Home ΕΠΣ Φωκίδας “Πότε και καμιά κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”
ΕΠΣ Φωκίδας - 13 Νοεμβρίου, 2020

“Πότε και καμιά κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”

Ήταν το 2018 όταν ο Νίκος Κόκκινος μπήκε απότομα στην ποδοσφαιρική ζωή του τόπου αναλαμβάνοντας τα ηνία του Φωκικού από τον οποίο στη συνέχεια αποχώρησε με κάπως ηχηρό τρόπο και με πολλές αιχμές για τη συνεργασία τους

Πέρυσι ανέλαβε τον Αετό Λιδωρικίου τον οποίο μεταμόρφωσε προς το καλύτερο και από φέτος προπονεί τον Απόλλωνα Ευπαλίου με τον οποίο μετά το πέρας και της 4ης αγωνιστικής διατηρεί το απόλυτο σε βαθμούς, έχει μηδέν παθητικό στην άμυνα και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Ο  Νίκος Κόκκινος είναι κάτοχος πτυχίου ΟΥΕΦΑ Β’ προπονητικής ποδοσφαίρου, έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για την απόκτηση του πτυχίου ΟΥΕΦΑ Α’, συμμετείχε σε διεθνή σεμινάρια (Αγγλία, Ιταλία) και διαθέτει μακρά εμπειρία στους πάγκους, καθώς εργάζεται ως προπονητής από το 1989.

Διετέλεσε μόνιμος σκάουτερ του Γιάννη Κυράστα  στον Παναθηναϊκό και σε άλλες ομάδες για μια δεκαπενταετία, εργάστηκε σε σειρά ομάδων σε Α’ & Β’ ΕΠΣ Αθηνών και ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής ως πρώτος προπονητής και συνέβαλε στη δημιουργία και την οργάνωση της Ακαδημίας Κηφισιάς και αργότερα της Ακαδημίας του Α.Ο. Κρυονερίου.

Στην προπονητική του διαδρομή ανέδειξε και προώθησε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη Super League & Football League.ενώ έχει διατέλεσε πρόεδρος ” Π.Α.Ε. Γ.Σ.Καλλιθέα” στη Football League

 

 

Ξεκινήσατε αρκετά καλά το πρωτάθλημα και ήδη μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής έχετε το απόλυτο με 4χ4 και είστε μόνοι στην κορυφή. Θεωρείτε την ομάδα σας φαβορί για τον τίτλο; Ποιες ομάδες θεωρείτε ότι μπορούν να σας κοντράρουν;

Με τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει σε πρωτάθλημα και κύπελλο δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως είμαστε ένα από τα φαβορί και από ότι δείχνουν τα αποτελέσματα  μαζί με την Δεσφίνα τον Αστέρα  Ιτέας και ένα αουτσάιντερ που θα βγει στην πορεία. 

 

 Θεωρείτε ότι σωστά αποφάσισε η κυβέρνηση να σταματήσει τα τοπικά πρωταθλήματα σε αντίθεση με τις επαγγελματικές κατηγορίες;

Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα πω εάν έκανε καλά η κυβέρνηση η όχι,  υπάρχουν ειδικοί που θα το κρίνουν.  Εγώ εκείνο που μπορώ να σας πω είναι  ότι για το ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό είναι  καταστροφή και το λέω αυτό γιατί η πολιτεία  ποτέ δεν έσκυψε πάνω στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο .Εγώ ασχολούμαι  ως  προπονητής 34 χρόνια και στο ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το έχω υπηρετήσει  σχεδόν σε όλα τα πόστα. Πότε και καμιά  κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε  γι΄ αυτό και να σημειωθεί ότι τη βιτρίνα του ελληνικού  ποδόσφαιρου που είναι η εθνική ομάδα την τροφοδοτεί το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο.

 

Αυτή η διακοπή πόσο θα επηρεάσει την ομάδα σας αλλά και γενικότερα το πρωτάθλημα;

Αυτή η διακοπή για μας δεν ήταν και το καλύτερο γιατί είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο,  βγάλαμε δυο ντέρμπι νικηφόρα  εκτός έδρας και γενικά  είχαμε  ένα  πολύ καλό ρυθμό αλλά πιστεύω ότι και στην συνεχεία που θα επανέλθουμε , μετά την καραντίνα ,  θα είμαστε εξίσου  δυνατοί .

Τώρα όσο  αφορά το πρωτάθλημα ήταν ζημιά γιατί όλες οι ομάδες είχαν μπει σε μια σειρά που τώρα θα πρέπει να ξαναρχίσουν από την αρχή.

 

Γνωρίζω ότι ο Απόλλωνας είναι από τα πιο νοικοκυρεμένα σωματεία της Φωκίδας. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσατε να συνεχίσετε εκεί την καριέρα σας;

Ακριβώς, ο Απόλλων  ,όπως το γράφετε  ,είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο και όχι μόνο οι άνθρωποι του είναι πάρα πολύ καλή αγαπούν και δουλεύουν πολύ για την ομάδα τους και έχουν ως  στόχο να την φτάσουν πολύ ψηλά αυτός ήταν και ο βασικός  λόγος της συνεργασίας μας.

Δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα και με τον γυμναστή τον κύριο Αλ. Χαρακίδη  . και με τον προπονητή τερματοφυλάκων τον κύριο Στ. Κότσιαλο   έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και πάνω σε ένα συγκεκριμένο  πλάνο για το καλό της ομάδας. Βέβαια, η συμπαράσταση της διοίκησης  είναι αμέριστη που μας λύνει το οποιοδήποτε  πρόβλημα παρουσιαστεί.

Κοντά μας καθημερινά είναι και ο γενικός αρχηγός     ο κυριος Θεόδωρος Ζέρβας , η ψυχή της ομάδας.

 

Έχετε διατελέσει και προπονητής στο Φωκικό σε εθνική κατηγορία. Πόσο διαφορετικό είναι να προπονεί κάποιος μια ομάδα που αγωνίζεται σε τοπικό πρωτάθλημα σε σύγκριση με ομάδα εθνικής κατηγορίας;

Στο τρόπο εργασίας όπως σας είπα και ποιο πάνω δεν υπάρχει διαφορά, η διαφορά  είναι μεγάλη στο επίπεδο των ομάδων και στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών και φυσικά στην μεγαλύτερη προβολή που έχει η Γ εθνική κατηγορία.

 

Όταν είχατε αποχωρήσει από το Φωκικό το κάνατε με έναν ηχηρό τρόπο; Θα θέλατε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς συνέβη τότε;

Αγγίζετε ένα πολύ σοβαρό θέμα με το Φωκικό και με τον τρόπο που έφυγα.

Δεν νομίζω ότι ήταν  ηχηρός, θα έπρεπε να ήταν πιο ηχηρός .Έχω μάθει στη ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο να λειτουργώ για το συμφέρον των ομάδων που δουλεύω ,  γι αυτό από όπου πέρασα έκανα  πάρα πολλούς φίλους που με σέβονται  και τους σέβομαι  ακόμη και σήμερα και ας έχουν περάσει πολλά χρόνια.  Στο Φωκικό από πολλούς ανθρώπους της ομάδας  πήρα αγάπη και σεβασμό και γι αυτό τους έχω ευχαριστήσει  πολλές φορές αλλά κάποιοι δεν στάθηκαν όπως έπρεπε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί ένα ιστορικό σωματείο  όπως είναι ο Φωκικός. Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω γιατί  ουσιαστικά εγώ θυσιάστηκα για την ομάδα , χρεώθηκα  κάτι που δεν ήταν εξ ολοκλήρου δικό μου και πήρα την ευθύνη μου, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο

 

Μια τελευταία ερώτηση. Η δημοτική αρχή είναι κοντά στην ομάδα; Αν είχατε μπροστά σας το Δήμαρχο τι θα του ζητούσατε;

Ο Δήμος  πραγματικά είναι πολύ κοντά στα σωματεία της Δωρίδας,  όλα τα γήπεδα είναι με φυσικό χλοοτάπητα. Πρόσφατα βγήκε κονδύλι για εργασίες σε γήπεδα της Δωρίδας  πολύ μεγάλο για βελτίωσης, στο γήπεδο το δικό μας στα Μαλάματα φέτος μπήκαν καινούργια αποδυτήρια που δεν υπάρχουν ούτε στις επαγγελματικές κατηγορίες σε αυτό βέβαια πέρα του Δημάρχου πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιδήμαρχο και πρώην ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα  κύριο Γιάννη Φλέγγα που έτρεξε όλη αυτή την προσπάθεια ώστε η ομάδα μαζί με τη Διοίκηση της   , να είναι όχι ερασιτεχνικό αλλά επαγγελματικό σωματείο, που   σου δίνει  όλα τα εφόδια αλλά και την ευχαρίστηση να δουλεύεις με όρεξη.

Τέλος,  θα ήθελα να ευχηθώ  να τελειώσει γρήγορα αυτό το μαρτύριο που παίρνει όλος ο  κόσμος και να μπούμε  γρήγορα στη νέα κανονικότητα που δεν θα έχει σχέση με την προηγούμενη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…