Home Δήμος Δελφών “Πολιτική μας επιλογή για να στηρίξουμε 3 ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών “
Δήμος Δελφών - 18 Μαρτίου, 2021

“Πολιτική μας επιλογή για να στηρίξουμε 3 ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών “

Λακωνική ήταν η απάντησή της η δημοτική αρχή στις καταγγελλίες του Λουκά Αναγνωστόπουλου και του  τ δημάρχου Θανάση Παναγιωτόπουλου για τις  154 προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Όπως εξηγεί για τα 104 άτομα η συμμετοχή του δήμου στη δαπάνη είναι μηδενική ενώ για για ανέργους ηλικίας 55 – 67 είναι 25%  και για τα ΑΜΕΑ μόλις  10%.
Επιπλέον, από το γραφείο δημάρχου εξηγείται ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πολιτική επιλογή με σκοπό να στηριχθούν τρεις σημαντικές κατηγορίες πολιτών και ότι οι Δήμοι ζητούν ειδικότητες από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κι όχι συγκεκριμένα άτομα.

Αναλυτικά η απάντηση:

 Απάντηση  στο από 17.03.2021 δημοσίευμα του κ. Αναγνωστόπουλου.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δελφών καταγγέλλει δημοσίως ότι «ξαναχρεώνουμε τον Δήμο για να κάνουμε ρουσφέτια», ότι δεν έχουμε σχεδιασμό κλπ.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τον ενημερώσουμε δια του τύπου – γιατί προφανώς δεν ασχολήθηκε με τα θέματα της Ο.Ε. που είναι μέλος – ότι :
– Η οικονομική συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας 55 – 67 είναι 25% , για ΑΜΕΑ είναι 10%, ενώ για τα 104 άτομα  που ζητάμε από το πρόγραμμα κάτω των 30 ετών είναι 0% .
-Η συμμετοχή μας στα προγράμματα, είναι πολιτική μας επιλογή, προκειμένου να στηρίξουμε τρεις σημαντικές κατηγορίες συμπολιτών μας, αυτούς που θέλουν λίγα ένσημα για να βγουν στην σύνταξη κι αδυνατούν να βρουν εργασία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες που κι αυτά έχουν ίσα δικαιώματα στην εργασία και φυσικά τη νεολαία μας, που συνέπεσε να ξεκινά την επαγγελματική της σταδιοδρομία σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.
– Οι ειδικότητες που έχουν επιλεγεί, εφ’ όσον εγκριθούν, θα καλύψουν σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες μας, αφού αποτελούν πρόβλεψη για την περίοδο, μετά τη λήξη του παλαιού πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας.
Τέλος προς αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ότι οι Δήμοι ζητούν ειδικότητες από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κι όχι συγκεκριμένα άτομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…