Home Δήμος Δωρίδας Πρόταση χρηματοδότησης ενός σημαντικού έργου στον τομέα της ύδρευσης από το Δήμο Δωρίδος

Πρόταση χρηματοδότησης ενός σημαντικού έργου στον τομέα της ύδρευσης από το Δήμο Δωρίδος

«Ο Δήμος Δωρίδος, συνεχίζοντας την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών στον τομέα της ύδρευσης και στοχεύοντας στον αποδοτικότερο έλεγχο του δικτύου, περνά στην επόμενη φάση τις ενέργειές του με την υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση ενός έργου κομβικής σημασίας». 

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, μετά την υποβολή από το Δήμο Δωρίδος τριών προτάσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την προμήθεια και εγκατάσταση ασύρματων ψηφιακών υδρομέτρων στις Δημοτικές Ενότητες Ευπαλίου, Τολοφώνας και Λιδωρικίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.756.356,80 €.

Το συνολικό έργο αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης, με στόχο τη μείωσή τους καθώς και τον έλεγχο των υδάτινων πόρων.

Η ένταξη των έργων θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο, με πολλαπλά οφέλη στον τομέα της ύδρευσης, καθώς η αντικατάσταση των συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά, στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου  θα συμβάλλει στην εξάλειψη των οικιακών αφανών διαρροών, στην αποδοτικότερη λειτουργία του εσωτερικού δικτύου, στην πρόβλεψη πιθανών αστοχιών του συστήματος ύδρευσης, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων του Δήμου. 

Μέσω της προμήθειας του συστήματος, ο Δήμος επιδιώκει:

  • Να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τους καταναλωτές. 
  • Να δώσει λύση στα υδρευτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής και αφορούν: 

-Την εξασφάλιση εκείνων των ποσοτήτων του νερού που είναι ανά πάσα στιγμή ικανές να καλύπτουν ένα λογικό επίπεδο κατανάλωσης.

-Τη διαφύλαξη και διατήρηση της ποιότητας του υδροφόρου ορίζοντα και της ποιότητας του προσφερόμενου νερού, αποφεύγοντας φαινόμενα και συνθήκες υπεράντλησης.  

-Την αδιάκοπη παροχή νερού, που ικανοποιεί τις προβλεπόμενες από το νόμο προδιαγραφές ποιότητας, μέσα από ένα δίκτυο διανομής και υπό την απαραίτητη πίεση. 

-Την εξυπηρέτηση των καταναλωτών με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…