Home Π.Ε. Φωκίδας Πως η κ. Γαζή θα εκλεγεί ξανά Αντιπεριφερειάρχης!
Π.Ε. Φωκίδας - 3 Απριλίου, 2013

Πως η κ. Γαζή θα εκλεγεί ξανά Αντιπεριφερειάρχης!

Η κινητικότητα και για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι μεγάλη και ήδη αρκετοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Ειδικά από το χώρο της ΝΔ, παίζουν ονόματα όπως ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος και ο πρώην αντινομάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Καραΐσκος, ενώ πάντα ενδιαφέρεται ο κ. Θανάσης Χειμάρας.
 
Ο νύν περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει απολύτως τη θέση του και ότι είναι σχεδόν αδύνατον να επανεκλεγεί .
Σ’ αυτό συνέβαλε απεριόριστα η τακτική του να συμπεριφέρεται κυρίως ως Νομάρχης Φθιώτιδας και Βοιωτίας έχοντας αφήσει στην μοίρα τους τους υπόλοιπους τρεις νομούς καθώς βεβαίως και το σύνολο των αντιπεριφερειαρχών του που δεν θα τους χαρακτήριζε κανείς ως επιτυχημένους.
Πάντως ο κος Περγαντάς διατείνεται σε οικείους του ότι δεν θα επιδιώξει να διεκδικήσει βουλευτική έδρα ,όπως λέγεται ευρέως, αλλά θα επιδιώξει την ανανέωση της θητείας του στην περίπτωση όμως που τα τρία κυβερνητικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή έστω μόνο το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ συνεργαστούν και μοιράσουν κεντρικά τις περιφέρειες.
Στο θέμα των περιφερειών πάντως το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, ούτε θα θυμίζει σε τίποτε τις προηγούμενες εκλογές. Αυτό οφείλεται στο γενικότερο πολιτικό κλίμα και την αντίδραση των πολιτών – πελατών στα κόμματα, που δείχνουν να τείνουν σε ευρύτερα σχήματα, απαλλαγμένα από κομματικές εξαρτήσεις.
Ήδη το προηγούμενο διάστημα είδαμε τις αφόρητες πιέσεις των πασόκων για παράταση θητείας, καθώς γνωρίζουν ότι πλέον είναι σχεδόν αδύνατον να ονειρεύονται δήμους και πολύ περισσότερο περιφέρειες αφού τα ποσοστά του κόμματος έχουν πέσει σε μονοψήφιους αριθμούς.
Η παράταση φαίνεται ότι δεν θα δοθεί και έτσι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να μπει στην εξουσία από την πίσω πόρτα, όπως κάνει και με την κυβέρνηση. Στην προσπάθεια αυτή δε, είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει και τη ΔΗΜΑΡ. Άλλωστε, ιστορικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχαμε συνεργασία των πασοκτζήδων και των μελών της Ανανεωτικής Αριστεράς. Σε αυτή τη φάση όμως και η ΝΔ τους χρειάζεται, αφού ξέρει ότι η γενικότερη ασφυξία από την οικονομική πολιτική που ακολουθείται είναι πολύ πιθανόν να την οδηγήσει σε ΒΑΤΕΡΛΩ.
Σε αυτή τη βάση λοιπόν, δεν αποκλείεται να δούμε συνεργασία των τριών κομμάτων, όπου είτε η ΝΔ θα βάλλει τον επικεφαλής και οι άλλοι δυο θα μοιραστούν τους αντιπεριφερειάρχες, είτε θα μοιράσουν τις περιφέρειες όπου το ένα κόμμα θα βάζει τον επικεφαλής και τ’ άλλα δυο τους αντιπεριφερειάρχες.
Αν ισχύσει λοιπόν το πρώτο σενάριο που είναι και το πιο ρεαλιστικό, το πιθανότερο είναι να προχωρήσουν σε κοινή κάθοδο, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στην περίπτωση αυτήν την θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας είναι καβατζωμένη από τώρα από τη Γιώτα Γαζή λόγω Βενιζέλου.
Άλλωστε, η προτίμηση του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό της έχει αποδειχθεί όχι μόνο από το γεγονός ότι την έχει συμπεριλάβει σε όλα τα κομματικά όργανα, αλλά κυρίως φάνηκε στις προηγούμενες εκλογές, όταν το παπανδρεϊκό σύστημα για να την παραγκωνίσει επέλεξε την κ. Μαρία Καρακλιούμη, μέσα σε ένα βράδυ ο κ. Βενιζέλος κατάφερε ν’ αλλάξει το ψηφοδέλτιο επιβάλλοντας την υποψηφιότητά της.
Μια υποψηφιότητά της, σ’ ένα εκλόγιμο ψηφοδέλτιο που μπορεί να μην είναι επικεφαλής, αλλά αν εκλεγεί θ’ αποφασίζει μόνη της, όπως στην θέση της Αντιπεριφερειάρχη, είναι ότι πρέπει για να έχει ελπίδες εκλογής και να παρατείνει για μια ακόμη πενταετία (τόσο χρόνο θα διαρκέσει η νέα θητεία) την αντιμισθία του αντιπεριφερειάρχη, που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη.
Όσον αφορά τα σενάρια που φέρουν την κ. Γαζή να προσανατολίζεται στο τιμόνι του δήμου Δελφών, μάλλον δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, καθώς φαντάζει σχεδόν σενάριο επιστημονικής φαντασίας να καταφέρει να κερδίσει το δήμο. Εξάλλου, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και στις περιφερειακές εκλογές του 2010 έχασε στο δήμο Δελφών και τις δυο Κυριακές. Είχε καταφέρει να κερδίσει μόνο στο δήμο Δωρίδας τη δεύτερη Κυριακή, καθώς ο κ. Καπεντζώνης που είχε καταφέρει να εκλεγεί από την πρώτη έριξε όλο του το βάρος στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…