Home Δήμος Δελφών Προ ημερήσιας η οικονομική ζημιά των Δελφών από την παράταξη Παναγιωτόπουλου
Δήμος Δελφών - 9 Μαρτίου, 2020

Προ ημερήσιας η οικονομική ζημιά των Δελφών από την παράταξη Παναγιωτόπουλου

 Προ ημερήσιας θέτει στη συνεδρίαση της Τετάρτης η παράταξη του π.Δημάρχου Δελφών κ. θανάση Παναγιωτόπουλου, με πρωτοβουλία του κ. Αναγνωστόπουλου, το ζήτημα της οικονομικής ζημίας που έχει προκύψει για τους επαγγελματίες των Δελφών και ευρύτερα, λόγω κορωνοϊού.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Προς:

 

α) Δήμαρχο Δήμου Δελφών κο Παναγιώτη Ταγκαλή

 

β) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κα Πονήρη – Σεγδίτσα Χρυσούλα

 

Κοινοποίηση:

 

α) Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδος, Γιδογιάννου 7, Άμφισσα

 

β) Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Δελφών

 

 

 

Συζήτηση και λήψη απόφασης προ Ημερησίας Διατάξεως στην Συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου 2020 με Θέμα « Έκδοση Ψηφίσματος και προτάσεις μέτρων για την στήριξη των Τουριστικών Επιχειρήσεων του Δήμου μας λόγω των αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων στον Κλάδο από την επιδημία του Κορωναϊού.»  

 

 

 

κε Δήμαρχε, κα Πρόεδρε,

 

Κατόπιν των δραματικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν τις εξελίξεις γύρω από την επιδημία του Κορωναϊού και τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει στην λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων στον Δήμο μας καθώς επίσης και στην κατάρρευση των εσόδων τους, προτείνουμε όπως εκδοθεί εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Ψήφισμα-Απόφαση που να περιλαμβάνει τις παρακάτω προτάσεις:

 

α) Την δέσμη μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την διατήρηση των εκατοντάδων θέσεων εργασίας  σ’ αυτές τις επιχειρήσεις και που μπορεί να περιλαμβάνει και την επιδότηση μέρους των ασφαλιστικών εισφορών από πλευράς κράτους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

β) Την στήριξη των ιδίων των επιχειρήσεων που στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι επιχειρήσεις οικογενειακές ή αυτοαπασχολουμένων και που μπορεί να περιλαμβάνει την μείωση του ΦΠΑ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθώς και την χρονική παράταση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

 

γ) Την δυνατότητα χρονικής παράτασης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων αυτών στην πληρωμή των Δημοτικών Τελών, των λογαριασμών Ύδατος και Αποχέτευσης στην ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών καθώς και στις Εταιρείες Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

 

δ) Την δυνατότητα «παγώματος» των όποιων Δανειακών τους Υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς την επιβολή πρόσθετων τελών και τόκων.

 

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι ο Δήμος μας έχει χαρακτηρισθεί από την Πολιτεία ως Τουριστικός και ως εκ τούτου έχουμε ήδη συστήσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τουριστική Επιτροπή (Ν.3852/2010) για την προώθηση των θεμάτων του συγκεκριμένου Κλάδου.

 

Είναι δεδομένο ότι οι αρνητικές αυτές επιπτώσεις θα επηρεάσουν σύντομα και άλλες επιχειρήσεις της περιοχή μας που έχουν να κάνουν με υποστηρικτικές υπηρεσίες των επιχειρήσεων Τουρισμού και συνεπώς πρέπει να αποτραπεί με κάθε κόστος ένα πιθανό ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης.

 

 

 

 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Αναγνωστάκου Σοφία (Δ.Ε. Ιτέας)

Αναγνωστόπουλος Λουκάς (Δ.Ε. Ιτέας)

Κώνστα Κρυσταλλία (Δ.Ε. Δελφών)

Ραβάνης Δημήτρης (Δ.Ε. Καλλιέων)

Τσονάκας Θανάσης (Δ.Ε. Γαλαξειδίου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…