Home Εικόνες Αρχικής Πώς να οργανώσετε ένα σύντομο οδοιπορικό στην Σαντορίνη με σκάφος
Εικόνες Αρχικής - 18 Απριλίου, 2024

Πώς να οργανώσετε ένα σύντομο οδοιπορικό στην Σαντορίνη με σκάφος

Πολλοί φανταζόμαστε ότι το ταξίδι με ένα σκάφος είναι μία πρόκληση. Πόσες φορές δεν έχουμε χαζέψει στα ταξίδια μας τα σκάφη των τουριστών και δεν έχουμε φανταστεί τον εαυτό μας να ταξιδεύει σε ένα από αυτά. Αυτή η κρυφή φαντασίωση είναι γνωστή σε όλους όσους έχουν ταξιδέψει σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Αυτό το όνειρο όμως πλέον μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα και να ακολουθήσετε τις συμβουλές για να μπορέσετε να οργανώσετε το δικό σας ταξίδι, με την παρέα που αγαπάτε, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες, προϋπολογισμό και προτιμήσεις.

Αν δεν έχετε ξαναταξιδέψει με σκάφος και είναι η πρώτη φορά, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι θα πρέπει να έχετε και τον δικό σας οδηγό που θα σας καθοδηγήσει και θα σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές για τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε, χωρίς προβλήματα. Όλες αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται από τις εταιρείες ενοικίασης σκαφών, που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο ψάχνοντας για Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/.

Το βασικό που θα πρέπει να έχετε στο νου σας, πριν ξεκινήσετε, είναι τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε για αυτό το ταξίδι με ιδιωτικό σκάφος. Από εκεί θα ξεκινήσετε και την ερευνά σας, για να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος που θα αντιστοιχεί στις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Σιγουρά σημαντικό ρολό παίζει και ο αριθμός των ατόμων που θα ταξιδέψουν στο νησί και θα συμμετέχουν στην κρουαζιέρα με το ιδιωτικό τους σκάφος.

Φροντίστε να ζητήσετε αρκετές προσφορές από διάφορες εταιρείες.

Μην διστάσετε να ρωτήσετε όποια απορία έχετε, όπως ποια ασφάλεια παρέχεται σε περίπτωση ατυχήματος και ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας ως πελάτης.

Μπορείτε να επισκεφθείτε διαφορά φόρουμ με ταξιδιώτες που έχουν παρόμοιες εμπειρίες και να μοιραστείτε μαζί τους τις ανησυχίες που μπορεί να έχετε για ένα τέτοιο ταξίδι. Είναι σίγουρο ότι από εκεί θα αντλήσετε τις καλύτερες πληροφορίες, κάτι όμως που δεν πρέπει να σας απογοητεύσει. Την βόλτα με σκάφος, ο κάθε πελάτης την βλέπει σαν δική του ξεχωριστή εμπειρία.

Καλό είναι να μιλήσετε και με κάποιον επαγγελματία καπετάνιο του νησιού που γνωρίζει καλύτερα τις εταιρείες και τι παρέχουν. Η δική του εμπειρία είναι πιο σημαντική από αυτή των τουριστών.

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα θα μπορέσετε να αποφύγετε σημαντικά λάθη και παραλήψεις που θα μπορούσατε να κάνετε, αν πηγαίνατε να κλείσετε σκάφος, χωρίς πρώτα να έχετε ενημερωθεί καταλλήλως.

Πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν ψάχνεται για ενοικίαση σκάφους:

Σκεφτείτε για ποιον λόγο επιλέξατε να έχετε αυτή την εμπειρία.

Κάντε λεπτομερή σχεδίαση του ταξιδιού σας, τις ώρες και τις μέρες που θέλετε να ενοικιάσετε το σκάφος

Σκεφτείτε ποσά άτομα θα είστε και τι σκάφος θα σας εξυπηρετούσε. Αυτό βέβαια μπορείτε να το ρωτήσετε και στην εταιρεία ενοικίασης που μπορεί να σας δείξει πολλούς τύπους σκαφών που μπορεί να σας εξυπηρετήσουν.

Πόσα χρήματα διαθέτετε για μια τέτοια βόλτα και προσπαθήστε να μην βρεθείτε εκτός προϋπολογισμού.

Σκεφθείτε αν χρειαστεί να νοικιάσετε στολή κατάδυσης ή άλλο εξοπλισμό και ποσά άτομα προσωπικό μπορεί να χρειαστείτε. Αν διαθέτετε δίπλωμα ιστιοπλοΐας ή κάποιος από τους φίλους σας γνωρίζει από πλοήγηση σκάφους, γιατί σίγουρα τα έξοδα περιορίζονται.

Η ασφάλεια είναι το πρώτο που πρέπει να ρωτήσετε. Το πλοίο θα πρέπει να διαθέτει όλα τα σωστικά μέσα και να σας δοθούν όλες οι σχετικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…