρό των δημοτών μας. Πολιτικό και διοικητικό προσωπικό θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…