Home Δήμος Δελφών Σε δεινή οικονομική θέση η ΔΕΥΑ με τον κ. Σωτηρόπουλο να τονίζει «Ας πληρώνουν όσοι έχουν τη δυνατότητα»
Δήμος Δελφών - 20 Μαρτίου, 2020

Σε δεινή οικονομική θέση η ΔΕΥΑ με τον κ. Σωτηρόπουλο να τονίζει «Ας πληρώνουν όσοι έχουν τη δυνατότητα»

Σε δεινή οικονομική θέση η ΔΕΥΑ με τον κ. Σωτηρόπουλο να τονίζει
«Ας πληρώνουν όσοι έχουν τη δυνατότητα»
-Εξηγεί ότι η επιχείρηση δεν θα μπορεί να καλύψει στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα. 
-«Δεν κόβονται παροχές λόγω οφειλών…προς το παρόν», ανακοινώνει η ΔΕΥΑ. 
 
Αν και με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ ενημερώνει για τον τρόπο λειτουργίας της το επόμενο διάστημα και καθησυχάζει τον κόσμο ότι δεν θα προβεί σε διακοπές, εντούτοις ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Σωτηρόπουλος εξηγεί ότι αν σταματήσουν οι πληρωμές προς την επιχείρηση, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί τον Απρίλιο στα λειτουργικά της με άμεσο κίνδυνο να μείνουμε και χωρίς νερό! 
 
Η ανακοίνωση
 
Από την πλευρά της εταιρείας ανακοινώθηκαν τα κάτωθι:
 
Λόγω της κρίσιμης κατάστασης για την προστασία της υγείας των πολιτών και των  εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών και στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού (Covid-19) και μέχρι την άρση αυτών, προχωρούμε στη λήψη των κάτωθι μέτρων για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης:
1)  Αναστέλλουμε προσωρινά τις διακοπές στις παροχές ύδρευσης λόγω οφειλών και για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού (Covid-19). Διακοπές σε παροχές ύδρευσης θα γίνονται μόνο στις περιπτώσεις που θα υποβάλλονται αιτήσεις των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ύδρευσης Αποχέτευσης. 
2) Σε όλους τους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης, οι οποίοι έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού, με βάση το ύψος  των οφειλών .
3) Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία της επιχείρησης μόνο για περιπτώσεις έκτακτες και επείγουσες, κατά τις ώρες 08:00 π.μ. έως 12:00 μεσημβρινή. Οι πολίτες που θα προσέρχονται θα εξυπηρετούνται ένας – ένας και εφόσον  έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικών, κ.τ.λ), τηρώντας πάντοτε τις αποστάσεις ασφαλείας και τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας.
Η εξυπηρέτηση των δημοτών θα μπορεί να γίνεται κατόπιν επικοινωνίας στο e-mail ([email protected]) και το fax της επιχείρησης (22650-79194), αλλά και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 22650-79183, 79197. 
4)  Η εξόφληση των λογαριασμών προτείνεται να γίνεται ηλεκτρονικά με την χρήση του κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής που αναγράφεται στο έντυπο λογαριασμού και είναι μοναδικός. Αν παρ’ όλα αυτά κάποιος καταναλωτής επιθυμεί να προσέλθει στο ταμείο της υπηρεσίας, θα πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που περιεγράφηκε παραπάνω για την εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία (παράγραφος 3).   
5)  Το τεχνικό προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής διάθεση πόσιμου νερού στους καταναλωτές, εστιάζοντας κατά προτεραιότητα σε εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, όποτε παραστεί ανάγκη. Στα πλαίσια της ασφαλούς διάθεσης πόσιμου νερού, η επιχείρηση θα προβεί σε απολύμανση των δεξαμενών ύδρευσης με την χρήση χλωρίου και ίσως παρατηρηθεί αυξημένη οσμή, αλλά η ασφάλεια του νερού είναι μεγαλύτερη απέναντι σε έναν ιό που δεν γνωρίζουμε. 
Όλοι οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών είναι στη θέση τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Μένουμε σπίτι και είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
 
Σ.Σωτηρόπουλος: «Αν δεν πληρώνουν όσοι μπορούν, θα μείνουμε όλοι χωρίς νερό»
 
Ο κ. Σωτηρόπουλος εξηγεί ότι η επιχείρηση έχει υπολογίσιμα λειτουργικά έξοδα και εξηγεί ότι αυτά θα πρέπει να καλύπτονται. «Τουλάχιστον η μισθοδοσία και οι πρώτες ύλες. Πως θα αποκαταστήσουμε βλάβες αν δεν έχουμε σωλήνες; Κατανοούμε ότι είναι οι πιο δύσκολες συνθήκες που έχουμε βιώσει στη ζωή μας και δεν έχουμε καμιά απαίτηση από τους επαγγελματίες που οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές. Ωστόσο και αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα πληρώσουν τώρα, θα πληρώσουν αργότερα, είναι δεδομένο ότι οι οφειλές δε διαγράφονται. Απευθύνω έκκληση όμως, σε δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους και όσους έχουν τη δυνατότητα να είναι τυπικοί με την εξόφληση των λογαριασμών τους, για να μπορεί η επιχείρηση να λειτουργήσει, έστω και στοιχειωδώς. Έχει ιδιαίτερη αξία να μη μείνουμε χωρίς νερό, ειδικά τώρα που οι ανάγκες υγιεινής είναι αυξημένες», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Αφαίρεση tattoo : Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το αποφασίσετε!

Η τέχνη του τατουάζ έχει εξελιχθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των αιώνων. Η πρώτη εμφάνιση…