Home Εικόνες Αρχικής Προγράμματα μεσιτικών γραφείων τεχνολογίας cloud: Γιατί προσφέρουν περισσότερη οργάνωση και ευελιξία
Εικόνες Αρχικής - 19 Απριλίου, 2024

Προγράμματα μεσιτικών γραφείων τεχνολογίας cloud: Γιατί προσφέρουν περισσότερη οργάνωση και ευελιξία

Η οργάνωση, η ευελιξία και η αύξηση παραγωγικότητας είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν κάθε επιχείρηση. Τα σύγχρονα μεσιτικά γραφεία καιοι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται ακίνητα τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τον εκσυγχρονισμό. Ο παραδοσιακός τρόπος λειτουργίας τείνει να εξαφανιστεί. Ο τεράστιος ανταγωνισμός και οι αυξανόμενες απαιτήσεις από τους πελάτες, όπως και ο τεράστιος αριθμός ακινήτων που έχει να διεκπεραιώσει ένα μεσιτικό γραφείο, έχει θέσει νέες βάσεις στον τρόπο λειτουργίας τους. Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει αρκετά και το διαδίκτυο όπως και η τεχνολογία cloud.

Μέχρι τώρα, πολλά μεσιτικά γραφεία αγόραζαν ένα λογισμικό με το οποίο μπορούσαν να καταχωρήσουν στα κινητά τους κάποιες πρόχειρες διαδικασίες, να αναζητήσουν πληροφορίες που ήθελαν όπως και να διαχειριστούν στοιχεία πελατών. Αυτό όμως απαιτούσε την μακροχρόνια δέσμευση τους σε ένα πρόγραμμα που δεν μπορούσε να εξελιχθεί σύμφωνα με τις μελλοντικές τους ανάγκες. Επίσης, η έλλειψη ασφάλειας είναι ένα τεράστιο μειονέκτημα για τις παλιές εφαρμογές που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν ούτε να προστατευτούν σωστά θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τα δεδομένα της εταιρείας όπως και των πελατών.

Σε αυτό το κομμάτι, όπως και σε πολλά αλλά προβλήματα, έρχεται να δώσει λύση ένα σύγχρονο πρόγραμμα μεσιτικό CRM σε cloud. Τέτοια προγράμματα θα βρείτε πολλά στην αγορά. Παρακάτω θα δούμε μερικά χαρακτηριστικά των εφαρμογών αυτών και πως μπορούν να βελτιώσουν τις διαδικασίες μίας επιχείρησης, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και την κερδοφορία από τις πωλήσεις ακινήτων.

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα μεσιτικά γραφεία ήταν εγκλωβισμένα μόνο στη δικιά τους βάση δεδομένων, όσον αφορά τα ακίνητα και της πωλήσεις. Τα σύγχρονα όμως προγράμματα μεσιτικών γραφείων, δίνουν τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ανταλλάσσουν στοιχεία ακίνητων και με άλλους συνεργάτες που τυχαίνει να χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή σε cloud, προκειμένου να κάνουν την εύρεση ενός ακινήτου για ένα πελάτη, εύκολη και γρήγορη. Τα μεσιτικά γραφεία πλέον δεν χρειάζεται να βασίζονται μόνο στη δικιά τους εφαρμογή ακινήτων αλλά μπορούν να ψάχνουν και για άλλα ακίνητα και σε άλλους συνεργάτες που έχουν την ίδια εφαρμογή. Φανταστείτε πόσο ευελιξία και κερδοφορία μπορεί να επιφέρει αυτή λειτουργία σε μία μεσιτική επιχείρηση.

Ένα πρόγραμμα μεσιτικού γραφείου σε cloud, προσφέρει άμεση πρόσβαση στην ιστοσελίδα της επιχείρησης ενημερώνοντας τη λίστα των ακινήτων μέσα από τη βάση δεδομένων της εταιρείας σε πραγματικό χρόνο, από ένα ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης και διαχείρισης. Οι εταιρείες πλέον δεν χρειάζεται να σπαταλούν χρόνο προκειμένου να ενημερώσουν την ιστοσελίδα τους με τα στοιχεία των ακινήτων. Επιπλέον, οι πελάτες που επισκέπτονται την σελίδα ενημερώνονται άμεσα με τις τελευταίες προσθήκες ακινήτων και τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτά.

Μέσα από το πρόγραμμα CRM που διαθέτουν οι εφαρμογές για την διαχείριση πελατών, μπορεί ο εκάστοτε υπάλληλος να έχει άμεση εικόνα του πελάτη. Μπορεί να βλέπει το ιστορικό διαδικασιών που έχει κάνει μέχρι τώρα, τις συνομιλίες που είχε μαζί του, όπως και να στέλνει ή να λαμβάνει μηνύματα μέσα από το viber, με sms ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μια άμεση και απρόσκοπτη επικοινωνία με τον πελάτη, κάτι που θα του εμπνεύσει εμπιστοσύνη για τον επαγγελματισμό της επιχείρησης. Αν οι παραπάνω διαδικασίες κατανοηθούν και λειτουργήσουν σωστά, τότε ο ενθουσιασμός του πελάτη μπορεί να μετατραπεί σε πώληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…