Home Ελλάδα-κόσμος Πόσο ΚΟΝΤΑ είναι ο Μέσι στη Σίτι;
Ελλάδα-κόσμος - 25 Νοεμβρίου, 2020

Πόσο ΚΟΝΤΑ είναι ο Μέσι στη Σίτι;

 Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που δέχθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την ανακοίνωση της διετούς επέκτασης συμβολαίου με τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν αν έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να φέρει στην ομάδα το Μέσι. Πριν δούμε τι συμβαίνει σε αυτήν την ιστορία, μπείτε εδώ για να δείτε τα σημερινά πιο δυνατά προγνωστικα ποδοσφαιρου

 

“Αυτό που θέλω είναι να κλείσει την καριέρα του εκεί” απάντησε ο Γκουαρδιόλα, παγώνοντας όλα τα σενάρια.

 

Αλλά όσα και να λέει ο Καταλανός κόουτς δημοσίως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Σίτι θέλει τον αρχηγό της Μπάρτσα και θα κάνει τα πάντα για να αποσπάσει την υπογραφή του, εφόσον γνωρίζει ότι ο Γκουαρδιόλα θα παραμείνει κάτοικος του Μάντσεστερ.

 

Με αυτό το σκεπτικό, το νέο συμβόλαιο του Πεπ αλλάζει τα δεδομένα στο “κυνήγι” ενός εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.

 

Ο Μέσι σίγουρα θα ακούσει σε προτάσεις το καλοκαίρι.

 

Ο Γκουαρδιόλα και η διοίκηση του συλλόγου αποδέχθηκαν από τον Απρίλιο ότι η ομάδα χρειάζεται ανανέωση, μία άποψη που υποστηρίζεται και από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην Πρέμιερ, όπου είναι στη 13η θέση με μόλις τρεις νίκες σε οκτώ παιχνίδια.

 

Η ανανέωση του προπονητή σημαίνει ότι αυτή η μετάβαση θα γίνει πιο απλή.

 

Το περασμένο καλοκαίρι, οι “πολίτες” ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με έναν παγκόσμιας κλάσης παίκτη που ήθελαν διακαώς στην ομάδα. Τα αισθήματα ήταν αμοιβαία. Αλλά ο παίκτης ρώτησε ένα πράγμα πριν υπογράψει: “Θα μείνει ο Πεπ στην ομάδα;”. Ο Γκουαρδιόλα δεν είχε δεσμευτεί ακόμη με το σύλλογο.

 

Το μήνυμα που έλαβε ο παίκτης ήταν ότι ο Γκουαρδιόλα θα μείνει στη Σίτι τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2021, όταν και ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό του, αλλά μετά από αυτό τίποτα δεν ήταν σίγουρο.

 

Ο Καταλανός προπονητής θα μπορούσε να διαβεβαιώσει τον παίκτη ότι, όντως, θα επέκτεινε τη συνεργασία του με το σύλλογο και η μεταγραφή θα ολοκληρωνόταν. Επέλεξε να μην το κάνει, αφού τότε δεν είχε σκεφτεί ακόμη τις επιλογές του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο παίκτης να πει όχι στη μεταγραφή.

 

Έχοντας πάρει την απόφαση να μείνει, δεν είναι έκπληξη ότι ο Γκουαρδιόλα θέλησε να ανακοινωθούν τα νέα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Παίκτες και μάνατζερ, μέσα στο κλαμπ και έξω από αυτό, έπρεπε να το μάθουν γρήγορα.

 

Μένει στην ομάδα γιατί γνωρίζει ότι από την τωρινή ομάδα, με εξαίρεση 5-6 παίκτες, θα είναι ανοιχτοί σε προτάσεις για όλους, καθώς το γκρουπ χρειάζεται ανανέωση. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι ο Πεπ γνωρίζει ότι η Σίτι θα τον αφήσει να ανανεώσει το ρόστερ με το δικό του τρόπο. Δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή για αυτόν.

 

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του Γκουαρδιόλα να μείνει στο Μάντσεστερ δεν επηρεάστηκε από την πιθανότητα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Μέσι το Γενάρη. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, όταν το καλοκαίρι ο Μέσι ήταν φευγάτος από τη Βαρκελώνη, πήρε τηλέφωνο τον Γκουαρδιόλα για να μάθει αν τον θέλει στη Σίτι. Η κουβέντα τους διήρκησε 4 ώρες, με συζητήσεις για το τι σημαίνει να παίζει κανείς στην Πρέμιερ Λιγκ, για την πόλη του Μάντσεστερ και για τις απαιτούμενες αλλαγές στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας για να χωρέσει ο Λίο στο σύστημα. Άρα η σχέση των δύο ανδρών είναι σίγουρα ακόμη πολύ δυνατή.

 

Αλλά όσο δελεαστική κι αν ακούγεται η μεταγραφή του Μέσι για τη Σίτι, όσο και για την Πρέμιερ Λιγκ, η συμφωνία απέχει για πολλούς λόγους. Πρώτον διότι υπάρχουν πολλοί δυνατοί μνηστήρες που θα κάνουν τα πάντα για να τον πάρουν από το Καμπ Νου.

 

Το μεγάλο όπλο της Σίτι είναι ότι έχουν πλέον τον Γκουαρδιόλα δεσμευμένο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Τότε ο Μέσι θα είναι 36 ετών. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…