Home Δήμος Δωρίδας Πολιτιστικούς συλλόγους επιχορηγεί ο δήμος Δωρίδας

Πολιτιστικούς συλλόγους επιχορηγεί ο δήμος Δωρίδας

Τους πολιτιστικούς συλλόγους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτηθούν για τη δράση τους καλεί ο δήμος Δωρίδας να καταθέσουν αίτηση προκειμένου να κάνει τον προγραμματισμό του.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για την επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων»
Από την αρχή της θητείας μας, θέσαμε στις προτεραιότητες και τους στόχους μας, την έμπρακτη στήριξη σε όλους οι οποίοι προάγουν τον πολιτισμό και το αθλητικό ιδεώδες με κάθε δυνατό τρόπο.
Ταυτόχρονα όμως, έχοντας υψηλό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους δημότες, θα πρέπει να πορευτούμε όλοι μας με σύνεση και σωστό προγραμματισμό. Έτσι, ο Δήμος Δωρίδος για ν’ αποκτήσει πλήρη εικόνα των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που θα γίνουν κατά το έτος 2024 και προκειμένου να προγραμματίσει τις οικονομικές του δυνατότητες για ενίσχυση των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων & Σωματείων, Τοπικών Παραρτημάτων οργανώσεων πανελλήνιας δράσης που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα και έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του Δήμου Δωρίδος, καλεί τους ενδιαφερόμενους, να καταθέσουν το αίτημα τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Επισημαίνεται ότι οι δράσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες και όχι αόριστες, καθώς επίσης να μην έχουν προηγηθεί της αιτούμενης επιχορήγησης.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αναγράφονται αναλυτικά στην επισυναπτόμενη αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 202, αρ. 1 Ν. 3463/2006 (Α’114), με τις τροποποίησεις που έλαβε με το Ν. 5003/2022 και το Ν. 5043/2023.
Το ύψος της επιχορήγησης και η καταβολή της θα αποφασιστεί από τη Δημοτική Επιτροπή Δωρίδος.
Η επιχορήγηση δεν αφορά κάλυψη λειτουργικών δαπανών και παγίων εξόδων των Συλλόγων.
Οι ενδιαφερόμεοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στα κατά τόπους γραφεία πρωτοκόλλου του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να τις στέλνουν ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected].
Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων, ορίζεται η 5η Ιουνίου 2024.
Ο κάθε φάκελος, αφού λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, θα κατατίθεται στο γραφείο της Αν. Προϊσταμένης του Αυτ. Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού, Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου, Δέσποινας Τίτου, η οποία είναι αρμόδια και για πληροφορίες.
Μετά τη λήψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την καταβολή της επιχορήγησης και τη διάθεση πίστωσης θα κατατεθεί στο Δήμο πρακτικό του Δ.Σ. του συλλόγου περί αποδοχής της επιχορήγησης καθώς και φορολογική ενημερότητα (για επιχορήγηση άνω των 1.500 ευρώ).
Ο σύλλογος θα πρέπει να διαθέτει αθεώρητο τιμολόγιο ή γραμμάτιο είσπραξης, για την είσπραξη του ποσού. Η παρούσα, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο πίνακα ανακοινώσεων στα Δημοτικά καταστήματα Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Ερατεινής και Λιδωρικίου, καθώς και στα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ο αρμόδιος Εντ. Δημ. Σύμβουλος
Παναγιώτης Φρομουζόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…