Home Πολιτισμός «Σε κάποια στιγμή πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος»
Πολιτισμός - 3 Μαΐου, 2014

«Σε κάποια στιγμή πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος»

Στη δήλωσή της η Βουλευτής Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα, υποστηρίζει ότι το Γηροκομείο της Άμφισσας από την αρχή δεν ξεκίνησε σωστά και δεν υπήρχε σχεδιασμός για τη λειτουργία του. «Από την εκκίνησή του το Γηροκομείο της Άμφισσας ήταν προβληματικό. Δεν είχε ένα αρχικό πο0σό για να μπορέσει να υποστηρίξει τη βιωσιμότητά του και βρισκόταν κρεμάμενο από κρατικές επιχορηγήσεις. Κάποιες πρόλαβε και τις πήρε. Μετά ήρθε η κρίση και οι στρόφιγγες έκλεισαν. Όλα τα Ιδρύματα πλέον έχουν πρόβλημα και ζορίζονται, αλλά κανένα άλλο δεν κλείνει. Υπάρχει όντως θέμα με τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ και αυτά ακόμη δεν μπορεί να τα εισπράξει γιατί δεν έχει εξασφαλισμένη φορολογική ενημερότητα και γι’ αυτό δεν φταίει ο ΕΟΠΥΥ.
Είχε γίνει μια συνάντηση με τη κα Ζέτα Μακρή στο Βόλο για να εξεταστεί η προοπτική μιας νομοθετικής ρύθμισης για την επιμήκυνση των δόσεων στο ΙΚΑ, κάτι που όμως δεν προχώρησε και δεν γνωρίζουν αν μπορεί να γίνει. Από Δευτέρα θα ξαναδούμε το θέμα.
Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους είναι σαφές ότι έχουν απόλυτο δίκιο από την πλευρά τους να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Το Ίδρυμα όμως δεν θα έπρεπε να έχει φτάσει σε σημείο να έχει τόσο μεγάλες οφειλές που δεν μπορεί να κουμαντάρει. Σε κάποια στιγμή πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος», κατέληξε η Βουλευτής κ. Μανδρέκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…