Home Κοινωνικοί φορείς Προχωράει το σχέδιο «μια Αναπτυξιακή στη Στερεά» : Ανατέθηκε η μελέτη
Κοινωνικοί φορείς - 22 Ιουνίου, 2018

Προχωράει το σχέδιο «μια Αναπτυξιακή στη Στερεά» : Ανατέθηκε η μελέτη

 Αποφασισμένος να προχωρήσει τη διάλυση της ΑΝΦΩ, πριν αποχωρήσει από τη Στερεά Ελλάδα, εμφανίζεται ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ανέθεσε ήδη οικονομοτεχνική μελέτη, για τη ενοποίηση όλων των αναπτυξιακών εταιρειών σε μια. 

 
Πάγια θέση – πρόταση Στουπή –Υπέρ της διάλυσης ο Γκικόπουλος
 
Από την αρχή ο επικεφαλής της παράταξης Στερεά σε νέα τροχιά κ. Νίκος Στουπής ισχυριζόταν ότι μοναδική λύση, για οικονομία πόρων, χρόνου και αποτελεσματικό έλεγχο είναι η ενοποίηση όλων αυτών των αναπτυξιακών εταιρειών, που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σε μια. Η πρότασή του όμως για χρόνια απευθυνόταν σε ώτα μη ακουόντων. 
Στην απέναντι όχθη ήταν διαχρονικά ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Γκικόπουλος, ο οποίος καταγγέλλει ότι επικρατεί σκοταδισμός στις εν λόγω εταιρείες και ζητεί ματαίως ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη. Ο κ. Μπακογιάννης όμως δεν ήταν ποτέ διατεθειμένος να την παρέχει, πιθανόν επειδή και ο ίδιος δεν εμπιστεύεται τα στοιχεία που θα δοθούν από τους συνεργάτες του για αυτές τις εταιρείες. αυτό φάνηκε καθαρά φάνηκε από την ερώτηση του κ. Δρόσου Παρασκευά, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βαγγέλης Κατσαγούνος είχε ετοιμάσει απάντηση, την οποία ο Περιφερειάρχης δεν έδωσε!
 
Οι βασιλικοί μισθοί
 
Ο κ. Μπακογιάννης, το πρώτο διάστημα της θητείας του δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα της ΑΝΦΩ. Για πρώτη φορά άρχισε να μελετά το θέμα, μετά το δημοσίευμά μας με τίτλο «βασιλικοί μισθοί», όπου αφορούσε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε εκείνο το Συμβούλιο ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης είχε επισημάνει ότι διατίθεται ένα αστρονομικό ποσό για μισθοδοσία. στην πορεία φάνηκε ότι από τα 6 εκ που διαχειρίζεται συνολικά η εταιρεία το 1 εκ αφορά το λειτουργικό της κόστος, ενώ φάνηκε ότι υπήρχαν εργαζόμενοι με μισθολογικό κόστος περί τις 60.000 ευρώ ετησίως, το οποίο ξεπερνά σημαντικά την αποζημίωση του Αντιπεριφερειάρχης, ίσως και του Περιφερειάρχη. 
Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε μια αρνητική συζήτηση στην τοπική κοινωνία για την περιφέρεια, με την πολιτική της ηγεσία να αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να κάνει. Εξάλλου πιεζόταν από προβλήματα που δημιουργήθηκαν και σε άλλες αναπτυξιακές της Στερεάς Ελλάδας. 
 
Οι πειραματισμοί
 
Ως πρώτη αντίδραση ο περιφερειάρχης βρήκε τη λύση του ενιαίου μισθολογίου, η οποία όμως δεν ευδοκίμησε, αφού δεν κρίθηκε αρκετή. Έδειχνε όμως ότι δεν θέλει να πάει και σε ρήξη βάζοντας το «μαχαίρι στο κόκκαλο». 
Η επόμενη λύση που εφηύρε δημιούργησε πολλά προβλήματα που έφτασαν στο παρά ένα να διαταρραχθούν οι σχέσεις του με εν ενεργεία συνεργάτες του. Η λύση εκείνη ήθελε τον κ. Κατσαγούνο να παραιτείται από την προεδρία, να αναλαμβάνει πρόεδρος ο δικηγόρος κ. Γιώργος Δελμούζος και να ενεργοποιείται η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου την οποία θα αναλάμβανε ο κ. Γιώργος Κουλούλας. Το σχέδιο όμως διέρρευσε και το πληροφορήθηκαν οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της Φωκίδας κ. Π.Αραναντινού και κ. Στ. Κάππος και Χ.Κατσαρός. Η αντίδρασή τους ήταν σφοδρή, ενώ ο κ. Κάππος ξεκαθάρισε στον κ. Μπακογιάννη ότι αν παραιτηθεί ο κ. Κατσαγούνος θα αυτοπροταθεί για την προεδρία. Αν και ποτέ το σχέδιο αυτό δεν παρουσιάστηκε επίσημα δημόσια, αν και ποτέ δε διαψεύστηκε, ατόνησε και όλα δείχνουν ότι αποσύρθηκε από το τραπέζι. Εξάλλου, σε ερώτησή μας προς τον κ. Κουλούλα πως προχωράει η υπόθεση αυτή και πότε θα γίνουν οι αλλαγές στο ΔΣ, μας ενημέρωσε ότι από τότε που ήρθε στην επιφάνεια δεν ασχολήθηκε άλλο ο Περιφερειάρχης και όλα δείχνουν ότι τελείωσε. «δεν είχα κανένα καημό να ασχοληθώ με αυτά. Ζήτησαν τη βοήθειά μου και έκανα την ανάγκη φιλοτιμία αποδεχόμενος την πρόταση. δεν ήταν όμως ποτέ αυτοσκοπός μου και ούτε ήθελα να μπλέξω με τέτοια πράγματα», είπε. 
 
Πρόσφατα ήρθε στο προσκήνιο η λύση της μίας εταιρείας
 
Η ενοποίηση των αναπτυξιακών εταιρειών της Στερεάς Ελλάδας σε μια ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο και μετά από ερώτηση του κ. Παρασκευά, στην οποία ο κ. Μπακογιάννης απάντησε ότι μελετά το ενδεχόμενο αυτό. Όλα δείχνουν ότι μετά από πολλές παλινωδίες και πειραματισμούς η λύση που έχει καταλήξει ο Περιφερειάρχης να δώσει είναι αυτή, γι αυτό άλλωστε και την προχωρά με ταχείς ρυθμούς.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…