Home Κοινωνικοί φορείς Προτεραιότητα η ψυχαγωγία και η κοινωνικότητα των τροφίμων Με Γεράσιμο Ανδρεάτο κόβει πίτα το θεραπευτήριο Ιτέας
Κοινωνικοί φορείς - 9 Ιανουαρίου, 2020

Προτεραιότητα η ψυχαγωγία και η κοινωνικότητα των τροφίμων Με Γεράσιμο Ανδρεάτο κόβει πίτα το θεραπευτήριο Ιτέας

 Προτεραιότητα η ψυχαγωγία και η κοινωνικότητα των τροφίμων

Με Γεράσιμο Ανδρεάτο κόβει πίτα το θεραπευτήριο Ιτέας
 
Το Θεραπευτήριο Ιτέας την Κυριακή το απόγευμα στις 19:00 θα κόψει την πίττα του για τον ερχομό του νέου χρόνου υπό τις λαϊκές μελωδίες του Γεράσιμου Ανδρεάτου. 
Το Γραμματικοπούλειο – Μπάλειο – Τρίγκειο Ίδρυμα φέτος παρουσίασε πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι οποίες κέρδισαν το θαυμασμό του κοινού, αλλά και τα χαμόγελα των τροφίμων και του προσωπικού του, καθώς όλα τα είδη που παρουσίασαν φτιάχτηκαν από τα χέρια τους. 
Το Θεραπευτήριο πρόσφατα απέκτησε ΚΔΗΦ με την υπογραφή του περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού και δεν σταματά να αναπτύσσεται. Πέρα από το βασικό του σκοπό που είναι η παροχή στέγης, διατροφής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχαγωγίας σε  άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας 18 ετών και άνω, που πάσχουν από χρόνιες  κινητικές ή νοητικές αναπηρίες και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, αναπτύσσει και σειρά άλλων υπηρεσιών όπως: 
υπηρεσίες κομμωτηρίου και μανικιούρ
φροντίδα ρουχισμού
φροντίδα ατομικής υγιεινής
προσωπική μεταφορά (π.χ. συνοδεία σε ιατρική επίσκεψη)
Η ψυχαγωγία των τρόφιμων δεν ανήκει απλώς στις προτεραιότητες του ιδρύματος, αλλά είναι κύριο μέλημά του, όπως φάνηκε και από τη φετινή του παρουσία κατά την εορταστική περίοδο. 
Το Θεραπευτήριο δείχνει να κατανοεί με πράξεις και όχι με αμετροεπείς φλυαρίες  την σπουδαιότητα για τους τροφίμους της συναναστροφής με άλλα άτομα αλλά και της ανάγκης για διασκέδαση, για αυτό και έχει μια πλούσια πολιτιστική παρουσία που βοηθά τους περιθαλπόμενους να διατηρούν αναλλοίωτη την ιδιότητα τους ως μέλη του κοινωνικού ιστού.
Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα  δραστηριοτήτων-προσαρμοσμένες στις δυνατότητες των μελών της ομάδας-μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η υποστήριξη, η τόνωση της αυτοπεποίθησης, η ενίσχυση του αισθήματος της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής και κυρίως η αποφυγή της ψυχικής απόσυρσης από την ζωή.
Τέλος, ο υποδειγματικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Θεραπευτήριο επιβάλει και επιτάσσει να το στηρίζουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…