Home Δήμος Δελφών Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2014 Δήμου Δελφών
Δήμος Δελφών - 28 Ιανουαρίου, 2014

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2014 Δήμου Δελφών

Προς ψήφιση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2014 Δήμου Δελφών

– Στις 49.200 ευρώ ο προϋπολογισμός

 

Στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μέσω ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εφαρμογών προκειμένου να βοηθηθεί η στρατηγική του Δήμου Δελφών στον τουρισμό, στοχεύει το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2014, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σημειώσουμε πως ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στις 49.200 ευρώ και περιλαμβάνει κυρίως, έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου.

Σύμφωνα με την εισήγηση που θα πραγματοποιήσει η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μάρω Γουργουρή, το χαρτοφυλάκιο του Δήμου Δελφών για τον τουρισμό έχει ήδη οριστικοποιηθεί ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υιοθέτησης της νέας εικαστικής ταυτότητας του Δήμου Δελφών για τον τουρισμό, η οποία σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα θα λανσαριστεί τον επόμενο μήνα.

Τα «τουριστικά προϊόντα», πρωτεύοντα και δευτερεύοντα, ώριμα και αναπτυσσόμενα, που ο Δήμος πια θα προωθήσει είναι: Επισκέψεις ιστορικών Μνημείων, Ολιγοήμερες αποδράσεις και περιήγηση όλο το χρόνο, Διακοπές Ήλιου – Θάλασσας, Αποκριάτικες Αποδράσεις, Πεζοπορία, Ορεινός Τουρισμός, Ορειβασία και Αναρρίχηση, Χιονοδρομίες, Συνέδρια, Ποδηλασία, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (PARAPENTE), Θαλάσσια σπορ, Γάμοι, Φεστιβάλ Δελφών, Δρόμοι του ‘21(1821), Γαστρονομία και Ελιά, Κρουαζιέρα.

 

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο πέρασε ομόφωνα από την  Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών και θα τεθεί προς ψήφιση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών έχει ως εξής:

 

Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου

 

– Έντυπα πλοήγησης Δημοτικών Ενοτήτων: 6.500 ευρώ. Αφορούν σε προμήθεια εντύπων βασικής πληροφόρησης επισκεπτών και με πιθανή χρήση χάρτη για τις τουριστικές πόλεις και με πιλότο αυτόν της ΔΕ Δελφών.

– Φωτογραφική βάση δεδομένων (Φάση ΙΙ): 3.500 ευρώ. Αφορά στον δεύτερο κύκλο δημιουργίας φωτογραφικής βάσης με βάση τη στοχοθεσία του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και που θα απαιτηθούν για την περίοδο καλοκαίρι-φθινόπωρο-χειμώνα 2014.

– Παραγωγή βίντεο τουριστικής ανάδειξης: 3.500 ευρώ. Αφορά στη δημιουργία σύγχρονου βίντεο ανάδειξης των τουριστικών μας προϊόντων με τρόπο που θα συνάδει στις σύγχρονες απαιτήσεις του μάρκετινγκ και το οποίο θα φέρει το βάρος και δραματοποιημένης διαφημιστικής πλατφόρμας βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στο τουριστικό μας προϊοντικό χαρτοφυλάκιο.

– Προβολή και διαδικτυακό Μάρκετινγκ: 6.500 ευρώ. Αφορά στην προβολή τουριστικού προφίλ με ενέργειες επικοινωνίας και διαφήμισης καθώς και ενίσχυση της συνολικής διαδικτυακής παρουσίας της τουριστικής προβολής μέσω σχετικών και σχεδιαζόμενων ενεργειών μάρκετινγκ.

– Γραφιστικές Ανάγκες: 1.000 ευρώ. Αφορά στην κάλυψη αναγκών γραφιστικής υποστήριξης για το σύνολο των ενεργειών παραγωγής εντύπων, ηλεκτρονικών χαρτών και επεξεργασίας οπτικών δεδομένων.

– Οι Δρόμοι του 1821: 3.000 ευρώ. Αφορά στην εκπόνηση μελέτης τεκμηρίωσης & ανάδειξης του προϊόντος «Δρόμοι του ’21» το οποίο απαιτεί εξειδικευμένη ιστορική έρευνα πάνω στην οποία θα σχεδιαστεί και η σχετική προϊοντική υλοποίηση.

– Φεστιβάλ Δελφών: 500 ευρώ. Αφορά στη δημιουργία φακέλου υποστήριξης για το προϊόν «Φεστιβάλ Δελφών» ο οποίος θα αποτελέσει τη βασική επικοινωνιακή πλατφόρμα ενημέρωσης και πρόκλησης σχετικού ενδιαφέροντος.

– Προμήθεια σταντ μέσων προβολής: 500 ευρώ. Αφορά στην κάλυψη αναγκών επικοινωνίας των τουριστικών εντύπων σε επιλεγμένους χώρους προβολής, π.χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, με τη μορφή καλαίσθητων, ευέλικτων και λειτουργικών σταντ.

Σύνολο: 25.000 ευρώ.

 

Τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα και έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών

 

Fam trip ελλήνων δημοσιογράφων: 5.000 ευρώ. Αφορά σε επίσημη 3ήμερη περιοδεία δημοσιογράφων του τουριστικού τύπου στο Δήμο μας για την ανάδειξη του τουριστικού μας προφίλ και σε συνάρτηση με  εξειδικευμένα προϊόντα.

– Δημιουργία δώρων εθιμοτυπίας: 2.000 ευρώ. Αφορά στην προμήθεια δεδομένων συμβολικών δώρων προς εθιμοτυπία σχετική με την ταυτότητα και τις ανάγκες προβολής του Δήμου.

Σύνολο: 7.000 ευρώ

 

Λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων

 

– Προμήθεια υλικών παράδοσης εθιμοτυπίας: 2.000 ευρώ. Αφορά στην κάλυψη αναγκών συσκευασίας & μεταφοράς δώρων και προσφερομένων πακέτων δημοσίων σχέσεων & εθιμοτυπίας όπως π.χ. σακούλες χειρός.

Σύνολο: 2.000 ευρώ

 

Διοργάνωση συνεδρίων συναντήσεων και διαλέξεων

 

– Εκδήλωση ανάδειξης τοπικής γαστρονομίας: 4.000 ευρώ. Αφορά στη διοργάνωση γαστρονομικής εκδήλωσης για την ανάδειξη της τοπικής μας γαστρονομίας και πιθανή έκδοση σχετικού εντύπου για την «ρουμελιώτικη κουζίνα» που είναι ένα σχεδιαζόμενο τουριστικό μας προϊόν και για το οποίο θα υπάρξει σχετική έρευνα και μελέτη.

Σύνολο: 4.000 ευρώ

 

Δημιουργία νέας ενοποιημένης διαδικτυακής παρουσίας του Δ. Δελφών

 

– Δημιουργία τουριστικής ιστοσελίδας: 8.000 ευρώ. Αφορά στη δημιουργία της κεντρικής τουριστικής σελίδας του δήμου μας www.visitdelphi.gr η οποία έχει ήδη ανατεθεί και της οποίας η υλοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στα πλαίσια της δράσης «δημιουργία νέας ενοποιημένης παρουσίας  του Δήμου Δελφών».

Σύνολο: 8.000 ευρώ

 

Δαπάνες εκθέσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

 

– Συμμετοχή σε έκθεση του εξωτερικού: 2.000 ευρώ. Αφορά στην κάλυψη αναγκών συμμετοχής αντιπροσωπείας του Δήμου μας σε μία τουλάχιστον μεγάλη έκθεση του εξωτερικού για την δημιουργία συνθηκών προώθησης, lobbying και επαφής με κανάλια διανομής και υπό την αίρεση της έγκρισης του ΕΟΤ που θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει πρώτα την ίδια συμμετοχή και παρουσία.

Σύνολο 2.000 ευρώ.

 

Συνδρομή για τη συμμετοχή των ακτών του Δήμου στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες

 

– Συνδρομή αιτήσεων παραλιών: 1.200 ευρώ. Αφορά στη συνδρομή που ο Δήμος μας πρέπει να καταβάλει για τις συμμετέχουσες παραλίες στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» για το έτος 2014.

Σύνολο 1.200 ευρώ

 

Συνολικό ποσό προϋπολογισθέντων δράσεων  49.200 ευρώ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…