Home Δήμος Δελφών Σε διακοπή και το έργο του Θεραπευτηρίου Ιτέας – Εκτελούνται εργασίες με το σταγονόμετρο

Σε διακοπή και το έργο του Θεραπευτηρίου Ιτέας – Εκτελούνται εργασίες με το σταγονόμετρο

Απλήρωτος ο ανάδοχος, επειδή το υπουργείο Εργασίας μετεξελίχθηκε σε υπουργείο Οικογένειας.

Σε διακοπή εργασιών τυπικά βρίσκεται και το έργο της νέας πτέρυγας στο Θεραπευτήριο Ιτέας με τις εργασίες ωστόσο να συνεχίζονται, σχεδόν κανονικά.
Η μεταβατική περίοδος της αλλαγής του υπουργείου Εργασίας που μετεξελίχθηκε σε υπουργείο Οικογένειας έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε όλα τα έργα που εκτελούνται από το συγκεκριμένο υπουργείο, καθώς είναι δυνατόν να γίνουν οι πληρωμές των λογαριασμών αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία.
Ανάμεσα στα έργα αυτά είναι και το έργο του θεραπευτηρίου Ιτέας, το οποίο βρίσκεται σε διακοπή εργασιών το τελευταίο δίμηνο, καθώς το υπουργείο Εργασίας δε μπορεί να πληρώσει και το υπουργείο Οικογένειας που το διαδέχτηκε ακόμη δεν έχει αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του.
Το έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τίτλο: «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΤΡΙΓΚΕΙΟ ΚΑΙ ΜΠΑΛΕΙΟ ΘΧΠ ΙΤΕΑΣ, ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ», έχει προϋπολογισμό 2.500.000€ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και πλησιάζει η ώρα να τοποθετηθούν τα αλουμίνια.
Σκοπός του έργου, το οποίο δημοπράτησε και εκτελεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι η περίθαλψη περισσότερων ατόμων, τα οποία πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας, είναι μεγάλης ηλικίας, δεν έχουν οικογένεια και είναι ανήμποροι να αυτοεξυπηρετηθούν.
Ουσιαστικά, το νέο κτίριο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το υπάρχον Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας. Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 1051,14τμ και θα περιθάλπει είκοσι (20) άτομα με το ανάλογο προσωπικό.
Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου έχει οριστεί σε εξακόσιες τριάντα (630) ημέρες.
Η πληρωμή του εκκρεμούς λογαριασμού εργασιών θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από την πλευρά του νέου υπουργείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…