Home Δήμος Δελφών Προτεραιότητα σε έργα οδοποιίας από τους Προέδρους των Τ.Κ. Οινοχωρίου και Σκλήθρου
Δήμος Δελφών - 23 Σεπτεμβρίου, 2014

Προτεραιότητα σε έργα οδοποιίας από τους Προέδρους των Τ.Κ. Οινοχωρίου και Σκλήθρου

 Προτεραιότητα σε έργα οδοποιίας από τους Προέδρους των Τ.Κ. Οινοχωρίου και Σκλήθρου

Επικίνδυνοι οι δρόμοι που συνδέουν τα χωριά 
– «Πρέπει να διορθωθούν άμεσα οι βλάβες. Σε διαφορετική περίπτωση το χειμώνα θα κινδυνέψουν ζωές», αναφέρουν οι κ.κ. Κασβής και Πρέντζας
 
Αν και η προηγούμενη Δημοτική περίοδος για της Τοπικές Κοινότητες Οινοχωρίου και Σκλήθρου, χαρακτηρίζεται στάσιμη αφού σε όλη τη Γραβιά δεν συντάχθηκε Τεχνικό Πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην γίνουν σημαντικά έργα στα χωριά, στη νέα θητεία του οι δύο Πρόεδροι κ.κ. Γιάννης Κασβής και Ηλίας Πρέντζας, θα θέσουν ως προτεραιότητα στα οδικά δίκτυα, όπου σε πολλές περιπτώσεις εντοπίζεται μεγάλη επικινδυνότητα.
Μάλιστα όπως τονίζουν στην ΩτΦ, πρέπει ο Δήμαρχος να δει άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δύο οδικά δίκτυα, αφού έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάβρωση η οποία είναι άκρως επικίνδυνη, ιδίως για τη χειμερινή περίοδο που έρχεται.
 
Μόνο μικρές παρεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια
 
Όπως είναι γνωστό, για την Δημοτική Ενότητα Γραβιάς δεν είχε καταρτιστεί Τεχνικό Πρόγραμμα για την εκπόνηση σημαντικών έργων. Τόσο η Τοπική Κοινότητα Οινοχωρίου όσο και η Τοπική Κοινότητα Σκλήθρου, τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια περιορίστηκαν σε μικρά έργα, όπως για παράδειγμα κάποιες τσιμεντοστρώσεις. 
Ουσιαστικά, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Οινοχωρίου έγιναν μόνο παρεμβάσεις σε δρόμους όπου τα χρήματα δόθηκαν από τα Μεταλλεία. 
 
Προτεραιότητα σε οδικά δίκτυα με μεγάλη επικινδυνότητα
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τους δύο Προέδρους, μας ενημέρωσαν πως τα χωριά τους έχουν βασικά προβλήματα σε κάποιους δρόμους, οι οποίοι παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα. «Υπάρχουν δύο οδικά δίκτυα προς Καλοσκοπή και Οίτη που πρέπει να γίνουν  απαραίτητα κάποιες εργασίες γιατί πλέον υπάρχει ορατός κίνδυνος ατυχημάτων. Ο δρόμος προς Καλοσκοπή έχει υποστεί διάβρωση. Με τα πρώτα χιόνια, ο οδηγός του γκρέιντερ θα κινδυνέψει να βρεθεί στο γκρεμό. Παρόμοια προβλήματα, μικρότερης κλίμακας όμως αντιμετωπίζει και ο δρόμος από Σκλήθρο για Οίτη. Έχουμε ήδη κάνει μία συνάντηση με το Δήμαρχο και του θέσαμε ως προτεραιότητα αυτούς τους δύο δρόμους, γιατί πραγματικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους οδηγούς. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα το κοιτάξει και οφείλει να βάλει προτεραιότητα σε τέτοια έργα που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφεραν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Οινοχωρίου και Σκλήθρου στην ΩτΦ. 
Επιπλέον οι κ.κ. Κασβής και Πρέντζας επεσήμαναν πως το κομμάτι του οδικού δικτύου από Καστέλλια έως Οινοχώρι, αντιμετωπίζει και αυτό αρκετά προβλήματα αφού έχουν δημιουργηθεί από την χρήση των μεταλλείων πολλές λακκούβες.
Παράλληλα στη διαδρομή από τα Καστέλλια έως τη θέση Πύργο, έχει παρατηρηθεί διαρροή από τον τσιμενταύλακα με αποτέλεσμα τους χειμερινούς μήνες να παγώνει το νερό και να γλιστράει το συγκεκριμένο σημείο επικίνδυνα. 
Να σημειώσουμε τέλος πως ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Οινοχωρίου θα επιδιώξει άμεσα να γίνει κάποια ασφαλτόστρωση στο κεντρικό δρόμο του χωριού, αφού δεν έχει γίνει κανένα ασφαλτικό έργο τα τελευταία 30 χρόνια καθώς και την ανάπλαση της παιδικής χαράς με την τοποθέτηση νέων, ασφαλών και σύγχρονων οργάνων. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…