Home Δήμος Δελφών Σε τελική φάση η προετοιμασία του περιφερειακού Άμφισσας Προκήρυξη προσεχώς!
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 28 Ιανουαρίου, 2023

Σε τελική φάση η προετοιμασία του περιφερειακού Άμφισσας Προκήρυξη προσεχώς!

Σε τελική φάση η προετοιμασία του περιφερειακού Άμφισσας

Προκήρυξη προσεχώς!

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα για την πόλη της Άμφισσας και την ευρύτερη περιοχή φτάνει επιτέλους σε επίπεδο προκήρυξης, σύμφωνα με το Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, ο οποίος τόνισε την υπέρ-προσπάθεια που κάνει η τεχνική υπηρεσία για να βγει το έργο στον αέρα.

Πρόκειται για την Περιφερειακή Οδό Άμφισσας από την Διασταύρωση με Οδό Προς Αγ. Ευθυμία έως το Κάστρο της Άμφισσας με Προϋπολογισμό 6,2 εκατομμύρια με τις απαλλοτριώσεις ενώ το καθαρό ποσό είναι 4.741.263 εκατομμύρια. Η προετοιμασία του έργου ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και φτάνει τώρα σε δημοπράτηση. Μάλιστα ο δήμαρχος σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί και η νομική διαδικασία για της απαλλοτριώσεις όποτε τώρα μπορεί να προχωρήσει το έργο.

Αντικείμενο των εργασιών του υπόψη έργου είναι η κατασκευή του πρώτου τμήματος της Περιφερειακής Οδού Άμφισσας από τη διασταύρωση με την οδό προς Αγία Ευθυμία – Λιδωρίκι (Ε.Ο 48) έως τη περιοχή του Κάστρου της Άμφισσας μήκους περί τα 2 χλμ περίπου, καθώς και του Ισόπεδου Κόμβου σύνδεσης στην αρχή με την Ε.Ο Νο 48 Άμφισσα-Αγία Ευθυμία- Λιδωρίκι, ο οποίος χωροθετείται νότια της Πόλης και της περιοχής του Νοσοκομείου Άμφισσας, σε απόσταση περί τα 1.200 μ από τον Ισόπεδο κυκλικό Κόμβο της νότιας εισόδου της Πόλης.

Το παραπάνω έργο αποσκοπεί στην δυνατότητα άμεσης σύνδεσης και πρόσβασης στο Κάστρο της Άμφισσας, τη Χάρμαινα και παράλληλα στη δυνατότητα οδικής εξυπηρέτησης της δυτικής πλευράς της πόλης.

Η μελέτη και κατασκευή του πρώτου τμήματος της προβλεπόμενης από το ΓΠΣ Περιφερειακής οδού Άμφισσας, με σύνδεση στην αρχή με την οδό Άμφισσας – Αγίας Ευθυμίας, η οποία αποτελεί οδό του Δευτερεύοντος Εθνικού Δικτύου και του βασικού οδικού δικτύου της περιοχής, θα εξασφαλίσει όχι μόνο μια ικανοποιητική σύνδεση και πρόσβαση του σημαντικού Αρχαιολογικού μνημείου του Κάστρου, συμβάλλοντας στη περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση του, αλλά και στην ασφαλέστερη σύνδεση των δυτικών συνοικιών, για τις οποίες τμήματα του υπάρχοντος δικτύου σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν τη μοναδική διαδρομή με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα έργα περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες, κατασκευή μικρών τεχνικών (οχετών ), κατασκευή τοίχων, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης & ασφάλισης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού και φυτοτεχνικές διαμορφώσεις.

Οι τυπικές διατομές με τις πλευρικές διαμορφώσεις και οι λοιπές λεπτομέρειες κατασκευής φαίνονται στα σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης οδοποιίας.

Η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού θα εγκατασταθεί μόνον στην περιοχή του Ισόπεδου Κόμβου με την Ε.Ο.48 στην αρχή του Έργου και αφορά το τμήμα της Ε.Ο.48 και το αρχικό τμήμα της Περιφερειακής Οδού στη περιοχή του Κόμβου.

Οι εργασίες οδοφωτισμού περιλαμβάνουν:

  • Την προμήθεια και τοποθέτηση χαλύβδινων ιστών οδοδφωτισμού ύψους 10,00 m, με ευθύγραμμους βραχίονες στερέωσης των φωτιστικών. 

Στις διαβάσεις υπό το κατάστρωμα θα τοποθετείται σωλήνας διέλευσης καλωδίων, όλοι δε θα είναι εγκιβωτισμένοι σε σκυρόδεμα. Τα άκρα των σωλήνων διέλευσης καλωδίων θα καταλήγουν σε φρεάτιο καλωδίων.

Οι συνδέσεις των τροφοδοτικών καλωδίων θα γίνονται αποκλειστικά στα ακροκιβώτια των ιστών, δηλαδή το καλώδιο θα εισέρχεται στον ιστό, θα συνδέεται στο ακροκιβώτιο και θα εξέρχεται για την τροφοδότηση του επόμενου ιστού.

  • Την προμήθεια, εγκατάσταση και συνδέσεις των πίλλαρς διανομής 
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων λυχνίων LED με τα χαρακτηριστικά που προβλέπονται στην Οριστική Μελέτη Οδοφωτισμού (7/2019)
  • Την κατασκευή των απαιτουμένων φρεατίων έλξης/σύνδεσης καλωδίων, πέραν αυτών των βάσεων των ιστών.

Για τη Περιφερειακή Οδό και τον Ισόπεδο Κόμβο περιλαμβάνονται οι ακόλουθες εργασίες:

  • Τοποθέτηση των πινακίδων σήμανσης.
  • Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
  • Διαγράμμιση με θερμοπλαστικά ή ψυχροπλαστικά υλικά υψηλής οπισθανάκλησης.
  • Τοποθέτηση μεταλλικών ανακλαστήρων στη περιοχή του Κόμβου.
  • Τοποθέτηση ακουστικών ταινιών στην Ε.Ο.48 στη περιοχή του Κόμβου, από ελαστικοπλαστικό υλικό.

Για τον εν λόγω έργο έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί οι κάτωθι μελέτες:

  1. Οριστική μελέτη οδοποιίας (σύνταξη: 03/2019)
  2. Οριστική μελέτη Ισόπεδου Κόμβου (σύνταξη: 03/2019)
  3. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (σύνταξη: 03/2019)
  4. Οριστική μελέτη Αποχέτευσης Αποστράγγισης Όμβριων και Προμελέτη Οχετών (σύνταξη: 06/2019)
  5. Οριστική μελέτη σήμανσης – ασφάλισης (σύνταξη: 05/2019)
  6. Μελέτη οδοφωτισμού (σύνταξη: 07/2019)
  7. Οριστική Φυτοτεχνική Μέλέτη (σύνταξη: 05/2019)
  8. Τοπογραφική και Κτηματογραφική Αποτύπωση (σύνταξη: 07/2017)
  9. Προμελέτη Οδού και Προμελέτη Κόμβου (σύνταξη: 07/2017)
  10. Οριστική Γεωλογική μελέτη (σύνταξη: 07/2017)
  11. Σύνταξη Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων (σύνταξη: 08/2019)
  12. Μελέτη αναδάσωσης (σύνταξη: 03/2022)

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την ΣΑΕΠ 066 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Κ.Ε. 2018ΕΠ06600028), κατόπιν προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται σε επτακόσιες είκοσι (720) ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…