Home Πολιτικά - Φωκίδα Σε κίνδυνο και άλλες δυο κλινικές του Νοσοκομείου SOS για Γυναικολογική και Ορθοπεδική
Πολιτικά - Φωκίδα - 4 Δεκεμβρίου, 2019

Σε κίνδυνο και άλλες δυο κλινικές του Νοσοκομείου SOS για Γυναικολογική και Ορθοπεδική

 Σε κίνδυνο και άλλες δυο κλινικές του Νοσοκομείου

SOS για Γυναικολογική και Ορθοπεδική

-Έληξαν οι συμβάσεις των επικουρικών και πλέον δεν βγαίνουν οι εφημερίες για να καλύπτουν μήνα. –Τίθεται ξεκάθαρα θέμα υπολειτουργίας και των δυο κλινικών. –«Δε με ενημέρωσε κανένας και τυπικά δεν έχω αναλάβει», δηλώνει ο νέο διοικητής κ. Χαρίλαος Γεωργίου.

 

Η κατάσταση του νοσοκομείου, σχεδόν πέντε μήνες μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά βρίσκεται στα πρόθυρα υπολειτουργίας άλλων δυο κλινικών του.

Ειδικότερα, στις 30 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών και ενώ όλοι θεωρούσαν και είχαν μείνει με την εντύπωση πως θα ανανεωθούν αυτομάτως, ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει διοίκηση να το κάνει, αλλά

ούτε και προοπτική να γίνει σύντομα κάτι τέτοιο. Αιτία; Οι νέες διοικήσεις δεν έχουν

αναλάβει ακόμη και οι παλιές στην ουσία δεν μπορούν να αναλάβουν καμιά πρωτοβουλία, που θα δεσμεύει τους επόμενους! Στο νοσοκομείο της Άμφισσας με τη λήξη των συμβάσεων των δυο επικουρικών ιατρών, ορθοπεδικού και γυναικολόγου, δημιουργείται από την πρώτη μέρα τεράστιο ζήτημα. Καθεμία από τις δυο προαναφερόμενες κλινικές έχει από δυο μόνιμους γιατρούς, που με τους επικουρικούς κατάφερναν να συμπληρώνουν τις εφημερίες του μήνα και να τις κρατούν ανοικτές. Αν δε βρεθεί άμεσα λύση και πιο συγκεκριμένα, αν δεν ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις, οι δυο προαναφερόμενες κλινικές θα ακολουθήσουν τα χνάρια της Παθολογικής και θα ξεκινήσουν να υπολειτουργούν! Η Παθολογική Κλινική εξακολουθεί φυσικά να μην είναι νομίμως ανοικτή, αλλά να φιλοξενεί κάποια περιστατικά, χάρη στο φιλότιμο του Διευθυντή της κ. Αντώνη Κρασσά, ο οποίος προσπαθεί να μην ταλαιπωρεί τους ασθενείς. Ο νέος Διοικητής κ. Χαρίλαος Γεωργίου δήλωσε ότι δεν έχει καμιά ενημέρωση για την ολοκλήρωση των συμβάσεων των επικουρικών και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται, ενώ μας εξήγησε ότι δεν έχει αναλάβει ακόμη, γιατί δεν έχει βγει το ΦΕΚ. Δυστυχώς όμως τα επείγοντα περιστατικά υγείας, τα ατυχήματα και όλα όσα μπορούν να συμβούν, δε γνωρίζουν από ΦΕΚ, διορισμούς, αποφάσεις, τοποθετήσεις και πολιτική. Το νοσοκομείο αυτό είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο ίδρυμα περίθαλψης που υπάρχει στη Φωκίδα και θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Εντός της εβδομάδας πρέπει να βρεθεί λύση για τους δυο επικουρικούς γιατρούς και άμεσα περιμένουμε να κλείσει οριστικά και το θέμα της Παθολογικής. Εκείνο που πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε είναι ο οργανισμός, καθώς όσο προβλέπονται οι στοιχειώδεις θέσεις που καλύπτουν αγκομαχώντας και οριακά τις εφημερίες του μήνα, τόσο θα έχουμε προβλήματα, αφού μονίμως θα κρέμεται η λειτουργία του από τη «μια» θέση.

Από την Έντυπη Έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…