Home Πολιτικά - Φωκίδα Πρώτη επίσκεψη του επενδυτή χθες στη μαρίνα Ιτέας Το Σεπτέμβριο ο Στ.Κυριακούλης ξεκινά τα έργα
Πολιτικά - Φωκίδα - 20 Μαΐου, 2020

Πρώτη επίσκεψη του επενδυτή χθες στη μαρίνα Ιτέας Το Σεπτέμβριο ο Στ.Κυριακούλης ξεκινά τα έργα

 Πρώτη επίσκεψη του επενδυτή χθες στη μαρίνα Ιτέας

Το Σεπτέμβριο ο Στ.Κυριακούλης ξεκινά τα έργα

-Ενημέρωση από το Βουλευτή κ. Ι.Μπούγα ζήτησε το γραφείο Πρωθυπουργού για τη μαρίνα.

-Η προετοιμασία για τη διαγωνιστική  διαδικασία ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε μείνει αναξιοποίητη στο ΤΑΙΠΕΔ για πολλά χρόνια.

 

 

 

Αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε το στίγμα της στη Φωκίδα αυτό είναι για τη μαρίνα Ιτέας, όπου και φρόντισε να προχωρήσει η διαδικασία προς αξιοποίηση και από ότι φαίνεται τα κατάφερε.

Ο όμιλος Κυριακούλη, μοναδικός πλειοδότης, ήδη σχεδιάζει το μέλλον και μάλιστα με ορίζοντα δεκαετίας, όπου και ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Σταύρος Κυριακούλης που επισκέφθηκε τη μαρίνα χθες, θεωρεί ότι θα έχει λάβει τη μορφή αλλά και τη σταθερότητα που απαιτεί μια τέτοια επένδυση.

Βασικός στόχος του κ. Κυριακούλη είναι να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο την κατασκευή των υπολειπόμενων έργων και το χρονικό σημείο είναι κομβικό, καθώς θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται σε δεύτερη φάση.

Ο κ.Κυριακούλης εμφανίστηκε χθες στο Λιμενικό Ταμείο όπου ξεναγήθηκε στους χώρους της μαρίνας από την πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Σοφία Αναγνωστάκου, στην οποία και ανέπτυξε τα σχέδιά του για το μέλλον.

Παράλληλα χθες το γραφείο του Πρωθυπουργού  Κ.Μητσοτάκη ζήτησε ενημέρωση από το βουλευτή κ. Γιάννη Μπούγα για τις εξελίξεις στο θέμα της μαρίνας.

 

Μετά την αποχώρηση του κ. Κυριακούλη το Λιμενικό ταμείο Φωκίδας εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

 

Ο Όμιλος Εταιρειών Κυριακούλη ήταν το μοναδικό επενδυτικό σχήμα που υπέβαλε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Ιτέας για περίοδο 40 ετών.

Ο Όμιλος Εταιρειών Κυριακούλη από το 1980 δραστηριοποιείται σε τρεις κλάδους: πρώτος είναι ο επαγγελματικός θαλάσσιος τουρισμός με σκάφη αναψυχής, ιδιόκτητα και τρίτων, δεύτερος η διαχείριση τουριστικών λιμένων και τρίτος η εκμετάλλευση ακινήτων.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του κου Κυριακούλη και των συμβούλων του με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας, κα Αναγνωστάκου Σοφία, στα πλαίσια της επίσκεψης και αξιολόγησης των χώρων της μαρίνας της Ιτέας, πραγματοποιήθηκε μία ενημέρωση για την πορεία του διαγωνισμού, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, τους στόχους σε βάθος δεκαετίας, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την εναρμόνισης της τοπικής κοινωνίας.

Σημειωτέον πως, από το 2012 η διαχείριση της μαρίνας της Ιτέας έχει παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας έως να περιέλθει σε υποψήφιο επενδυτή.

 

Εκ του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…