Home Κοινωνικοί φορείς Ρελανς πρόταση από Φωκίδα -Βοιωτία
Κοινωνικοί φορείς - 14 Απριλίου, 2021

Ρελανς πρόταση από Φωκίδα -Βοιωτία

Αξέχαστη θα του μείνει του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη η φετινή διοργάνωση  του Rally Acropolis, καθώς στα χέρια του ήδη  έχουν φτάσεις τρεις προτάσεις, οι δύο από τη Στερεά Ελλάδα και η μια από την Πελοπόννησο.
Πιο συγκεκριμένα, μετά τις προτάσεις με επίκεντρο τη Λαμία και το Λουτράκι κατέφτασε στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού και η τρίτη πρόταση με επίκεντρο τη Φωκίδα ( Ιτέα – Δελφούς και Γαλαξίδι )  και τη Βοιωτία (Αράχοβα).
Η πρόταση κατατέθηκε με αφορμή  το σάλο που προκλήθηκε στο νομό από τον αποκλεισμό του από την αρχική πρόταση , γεγονός που έθεσε σε κίνηση τους παραγωγικούς φορείς οι οποίοι συμπαρέσυραν και την Αράχοβα προκειμένου να κατατεθεί η νέα συμπληρωματική πρόταση  στον κ Περιφερειάρχη με σκοπό να συμπληρώσει την αρχική του πρόταση που περιελάμβανε μόνο τη Λαμία και κάποιες ειδικές διαδρομές στη Φωκίδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την πρόταση στηρίζει θερμά ο βουλευτής Φωκίδας κ Ιωάννης Μπούγας , όπως και η βουλευτής Βοιωτίας κ Γιώτα Πούλου.
Επιπλέον, την πρόταση φέρονται να στηρίζουν οι δήμαρχοι Δελφών κ Ταγκαλής και Αράχοβας-Διστόμου – Αντίκυρας κ Ιωάννης Σταθάς καθώς και τα Επιμελητήρια Φωκίδας και Βοιωτίας , οι  Ενώσεις ξενοδόχων Δελφών και Αράχοβας ο  Εμπορικός και Εξαγωγικός Σύλλογος Ιτέας ,  ο  σύλλογος εστίασης της Ιτέας Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ και βεβαίως το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας με την πρόεδρο του κα Σοφία Αναγνωστάκου –Παυλοστάθη η οποία και  μέσα από την εφημερίδα μας έθεσε στη διάθεση των διοργανωτών την προβλήτα και τη μαρίνα της Ιτέας, ως ιδανικό τόπο παρκαρίσματος.

Τι περιλαμβάνει η συμπληρωματική  πρόταση

Αν και μέχρι την ώρα που γράφαμε για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων το κείμενο δεν δοθεί στη δημοσιότητα  το επίσημο δελτίο τύπου σύμφωνα με κύκλους της επιτροπής διεκδίκησης η πρόταση των δύο νομών κινείται σε τέσσερις  άξονες:

Πρώτος άξονας :
Σε αυτόν προτείνεται το   Service park να γίνει στην Ιτέα καθώς κρίνεται ότι η  μαρίνα , ο  μόλος  και η  προβλήτα  τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενώ είναι και  προστατευόμενος χώρος .Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει ήδη η έγγραφη διαβεβαίωση από την πρόεδρο του ΛΤΦ κα Σοφία Αναγνωστάκου –Παυλοστάθη ότι προτίθεται να διευκολύνει τη διοργάνωση με τη δωρεάν παραχώρηση των υποδομών
Ακόμη , στην πρόταση τονίζεται ότι στους Δελφούς δεσπόζει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες για  την προβολή της διοργάνωσης, να στεγαστούν οι εγκαταστάσεις του γραφείου τύπου της διοργάνωσης

Στο δεύτερο άξονα τονίζεται με έμφαση ότι οι παραπάνω περιοχές διαθέτουν πληθώρα ξενοδοχειακών συγκροτημάτων 5 αστέρων, boutique hotels και  3 αστέρων
 που μπορούν να φιλοξενήσουν ομάδες και  μεμονωμένους επισκέπτες.
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην πρόταση το ξενοδοχειακό δυναμικό της περιοχής σε αριθμούς,   σύμφωνα με το INSETE 2019  , είναι  5.523 κλίνες . Ταυτόχρονα τονίζεται ότι  υπάρχει η δυνατότητα  εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως: early breakfast, lunch box με τιμές οργανωμένου περιηγητικού πολιτιστικού τουρισμού (value for money).  
Επιπλέον, τονίζεται η σπουδαιότητα και η παγκόσμια εμβέλεια των Δελφών που θα μπορέσουν να θαυμάσουν και να περιηγηθούν  οι αθλητές, οι συνοδοί τους και οι λάτρεις  του αθλήματος.
Επιπλέον, τονίζεται ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχει πληθώρα ποιοτικών εστιατορίων, ταβερνών, καφέ αλλά και δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως: κολυμβητήριο, γήπεδο τένις, γυμναστήρια.

Τρίτος άξονας:
Έχει να κάνει με την ασφαλή και γρήγορη  προσβασιμότητα από μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, η Λαμία , η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Στον τέταρτο  άξονα επισημαίνεται το γεγονός ότι      το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Άμφισσας βρίσκεται σε απόφαση αναπνοής ενώ υπάρχει και το  Κέντρο Υγείας της Ιτέας.  
Στον άξονα αυτό τονίζεται επιπλέον ότι τα καταστήματα στην περιοχή μας λειτουργούν  με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τέλος, στην πρόταση  επισημαίνεται με νόημα ότι οι  Δελφοί και η ευρύτερη περιοχή, φιλοξενούν με επιτυχία για επτά ημέρες, τη διοργάνωση του δεύτερου μεγαλύτερου Οικονομικού Πολιτικού Forum στον πλανήτη, το Delphi Economic Forum, με εκπροσώπους θεσμών από όλο τον κόσμο.
 Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε, αν και δεν υπενθυμίζεται από την επιτροπή διεκδίκησης,   ότι η περιοχή έχει μεγάλη ιστορία στη διεξαγωγή του rally ήδη από το 1999 , ενώ κάθε χρόνο φιλοξενούνται στην Ιτέα    και   κολυμβητικούς αγώνες διεθνούς εμβέλειας.
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη μένει να δούμε το αποτέλεσμα την ερχόμενη Δευτέρα-Τρίτη όταν και ο κ Αυγενάκης θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση.


Γ. Πούλου: “Η Βοιωτία πρέπει και μπορεί να φιλοξενήσει ένα μέρος των αγώνων”

Αμέσως μετά τη θετική εξέλιξη η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Γιώτα Πούλου προέβη στην εξής δήλωση:
Χαιρετίζω την προσπάθεια των φορέων του τόπου μας για την διοργάνωση των αγώνων του Rally Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα που θα συμβάλλουν στην τοπική οικονομία, την εξωστρέφεια και την προβολή της.
Η Βοιωτία πρέπει και μπορεί να φιλοξενήσει ένα μέρος των αγώνων, αξιοποιώντας την εμπειρία από το παρελθόν, όταν πολλές ειδικές διαδρομές διοργανώνονταν στα βουνά της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…