Home Δήμος Δελφών Ανανεωτική Δύναμη Δελφών:Πόσο κοστίζει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο; Σύμφωνα με την δημοτική αρχή 8,500 ευρώ!
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 16 Φεβρουαρίου, 2022

Ανανεωτική Δύναμη Δελφών:Πόσο κοστίζει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο; Σύμφωνα με την δημοτική αρχή 8,500 ευρώ!

Πόσο κοστίζει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο; Σύμφωνα με την δημοτική αρχή 8,500 ευρώ!

 

Τελικά το διαβάσαμε κι αυτό. Εφόσον η δημοτική αρχή εξάντλησε όλες τις δυνατότητες για την ανάπτυξη του τόπου και έβαλε σε σειρά την καθημερινότητα του δημότη (καθαριότητα, οδοφωτισμός, δρόμοι χωρίς λακκούβες, λειτουργικές παιδικές χαρές, δημιουργία χώρων στάθμευσης κ.α. ), τελικά κατέληξε να μας πληροφορήσει με το υπ’ αριθμόν δελτίο τύπου 11/2022, ότι προχωρά στην υλοποίηση σχεδίου μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων ύψους δαπάνης 255,809 ευρώ!

Τόσο θα κοστίσουν τα τριάντα (30) ηλεκτρικά ποδήλατα μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ενοικίαση τους. Βεβαίως ουδείς γνωρίζει σύμφωνα με το δελτίο τύπου, σε ποιες πόλεις και κωμοπόλεις του δήμου μας θα εγκατασταθούν αυτά τα ποδήλατα. Εκτός της Άμφισσας, θα εγκατασταθούν και στην Ιτέα, στο Γαλαξίδι και ενδεχομένως και κάπου αλλού; Προφανώς και κανείς δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες μιας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δείξουν κάποιο έργο στον δημότη, έστω και με ανακοινώσεις περί πρότασης χρηματοδότησης. Είναι άλλωστε η μοναδική δημοτική αρχή που ανακοινώνει πομπωδώς όχι εντάξεις έργων και προγραμμάτων (όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες), αλλά τις προτάσεις που υποβάλει.

Τα λέμε όλα αυτά γιατί πράγματι, δεν μπορείς να πεις και κάτι παραπάνω, όταν και σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία για το κλείσιμο του έτους 2021, η απορροφητικότητα στα κονδύλια των έργων έφτασε το 3,6% των αρχικά προϋπολογισθέντων και σε απόλυτους αριθμούς 880.000 ευρώ (κωδικός 73 των δαπανών – τιμολογηθέντα). Δηλαδή με απλά λόγια και εφόσον θα συνεχισθούν οι ίδιοι ρυθμοί στην υλοποίηση των έργων θα απαιτηθούν τουλάχιστον είκοσι (20) χρόνια για να τα δούμε να ολοκληρώνονται!

Βεβαίως και καλοπροαίρετα οι δημότες που διάβασαν την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής δεν θα μπορούσαν παρά να συναινέσουν με την συγκεκριμένη πρόταση. Κορυφαίο ζήτημα της εποχής μας είναι η μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, της χρήσης φιλικών μέσων μεταφοράς προς το περιβάλλον, της εξοικείωσης των πολιτών με σύγχρονα κυκλοφορικά μέσα χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.  Καμία αντίρρηση μέχρι εδώ. Αλλά προφανώς για να καταλήξεις να υποβάλεις τέτοιες προτάσεις χρειάζεται να επιλύσεις άλλα, πιο άμεσα και πιο ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας και χρειάζεται επίσης να έχεις επιδείξει μέχρι σήμερα συνέπεια στην υπηρέτηση στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (κάτι για το οποίο δεν διακρίνεται η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας). Πώς όμως να το κάνεις αυτό, όταν ακόμη και για να αντικατασταθεί μια λάμπα σε κοινόχρηστο χώρο, χρειάζεται να παρέλθει ακόμη και μήνας και εφόσον ο δημότης αναγκαστεί να τηλεφωνεί σε καθημερινή βάση στους έχοντες την αρμοδιότητα;

Τουλάχιστον και εφόσον η πρόταση της δημοτικής αρχής γίνει αποδεκτή και χρηματοδοτηθεί, ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε μέχρι την συνταξιοδότησή μας, προκειμένου να κάνουμε μια βόλτα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα! Άλλωστε από το καλοκαίρι του 2019 έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 50.000 ευρώ (πρόγραμμα OpenMall) για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων (αυτά τα χρήματα είναι υπέρ-αρκετά για 30 ποδήλατα, εξ όσων γνωρίζουμε) και ακόμη δεν έχουμε δει ούτε ρόδα να κινείται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…