Home Κοινωνικοί φορείς Πυρ και μανία ο Δεσπότης με τον Αστυνομικό Διευθυντή που τον αγνόησε επιδεικτικά: «Θα τον φτιάξω εγώ αυτόν»
Κοινωνικοί φορείς - 8 Ιανουαρίου, 2021

Πυρ και μανία ο Δεσπότης με τον Αστυνομικό Διευθυντή που τον αγνόησε επιδεικτικά: «Θα τον φτιάξω εγώ αυτόν»

 Πυρ και μανία ο Δεσπότης με τον Αστυνομικό Διευθυντή που τον αγνόησε επιδεικτικά: 

«Θα τον φτιάξω εγώ αυτόν»
 
Έξω φρενών είναι, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ.Θεόκτιστος με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας, για τον οποίο των Θεοφανείων προειδοποιούσε ενώπιον του Δημάρχου Δελφών με την αμίμητη φράση «θα τον φτιάξω εγώ αυτόν», αναφερόμενος προφανώς στην επικείμενη προαγωγή του. 
 
Η ιστορία και η στάση της εκκλησίας στη Φωκίδα
 
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω στις 3 Ιανουαρίου, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να μη λειτουργήσουν οι Ναοί των Θεοφανίων. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να λειτουργήσουν συνετά και με όλα τα μέτρα προστασίας. Η Μητρόπολη Φωκίδας, τηρώντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ανακοίνωσε ότι θα γίνει η λειτουργία των Θεοφανείων και ο αγιασμός σε μέρος που θα γνωρίζει μόνο ο Μητροπολίτης και ένας διάκονος. Εδώ να σημειώσουμε πως τελικά ο αγιασμός έγινε στην Ιτέα με ελάχιστους παριστάμενους. Παράλληλα θα υπενθυμίσουμε ότι η Μητρόπολη Φωκίδας η ηγεσία της και όλοι οι ιερείς έδειξαν σεβασμό στην πανδημία, συμμορφώθηκαν και τήρησαν τα μέτρα. Ιδιαίτερα δε σημειώνουμε ότι η μονή Τρικόρφου, στην οποία ηγούμενος είναι ο πρωτοσύγγελος π.Νεκτάριος Μουλατσιώτης έκλεισε για το κοινό, πολύ νωρίτερα από τη γενική απόφαση της πολιτείας. Αυστηρά εξίσου μέτρα επιβλήθηκαν και στην Ιτέα και κυρίως στο Θεραπευτήριο από τον πρόεδρό του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Καλύβα. Τα παραπάνω δείχνουν φυσικά ότι η εκκλησία της Φωκίδας στους κόλπους της δεν έχει αρνητές, ούτε και ακρότητες. Τουλάχιστον, όχι σε ότι αφορά την πανδημία.
 
Το περιστατικό
 
Ο Μητροπολίτης λοιπόν φέρεται στην Ιτέα, κατά τον καφέ που ακολούθησε τον αγιασμό να αναφέρθηκε στα τηλέφωνα που έπαιρναν στους ιερείς όλης της Φωκίδας οι αστυνομικοί και κυρίως στο Λιδωρίκι και την Ιτέα που ήταν και πιο φορτικές οι ενοχλήσεις ζητώντας τους ή και «απειλώντας» τους να μην ανοίξουν τις πόρτες. Σφόδρα ενοχλημένος με τον Αστυνομικό Διευθυντή ακούστηκε να λέει ότι είναι δυσαρεστημένος με τη στάση του. «Με αγνόησε παντελώς. Εμένα όφειλε να πάρει τηλέφωνο και αν συνεννοηθούμε και προφανώς θα στέλναμε οδηγίες στους ναούς. Προσωπικά ανακατεύτηκα ποτέ στα θέματα της Αστυνομίας. Αυτός πως ανακατεύτηκε στα δικά μας; Είναι δυνατόν όλη τη μέρα οι αστυνομικοί να απειλούσαν ιερείς; Δεν είναι προϊστάμενος της εκκλησίας και δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί έτσι», έλεγε ο Μητροπολίτης, ενώπιον του Δημάρχου. Συμπλήρωσε μάλιστα το κορυφαίο «θα στον φτιάξω εγώ αυτόν», αναφερόμενος προφανώς στις επικείμενες κρίσεις, όπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Φωκίδας κ. Παναγιώτης Κατσιάμπας αναμένει την προαγωγή του.
 
Τέλος θα ήταν καλό να ακολουθήσει συνάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή με το Μητροπολίτη, ώστε να λυθεί η  παρεξήγηση που δημιουργήθηκε. Σε μικρές περιοχές, όπως η δική μας, μόνο με πνεύμα συνεργασίας μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Οι επιδείξεις εξουσίας δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν!
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…