Home Εικόνες Αρχικής Σε άρθρο του για την «ΏτΦ» ο υφ. Ι.Μπούγας σημειώνει για τις ευρωεκλογές : Κρίσιμη κάλπη για τη Φωκίδα

Σε άρθρο του για την «ΏτΦ» ο υφ. Ι.Μπούγας σημειώνει για τις ευρωεκλογές : Κρίσιμη κάλπη για τη Φωκίδα

-«Η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί, διαμορφώσει και να ασκήσει από κοινού την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική». -«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση πόρους για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής».

«Οι πολίτες της Φωκίδας για πρώτη φορά βλέπουν να εκτελούνται μεγάλα έργα υποδομών», τονίζει σε άρθρο του για τις ευρωεκλογές ο υφυπουργός Δικαισύνης και βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας.
Μάλιστα στο άρθρο του που δημοσιεύεται αποκλειστικά στην ΩτΦ μιλάει για έργα όπως «ο δρόμος Μπράλος-Άμφισσα, ο ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση «Χάρμισκο», το λιμάνι της Ιτέας, αποχετευτικά δίκτυα και δίκτυα ύδρευσης, έργα αναβάθμισης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Φωκίδας, έργα προστασίας των αρχαιολογικών χώρων, κατασκευή σχολείων, προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσουν να ενισχύονται οι αγρότες, όπως οι ελαιοπαραγωγοί του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας», επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί είναι σημαντική και κρίσιμη η κάλπη των ευρωεκλογών.

Ακολουθεί το άρθρο του κ.Μπούγα:

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ Η ΚΑΛΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η κορυφαία στιγμή για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί της για την επόμενη πενταετία. Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ψηφίσουν με υπευθυνότητα και να επιβεβαιώσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Χώρας.
Με την εμπιστοσύνη του λαού, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσει την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού της έργου και την πορεία ανάπτυξης της Χώρας. Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, με ισχυρή και σταθερή Ελλάδα, θα συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στη συνδιαμόρφωση των μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί, διαμορφώσει και να ασκήσει από κοινού την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που έχει ως στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος και την οικονομική βιωσιμότητα των Ευρωπαίων αγροτών. Με αυτό το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο, ύψους 19,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για το χρονικό διάστημα 2023-2027, η Χώρας μας θα ενισχύσει σημαντικά τον πρωτογενή τομέα της. Κυρίως, όμως, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την πράσινη μετάβαση με έναν τρόπο που δεν θα θίγει τα εισοδήματά τους. Παράλληλα, η ανάπτυξη και η ευημερία των περιοχών της υπαίθρου θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εισοδηματική στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων των περιοχών.
Εκτός από την στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση πόρους για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που αλλάζουν την όψη της σε όλη την επικράτεια. Επομένως, σε περιφέρειες, όπως της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδος, υπάρχει η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης, μέσα από τις υποδομές, την ενίσχυση της γεωργίας αλλά και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
Στην Φωκίδα την τελευταία τετραετία με συστηματική δουλειά και τεκμηριωμένη διεκδίκηση έχουμε αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες κατασκευής έργων και υλοποίησης δράσεων στις υποδομές, στον Τουρισμό, την καινοτομία και Επιχειρηματικότητα και στην Αγροτική Ανάπτυξη.
Κατά την τρέχουσα περίοδο από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, τα Περιφερειακά και Επιχειρησιακά Προγράμματα και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αξιοποιούνται μόνο στην Φωκίδα, πόροι 370.000.000ευρώ περίπου.
Κατάσταση πρωτόγνωρη για την περιοχή μας.
Οι πολίτες της Φωκίδας για πρώτη φορά βλέπουν να εκτελούνται μεγάλα έργα υποδομών όπως ο δρόμος Μπράλος-Άμφισσα, ο ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση «Χάρμισκο», το λιμάνι της Ιτέας, αποχετευτικά δίκτυα και δίκτυα ύδρευσης, έργα αναβάθμισης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Φωκίδας, έργα προστασίας των αρχαιολογικών χώρων, κατασκευή σχολείων, προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσουν να ενισχύονται οι αγρότες μας, όπως οι ελαιοπαραγωγοί του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας.
Όλα τα χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους έργα και δράσεις θα παρουσιάσουμε αναλυτικά πριν τις ευρωεκλογές.
H Φωκίδα τα τελευταία χρόνια περιορίζει συνεχώς την απόσταση που την χωρίζει από άλλες περιοχές της Χώρας και διεκδικεί δυναμικά και βάσιμα ισότιμη ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους.
Στις προσεχείς ευρωεκλογές οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιβεβαιώσουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, στέλνοντας μήνυμα συνέχειας και σταθερότητας. Ταυτόχρονα θα πουν όχι σε πρόσωπα και πρακτικές που στο πρόσφατο παρελθόν πλήγωσαν την Ελλάδα και την Φωκίδα και τώρα επανεμφανίζονται ή κάποιοι εμφανίζονται για πρώτη φορά με πιο lifestyle περιτύλιγμα, με άλλες πρακτικές και συνήθειες επικοινωνίας με δύο, όμως, χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την παλιά εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και των ακροδεξιών συνοδοιπόρων του, που και στη Φωκίδα έχουν αποδείξει ότι μπορούν άριστα να συνεργάζονται και τώρα θα συνεργαστούν για να πλήξουν τη ΝΔ:
•Το ένα είναι η τοξικότητα και το ψέμα. Σταθερές «αξίες» της Αντιπολίτευσης, που δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την παλιά εποχή.
•Το δεύτερο είναι η αδιαφορία και αδυναμία τους να κατανοήσουν, να εργαστούν επίμονα και μεθοδικά, να διεκδικήσουν και να αντιμετωπίσουν τα σύνθετα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τόπος. Γι αυτό και αναλώνονται σε προσωπικές επιθέσεις, σε επώνυμους και ανώνυμους σχολιασμούς του διαδικτύου, σε στρέβλωση της πραγματικότητας, σε θολή και αόριστη αναφορά δήθεν προσπαθειών που έκαναν όταν ήταν Κυβέρνηση, που όμως δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν και κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς ποιες ήταν.
Οι πολίτες της Φωκίδας έχουμε αντιληφθεί την κρισιμότητα και σοβαρότητα των ευρωεκλογών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας γυρίσει πίσω στην εποχή της αδράνειας, της μιζέριας, της αδιαφορίας, της πολιτικής ανυποληψίας και των πειραματισμών.-

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…