Home Πολιτικά - Φωκίδα Σκληρή απάντηση Μανδρέκα για το «έργο» Κωστοπαναγιώτου : «κύριε Παππά λέτε ωμά ψέμματα”
Πολιτικά - Φωκίδα - 15 Σεπτεμβρίου, 2015

Σκληρή απάντηση Μανδρέκα για το «έργο» Κωστοπαναγιώτου : «κύριε Παππά λέτε ωμά ψέμματα”

 Επίθεση στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Η.Κωστοαπαναγιώτου εξαπολύει η υποψήφια της ΝΔ κ.Α.Μανδρέκα, με αφορμή την επίσκεψη του τ.Υπουργού Επικρατείας και την αναφορά του στο έργο του Βουλευτή Φωκίδας, κατηγορώντας το κόμμα ευθέως για ωμά ψέματα, τόσο για το νοσοκομείο, όσο και για το Μουσικό Σχολείο, το έργο της άρδευσης, τον αναδασμό του Μόρνου κ.α.

Επιπλέον, απαντά στο δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νέο και το παλιό και αναρωτιέται «εγώ είμαι το Παλιό και ο κ. Κωστοπαναγιώτου είναι το Νέο;»
«Όχι, κύριε Παππά, δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά στη Φωκίδα και στους κατοίκους της, για αυτό και θα έχετε σύντομα την …απάντησή τους στα ψέματά σας», επισημαίνει η κ. Μανδρέκα, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
 
Αναλυτικά η απάντηση

 

Με ωμά ψέματα προς το Φωκικό Λαό προσπάθησε ο κ. Νίκος Παππάς να ενισχύσει το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον τέως Βουλευτή, κ. Κωστοπαναγιώτου», υποστηρίζει η υποψήφια Βουλευτής
 
Ο κ. Νίκος Παππάς, τέως Υπουργός Επικρατείας του Σύριζα, μίλησε στην αίθουσα του Δημαρχείου Άμφισσας το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015.
Στην ομιλία του αυτή χρησιμοποιώντας ωμά ψέματα προσπάθησε να ενισχύσει το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον τέως Βουλευτή Φωκίδας, κ. Κωστοπαναγιώτου.
Οφείλω, λοιπόν, να απαντήσω σε κάποια από τα ψέματα αυτά που αφορούν και στη Φωκίδα.
 

1ο ψέμα:
ο κ. Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τήρησε τις δεσμεύσει της Θεσσαλονίκης, αλλά και ότι δεν μετακινήθηκε η Κυβέρνηση αυτή από τις προεκλογικές θέσεις της.
 
Απάντηση: Είναι γνωστό σε όλους ότι το πρόγραμμα που εξήγγειλε προεκλογικά ο Σύριζα από την Θεσσαλονίκη, με το οποίο και κατόρθωσε να υφαρπάξει την ψήφο του κόσμου, περιείχε δεσμεύσεις για ΠΑΡΟΧΕΣ προς τους πολίτες, ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι δεσμεύσεις αυτές για παροχές όχι μόνο δεν τηρήθηκαν από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κατά το χρόνο διακυβέρνησής της, αλλά αντίθετα, η οικονομική και κοινωνική θέση των πολιτών έγινε πολύ χειρότερη.
Οι παλινωδίες και οι κακοί χειρισμοί της «δημιουργικής ασάφειας» κατά την διαπραγμάτευση, επιδείνωσαν δραματικά τη θέση της Ελλάδας, επιβάρυναν τους Έλληνες και επέστρεψαν την Ελληνική Οικονομία στην Υφεσιακή Τροχιά.
Εκτός από τις παροχές των 12 δις που δεν έκανε ποτέ πραγματικότητα η προηγούμενη Κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την επαναφορά της 13ης σύνταξης και των δώρων και πολλά άλλα. Υποσχέθηκε ακόμη και ότι οι διεθνείς αγορές θα χόρευαν στο σκοπό του.
Όχι μόνο δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλά, αντίθετα, η 8μηνή διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ισοπέδωσε ότι καλό είχε γίνει μέχρι τότε. 
Εδώ και οκτώ μήνες δεν υφίσταται Κράτος δεδομένου ότι δεν λειτουργεί τίποτα σε κανένα τομέα.
Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του «έβαλαν χέρι» στα αποθεματικά των Περιφερειών και των Δήμων, των Νοσοκομείων ακόμη και των Πανεπιστημίων. Το χρηματιστήριο έκλεισε για αρκετό καιρό. Οι Ελληνικές τράπεζες επίσης έκλεισαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επιβλήθηκαν capital controls, τα οποία θα συνεχισθούν για μεγάλο διάστημα ακόμη. Οι εικόνες των υπερήλικων και ανήμπορων συνταξιούχων στις ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ θα μείνουν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας. 
Οι τραπεζικές μετοχές εξαϋλώθηκαν, ενώ η ανεργία αυξήθηκε. Τα πλεονάσματα όχι μόνο χάθηκαν αλλά αυξήθηκαν τα ελλείμματα. 
Τα σχολεία, φέτος, ξεκίνησαν με 25 χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών,  ενώ 46 χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών γιατί η Κυβέρνηση του Σύριζα δεν μπόρεσε να …απορροφήσει τα σχετικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. Για τον ίδιο λόγο σταμάτησαν και όλα τα μεγάλα έργα στη Χώρα.
Και τελικά, αφού συναντηθήκαμε, κατά κυριολεξία, με την έξοδο της χώρα από την Ευρώπη και το ευρώ, ο, κατά τα άλλα Αντιμνημονιακός, κ. Τσίπρας, υπέγραψε ένα τρίτο Μνημόνιο, που είναι το πιο επαχθές απ’ όλα! 
Το νέο αυτό, δυσμενέστατο, Μνημόνιο είναι το μόνο ΝΕΟ που έφερε στη ζωή των Ελλήνων ο κ. Τσίπρας.
Καταληκτικά, λοιπόν, η Αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του, όχι μόνο δεν τήρησαν το προεκλογικό τους πρόγραμμα αλλά, επιπρόσθετα, χρέωσαν, μέσα σε 7 μόλις μήνες, τους Έλληνες με 90 δισεκατομμύρια ευρώ!    
 
2ο Ψέμα: Ο κ. Παππάς στην ομιλία του το προηγούμενο Σάββατο που μοναδικό στόχο είχε να υποστηρίξει την επανεκλογή του τέως Βουλευτή του Σύριζα, κ. Κωστοπαναγιώτου, τόνισε ότι οι πολίτες της περιοχής μας «πρέπει να ανανεώσουν τη θητεία του κ. Κωστοπαναγιώτου, αναρωτώμενος, μάλιστα: «Με τη Φωκίδα θα είναι το ίδιο άν βγει αριστερός Βουλευτής ή αν γυρίσουμε στο παλιό;»

Απάντηση:
Αναρωτιέμαι τόσο εγώ, όσο και όλοι οι συμπολίτες μας…. Τί να εννοούσε άραγε ο κ. Παππάς;
Μήπως, ότι Εγώ είμαι το Παλιό και ο κ. Κωστοπαναγιώτου είναι το Νέο; 
Αν μη τί άλλο, είναι αστεία η αναφορά αυτή του κ. Παππά!!! Και ας μη τη σχολιάσω περαιτέρω…..
Ο ίδιος ομιλητής, όμως, για να ενισχύσει τον υποψήφιο και τέως Βουλευτή του Σύριζα, προέβη στη διατύπωση και του εξής ψέματος. 
Είπε, δηλαδή, ότι κατά τη θητεία του κ. Κωστοπαναγιώτου ήρθαν στο Νοσοκομείο της Άμφισσας 5 γιατροί και ότι Άνοιξε η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άμφισσας.
Μα, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος από αυτό!!!
Η αλήθεια είναι ότι στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ήρθε μόνο ένας γιατρός, ο οποίος ήρθε με δικές μου ενέργειες, οι οποίες έγιναν κατά τη δική μου θητεία δεδομένου ότι ο γιατρός αυτός προσλήφθηκε τον Νοέμβριο του 2014, (πολύ πριν εκλεγεί ο κ. Κωστοπαναγιώτου), με Προκήρυξη που ενεργοποιήθηκε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Συγκεκριμένα, ο μόνιμος Παθολόγος, κύριος Κ. ήρθε στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, αφού εμείς κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να ενεργοποιηθεί τέλος του Καλοκαιρίου του 2014, η υπ’ αριθμ. 2358/16-3-11 «Παγωμένη» Προκήρυξη για τη θέση ενός Μόνιμου Παθολόγου. Αφού, λοιπόν, ο ανωτέρω γιατρός συμμετείχε στην Προκήρυξη και προκρίθηκε κατά τη διαδικασία επιλογής, στις 17-11-2014 ο τότε Διοικητής του Γ.Ν Άμφισσας διαβίβασε στο Υπουργείο Υγείας το υπ’ αριθμ. 22/17-11-2014 πρακτικό του Συμβουλίου Προσλήψεων και Κρίσεων ιατρών καθώς και το φάκελο του επιλεγέντος γιατρού, ο οποίος και τελικά προσλήφθηκε.
Εκτός από τον ανωτέρω γιατρό, ο οποίος όπως ήδη ανέφερα, προσλήφθηκε με ενέργειες δικές μας, πολύ πριν γίνει Βουλευτής ο κ. Κωστοπαναγιώτου, ΚΑΝΕΙΣ άλλος γιατρός δεν ήρθε στο Νοσοκομείο της Άμφισσας!!!
Αν, δε, ο κ. Παππάς ανάμεσα στους 5 γιατρούς που ανέφερε συνυπολόγισε τους αγροτικούς γιατρούς, όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί δεν ανήκουν στο Νοσοκομείο και δεν υπηρετούν σε αυτό, αλλά στα Περιφερειακά ιατρεία των χωριών της Φωκίδας.
Μέγιστο Ψεύδος, άλλωστε, εκ μέρους του κ. Παππά, αποτέλεσε και ο ισχυρισμός του ότι η Παθολογική Κλινική – που «έκλεισε» στη διάρκεια της θητείας του Συριζαίου Βουλευτή, κ. Κωστοπαναγιώτου – Άνοιξε ξανά.
Είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους της Φωκίδας ότι η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άμφισσας παραμένει, και τη στιγμή αυτή, ΚΛΕΙΣΤΗ, ενώ οι παθολογικοί ασθενείς διακομίζονται σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων εκτός του Νομού Φωκίδας. 
Οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει ανά πάσα στιγμή την αναλήθεια του ισχυρισμού του κ, Παππά, επισκεπτόμενος το Νοσοκομείο ή κάνοντας απλά ένα τηλεφώνημα.
 Ο κ. Παππάς, όμως, απέφυγε να πει ότι επί των ημερών του κ. Κωστοπαναγιώτου, όχι μόνο έκλεισε η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, αλλά και ότι το Κέντρο Υγείας Ιτέας από 24ώρης λειτουργίας, υποβιβάσθηκε και μετατράπηκε σε πρωινό ιατρείο. Όπως, άλλωστε, υποβαθμίστηκε και το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου.
Δεν μας είπε επίσης ο κ. Παππάς τί έγιναν και οι άλλοι 4 γιατροί των οποίων τις θέσεις εμείς είχαμε προκηρύξει αλλά η Κυβέρνηση του Σύριζα δεν προσέλαβε ποτέ!!!
Για το λόγο αυτό, μάλιστα, απέστειλα την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 28/4/3-4-2015 Επιστολή μου προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Κουρουμπλή, (με Κοινοποίηση σε 12 φορείς και Δημοσίευση στον Τύπο).
Για την Επιστολή αυτή το Γραφείο του Υπουργού μού ανακοίνωσε με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 2559/17-4-2015 έγγραφο, ότι Διαβίβασε την Επιστολή μου στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ξανθό για να μου απαντήσει αυτός λόγω αρμοδιότητας.
Όμως μέχρι και τη στιγμή αυτή δεν έχω λάβει καμία απολύτως απάντηση…..
 
3ο Ψέμα: Ο κ. Παππάς ισχυρίσθηκε ότι το Μουσικό Σχολείο της Άμφισσας δεν θα λειτουργούσε και δεν θα έκανε εγκαίνια χωρίς αριστερό Βουλευτή!

Απάντηση: Ο ανωτέρω ισχυρισμός αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο ψεύδος του τέως Υπουργού.
Η μοναδική Αλήθεια είναι ότι κατά τη δική μου θητεία ο νεοεκλεγείς τότε Δήμαρχος Δελφών, κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, απευθύνθηκε σε εμένα, έχοντας συλλάβει ο ίδιος την ιδέα να μετεγκατασταθεί το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας στο Κτήριο του ΕΟΜΜΕΧ, στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το ΤΕΙ Άμφισσας.
Εγώ, λοιπόν, μαζί με τον Δήμαρχο Δελφών, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου.
Αφού κλείσαμε ραντεβού, Μαζί με τον κ. Παναγιωτόπουλο, την Πρόεδρο των Γονέων και Κηδεμόνων και μία Εκπαιδευτικό, επισκεφθήκαμε στην Αθήνα, τον τότε Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αβραάμ Γούναρη, καθώς το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών. Μετά τη σύσκεψη με τον ανωτέρω Γραμματέα μεταβήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας και συναντηθήκαμε με τον αρμόδιο για το θέμα Υφυπουργό Παιδείας της Κυβέρνησης της Ν.Δ, κ. Δερμεντζόπουλο, προς τον οποίο υποβάλαμε το αίτημα να αιτηθεί το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας την παραχώρηση του κτιρίου για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου. Πράγματι, λοιπόν, ο τότε Υφυπουργός προέβη στις κινήσεις και πράξεις που έπρεπε, έτσι ώστε, και με την συνεπικουρία του Δήμου Δελφών, να μετεγκατασταθεί το Μουσικό σχολείο στο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ. 
Να είναι βέβαιος, λοιπόν, ο κύριος Παππάς ότι το Σχολείο αυτό θα εγκαινιάσουν αυτοί που πραγματικά πάλεψαν για αυτό και όχι ο κ. Κωστοπαναγιώτου.      
 

4ο Ψέμα: Ο κ. Παππάς είπε, εξάλλου, ότι το έργο άρδευσης του Ελαιώνα της Άμφισσας έχει δεσμεύσεις ότι θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα. Ομοίως και ο Αναδασμός του Μόρνου.

Απάντηση: Μα τί λέτε, κ. Παππά;;; 
Γιατί, δεν λέτε την Αλήθεια στον κόσμο της Φωκίδας;
Γιατί δεν λέτε ότι το έργο της άρδευσης του Ελαιώνα σταμάτησε τον Φεβρουάριο του 2015, δηλαδή, αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνηση της χώρας από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;
Μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου.
Γιατί δεν είπατε κ. Παππά ότι με υπαιτιότητα της Κυβέρνησής σας σταμάτησε το περασμένο Φεβρουάριο η χρηματοδότηση του έργου, όπως τόσων άλλων έργων, άλλωστε, σε όλη την Περιφέρεια;
Από το δικό σας Υπουργείο διεκόπη η ροή της χρηματοδότησης του έργου, κ. Παππά.
Σχετικά, δε, με τον αναδασμό του Μόρνου ουδεμία πρόοδος σημειώθηκε με τη συμβολή του κ. Κωστοπαναγιώτου, γεγονός που γνωρίζουν οι πάντες.
 
Μετά από όλα αυτά, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση…. Ο κ. Παππάς ήρθε στη Φωκίδα και απευθύνθηκε στους Φωκιδείς, προφανώς θεωρώντας τους.. «Ιθαγενείς».
Όχι, κύριε Παππά, δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά στη Φωκίδα και στους κατοίκους της, για αυτό και θα έχετε σύντομα την …απάντησή τους στα ψέματά σας.
 Περιμένετε, η Κυριακή δεν είναι μακριά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…